پس از گذشت 3سال از عمر شورای ششم و فراز و فرودهای این شورا که بیشتر به سمت فرود بوده است تا قدمهای مثبت برای پیشبرد شهر، از همان ابتدا با رنگ و بوی سیاسی و منافع حزبی کار خود را آغاز کردهاند تا اینکه دلسوز منافع شهر باشند.
جلسه ۳۱۳ صحن شورای اسلامی همدان با موضوع استیضاح شهردار همدان برگزار و پس از رأی گیری، استیضاح رأی نیاورد تا سید مسعود حسینی برای یکسال دیگر در سمت خود ابقاء شود.
پیش از جلسه استیضاح، ۸ عضو شورای شهر از حق قانونی خود استفاده کرده و پرسشهایی را در باب موضوعات مختلف شهری از شهردار پرسیدند که سیدمسعود حسینی در 2جلسه به پرسش آنان پاسخ داد که اعضای شورا از پاسخ وی قانع نشدند و در نهایت کار به جلسه استیضاح رسید.
در جلسه صحن که با حضور ۱۱عضو شورا برگزار شد برای برکناری شهردار باید بیش از دوسوم اعضای شورا به اجماع میرسیدند که چنین اتفاقی رخ نداد و تیم موافقان بر مخالفان شهردار پیروز شدند که در نهایت استیضاح شهردار همدان با ۵رأی مخالف، ۵رأی موافق و یک رأی ممتنع رد شد.
اسامی موافقین و مخالفین استیضاح بدین شرح میباشد:اکبر کاووسی امید، سعید حاجی بابایی، سعید شهابی نیا ، ناصر صفری افلاک و کرباسیان جزو موافقین ابقای شهردار بودند.
همچنین حمید بادامینجات، علیاکبر نظری، علی رحیمیفر، مهدی حیدری، علی رضایی جزو مخالفان شهردار رأی دادند. همچنین تنها رأی ممتنع مسگریان بود.
شورای پرحاشیه و کم بازده
این شورا که در ابتدای انتخاب شهردار با 10رأی قاطع حسینی را به عنوان شهردار همدان برگزیدند رفته رفته با ایجاد حواشی و چالش برای شهرداری که خود انتخاب کرده بودند، مانعی در پیشبرد کارهایش شدند. اگرچه از همان ابتدا بنای شورای شهر و شهردار منتخب حمایت و همکاری همهجانبه، تأیید و تعریف طرفین از یکدیگر بود اما رفتهرفته اختلافات شورای شهر و شهردار سرباز کرد و بیشتر جلسات صحن علنی شورا به محلی برای کشمکشهای طرفین تبدیل شد.
در این چند سال اخیر همواره این پرسش برای شهروندان مطرح بوده، چگونه از همان روزهای نخستین که شهردار انتخاب شد با بزرگنمایی مشکلات و تضعیف شهرداری که برآیند خود اعضای شورا بوده، هربار به نحوی وی مواخذه شده تا شهر متضرر از این اتفاق شود.
در حالی شورای شهر همدان سال پایانی کار خود را سپری میکند که برخی از اعضای آن با انتقاد جدی از کارنامه و عملکرد شهردار، استیضاح وی را کلید زدند تا امیدوار به برکناری حسینی در سال آخر باشند تا شاید اینگونه توجه مردم را برای دوره هفتم به خود جلب نمایند.
در همین رابطه تعداد امضاکنندگان طرح پرسش از شهردار 8نفر از اعضای شورا بودند که احتمال خروج حسینی از شهرداری را قوت میبخشید که با برگزاری 2جلسه پاسخ شهردار به پرسشها و بیان نظرات طرفین گذشت.
در این جلسات از بیتوجهی شهردار به مطالبات شورا، تعامل نداشتن با سازمانهای دولتی و خصوصی، وضعیت نامناسب سرمایهگذاری در شهر، از جمله اعتراضات و گلایههای اعضای موافق استیضاح مدیر ارشد شهری بود.
موضوع طرح پرسش برای دومین بار در طول 3سال گذشته از سوی اعضا وصول شد و سه شنبه گذشته امضاکنندگان طرح پرسش از شهردار مطالبات خود را فهرست کرده و با قرائت آن در صحن علنی شورا، بار دیگر شهردار منتخب خود را به چالش کشیدهاند، چالشی که به نظر میرسید این دفعه قرار است سر از استیضاح شهردار درآورد اما به یکباره در جلسه آخر با عقب کشیدن 3 نفر از امضاکنندگان (کرباسیان،صفری افلاک و مسگریان) در عمل استیضاح شهردار رد شد که به نظر میرسد دفاعیات شهردار به گونهای بوده که توانسته این افراد را اقناع نماید.
البته نکته قابل توجه جلسه رأی موافق صفری افلاک به شهردار بود که پس از 3سال مخالفتهای مکرر و مطرح کردن ایرادات جدی به نحوه مدیریت شهری حسینی در اتفاقی حیرت انگیز به جمع مدافعان شهردار پیوست تا آب سردی روی مخالفان باشد.
صفری افلاک در سالهای گذشته پابه پای مخالفان پیش رفته است تا جایی که جزو اعضایی بود که تذکر 22بندی به شهردار را در سال 1401 امضاء کرد، همچنین وی در اعتراض به عملکرد شهرداری و نقد شورا با 3نفر دیگر از اعضاء همراه شد تا به قول شورانشینان آبستراکسیون کنند. حمید بادامینجات، علیاکبر نظری، مهدی حیدری و صفری افلاک ۴ عضو شورا بودند که با ترک صحن شورا و حضورنداشتن در جلسه، صحن را از حدنصاب انداختند تا به این شکل اعتراض خود را به نحوه مدیریت شهر اعلام کنند.
آقایان شورا چه وقت استیضاح است
شورای ششمی که3سال از فعالیتش میگذرد در این مدت همواره با انتقاداتی همراه بوده که از ابتدای آغاز کار هیأت رئیسه جدید با چالشهای انتخاب شهردار تا اجرا نشدن بسیاری از مصوبات، از پروژههای نیمه کار تا نبود پروژه جدید در شهر، از یکدست بودن شورا در آغاز کار تا 2دسته شدن آن تا به اینجای کار و موارد مهم دیگر نشان از شورایی پرکار اما بدون خروجی مثبت برای همدان بوده است.
مهمترین مسألهای که در این بین مطرح است؛ چرا در سال پایانی شورا موضوع استیضاح به این شکل مطرح میشود و اگر قرار بر برکناری شهرداربود بزرگترین ضربه به منافع شروندان تحمیل میشد زیرا تا فرآیند انتخاب شهردار جدید و روی کارآمدن آن در فرصت باقیمانده در عمل چند ماه وقت و هزینه از شهر گرفته میشد.
از طرفی باید اشاره کرد پس از سپری شدن 3سال از عمر این شورا دیگر فرصت آزمون خطا تمام شده است و اگر شورانشینان نگران از وضعیت موجود مدیریت شهری هستند چرا در سالهای گذشته موضوع استیضاح را مطرح نکردهاند و در سال پایانی که با آمدن فرد جدید به طور قطع شقالقمری هم رخ نخواهد داد لب به اعتراض گشودهاند که منافعی برای شهر نخواهد داشت.
با کسی بده بستان نکردهام
شهردار همدان در صحن شورا و در دفاع از خود با بیان مطالبی گفت: من معتقد به تکثرگرایی هستم و با همه و با هر گرایشی کار کردهام و نه در زمان انتخابم به عنوان شهردار و نه حالا که مورد خطاب اعضای شورا قرار گرفتهام هیچوقت با کسی بده بستان و معاملهای نکردهام.
سید مسعود حسینی با بیان اینکه من برای توسعه شهر دست یاری به سوی همه دراز میکنم، گفت:تعامل 2سویه مطرح است و ما با هر ظرفیتی که به فکر منافع شهر باشد تعامل برقرار میکنیم.
حسینی با تأکید بر اینکه همه انتقادات و مشکلات را با جان و دل میپذیرد، عنوان کرد: اقدامات خوبی در حوزه اختصاص ۱۱۸هکتار برای اقدام ملی مسکن، تعیین تکلیف برخی پهنهها، رفع سد معبر، ساماندهی سیستم مالی، جلوگیری از ساخت وسازهای غیرمجاز و صدور رأی تخریب انجام شده است. سید مسعود حسینی با بیان اینکه من و همکارانم با تمام توان و وجود خدمتگزار شهر و شهروندان هستیم، افزود: علیرغم اینکه هر روز بحران داشتیم ولی وارد حواشی نشدیم و با تمام تفکرات و گرایشها کار کردم. وی افزود: باید عملکردمان با مدیران گذشته را به صورت مصداقی، جزء به جزء و با شاخص و عدد و دوره به دوره مقایسه کنیم تا ببینیم در پیشبرد امور ما چقدر جلوتر یا عقبتر هستیم.
سید مسعود حسینی با تأکید بر اینکه دست یاری به همه شما دراز میکنم، گفت: ما دنبال حاشیه نیستیم و همه همکارانم با تمام توان و وجودشان خدمتگزاریم و مبنای عملکرد ما بودجه است.