اشتغال‌زایی پایدار با گردشگری همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  105125 تاریخ انتشار:  1398-11-07 - 12:10 تعداد بازدید:  155
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اشتغال‌زایی پایدار با گردشگری

یادداشت


 گردشگری به عنوان ابزار بین‌المللی توسعه به طرز چشمگیری در دهه‌های گذشته، رشد یافته است. بروز تنوع در خدمات و محصولات گردشگری برای پاسخ به تقاضاهای روزافزون، موجب گردیده تا موضوع کارآفرینی جای خود را در مسیر توسعه این صنعت باز کند. بدون‌شک تلفیق مناسب گردشگری و کارآفرینی قادر خواهد بود اقتصاد منطقه را ارتقا داده و همچنین امنیت شغلی در کشور را تأمین کند. براساس پیش‌بینی سازمان تجارت جهانی تا پایان سال 2022 میلادی تعداد گردشگران به رقمی بالغ بر 1/6 میلیارد خواهد رسید و بیش از ۵۰ درصد معضل اشتغال در کشورهای در حال توسعه از این طریق قابل رفع خواهد بود.
گردشگری از نظر کسب درآمد پس از صنعت خودروسازی و نفت قرار دارد اما این 2 صنعت مثل صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال غیرمستقیم نقش ندارند، این بدان معنی است که گردشگری از منظر ایجاد اشتغال جایگاهی بالایی دارد.
استان همدان یکی از 5 استان گردشگری کشور ایران محسوب می‌شود که از لحاظ داشتن آثار تاریخی، آب‌وهوای معتدل و کوهستانی، قومیت های مختلف، صنایع‌دستی وسوغات و مانند آن در نوع خود بی‌نظیر است. وجود حدود یک هزار جاذبه‌ گردشگری در استان و فراهم‌بودن زیرساخت‌‌ها برای توسعه انواع شاخه‌های گردشگری در همدان، از جمله گردشگری‌های ورزشی، باستانی، سلامت، مذهبی و روستایی و طبیعت‌گردی، همدان را به منطقه 4 فصل گردشگردی تبدیل کرده است اما متأسفانه این صنعت در استان همدان، نقش پررنگی در تولید شغل ندارد.
بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته، استان همدان از نظر شاخص‌های حوزه صنعت از بین 31 استان، در جایگاه 28 کشور قرار گرفته است. این جایگاه برای استانی با این حجم از ظرفیت‌های توسعه‌ای مناسب نبوده و جای افسوس دارد!
اکنون این سوال مطرح است که چرا همدان با داشتن جایگاه برتر گردشگری و صنایع‌دستی در کشور، جایگاه مناسبی در شاخص اشتغال در کشور ندارد؟ از سوی دیگر در بودجه سال 1398 استان همدان از نظر سرانه منابع عمومی در جایگاه نوزدهم کشور قرار گرفته است و این مؤید آن است که منابع تخصیص یافته به این استان بسیار کمتر از استان های مشابه می‌باشد. نکته قابل توجه آن است که اگر سری به سایت مرکز آمار ایران بزنید متوجه خواهید شد که تعداد گردشگران خارجی همدان در سال 1396 نسبت به سال‌های 1394 و 1395 حدود 30 درصد کاهش داشته است.
درحال‌حاضر نزدیک به 29 هزار کارگاه صنایع‌دستی در استان همدان فعال است که با رفع مشکلات این کارگاه‌ها از جمله تأمین سرمایه در چرخش با ارائه تسهیلات، می‌توان مشاغل غیرمستقیم با صنعت گردشگری را نیز در سطح استان افزایش داد.
در این زمینه تأکید بر آموزش و پژوهش در توسعه کارآفرینی و تشکیل کلاس‌های کارآفرینی برای مدیران صنعت گردشگری یک ضرورت محسوب می‌شود. همچنین حمایت مالی از کارآفرینان در این صنعت به صورت وام‌های بلندمدت با بازپرداخت حداقل ۲۰ ساله و بهره پایین و ایجاد مراکز فروش برای تولیدات صنایع‌دستی از لوازم رشد کارآفرینی در صنعت گردشگری است.
همدان برای رسیدن به جایگاه واقعی خود و اشتغال گردشگری، نیازمند کارآفرینان خلاق و مبتکر در حوزه گردشگری، تصویب قوانین لازم در مجلس شورای اسلامی برای تسهیل‌سازی کسب و کار در این حوزه و البته نیازمند حمایت و توجه و مطالبه‌گری مردم فهیم و صاحب اندیشه همدان است.
 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com