مجمع تشخیص مصلحت نظام نمی تواند قانونگذاری کند و در کشور یک مجلس وجود دارد.
رئبس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با رسانه ها این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاری درمورد جایگاه هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در روند قانونگذاری و انتقادهای وارده به این هیات، بیان کرد.
به گزارش ایرنا، «علی لاریجانی با بیان این که مجمع دو وظیفه دارد، یکی از وظایف آن در زمانی است که اختلاف نظری بین مجلس و شورای نگهبان وجود داشت، ورود کند، اظهارداشت: در زمان امام خمینی (ره) براساس ضابطه ای اگر دو سوم مجلس روی موضوعی تاکید می کرد، دیگر مسئله نیازی به بررسی در شورای نگهبان نداشت که بعدها با تغییر قانون اساسی، این موضوع تغییر کرد و مجمع تشخیص مصلحت نظام شکل گرفت،
به مصلحت نبودن استیضاح را نمی توان به اقلیتی تحمیل کرد
رئبس قوه مقننه همچنین درمورد اظهارات وزیر امور خارجه درخصوص پولشویی و طرح استیضاح ظریف گفت: ممکن است برخی استیضاح وزیر امور خارجه رابه مصلحت ندانند اما این را نمی توان به یک اقلیت تحمیل کرد. آنها ( اقلیت ) هم می توانند از ابزار استیضاح استفاده کنند ولی مصلحت بودن یا نبودن آن را مجلس شورای اسلامی تشخیص می دهد.
لاریجانی افزود: برخی نمایندگان معتقدند در حال حاضر ، زمان برای استیضاح مناسب نیست ولی به هر حال در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد و تعدادی نوع دیگر فکر می کنند. به همین دلیل مسیر استیضاح در حال طی شدن است.
وی خاطرنشان کرد: نکته ای که آقای ظریف گفتند مقدمه و موخره ای داشت، در ابتدای این سخنان گفته بودند کسانی که به CFT نظر می دهند، بر اساس عقیده خود و صادقانه نظر می دهند، برخی هم ممکن است در این زمینه تحت تاثیر باشند. البته اگر بخش دوم را نمی گفت بهتر بود؛ سیاستمدارها گاهی نکاتی را می گویند که می توانستند نگویند.