انتقاد حاجی‌بابایی از‌مانع‌تراشان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130105 تاریخ انتشار:  1401-11-17 - 10:08 تعداد بازدید:  659
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نماینده همدان در سالروز انتشار در تحریریه همدان‌پیام حضور یافت
انتقاد حاجی‌بابایی از‌مانع‌تراشان

نویسنده : غزل اسلامی

داخلی


■ اولویتم حل مشکلات اقتصادی است

■ بزرگان استان جرأت حرف زدن ندارند

■ جرأت و شهامت به چالش‌کشیدن وجود ندارد

■  بودجه میراث فرهنگی با تز‌گدایی بسته شده است

■ پروژه‌های عظیم برای قله شدن همدان پرپر می‌شوند

■ 200میلیارد تومان پول ریل همدان بین 3 استان دیگر تقسیم شد

■ عده ای نگاه‌های کوچک، تنگ و تاریک به پروژه‌های بزرگ دارند

■ مدیران‌کل در حال رقابت با سایر استان‌ها هستند،آنها را تضعیف نکنید

■ عده‌ای فقط درگیر هستند که فردی را بردارند و فرد دیگری را بجایش بگذارند

■ پروژه‌های میدان میوه و تره‌بار،اسکای مال، چهارراه بابک وکبابیان چه وضعیتی دارند؟



 موانع پیشِ روی توسعه استان از جنس تنگ‌نظری و سیاسی کاری‌هایی است که تنها منافع برخی‌ها را تأمین می‌کند و مردم از آن بی‌نصیب می‌مانند. این موضوع را برخی از مسئولان استان بارها مطرح کرده‌اند اما کمتر کسی قدم برای حل آن برداشته است.

تلاش آن عده معدود برای ممانعت از حاشیه‌سازی‌ها و سنگ‌اندازی‌هایی که جلوی پروژه‌های تأثیرگذار را می‌گیرد هم به طور عمومی جواب نداده و درعمل این مردم همدان هستند که متضرر می‌شوند.

پروژه نهضت ملی مسکن و تأمین زمین برای آن، تصویب طرح جامع شهر همدان و   به‌طول انجامیدن 6ساله آن، تراموای شهری، اسکای مال و پروژه میدان بار جدید از آن دست پروژه‌هایی هستند که حاشیه‌های بسیاری داشتند که در نهایت با نامه‌نگاری برخی افراد لغو و یا زمان‌بر شده‌اند.

حمیدرضا حاجی بابائی نماینده ادوار مختلف در مجلس شورای اسلامی در همدان پیام، دلیل برخی از موانع را کوته‌نظری دست‌اندرکاران عنوان کرد.

وی همراهی همه مسئولان را راهی برای پیش رفتن به سمت توسعه دانست و همراهی نکردن آنها را بزرگ‌ترین مانع عنوان کرد.

در ادامه مشروح گفت‌وگوی وی با تعدای ازاعضای تحریریه و خبرنگاران همدان‌پیام آقایان زارعی، سهرابی و میرزایی(گروه سیاسی و تحریریه) و خانم‌ها مقدم(گروه فرهنگ و میراث)، اسلامی (گروه اقتصاد)، حبیبی (گروه رسانه دیجیتال) را می‌خوانیم.


 موانع توسعه همدان چیست؟

بنده همدان را استانی مستعد می‌دانم، این استان زمینه‌های رشد و توسعه بسیار بالایی دارد. ما هم در حال پیگیری پروژه‌هایی هستیم که قله‌های توسعه استان هستند.

به این قله‌های توسعه پروژه‌های پیشران همدان و کشور می‌گوییم. این پروژه‌ها می‌توانند برای توسعه یک منطقه سرعت‌دهنده باشند و جهش و تحرک بالایی ایجاد کنند.

به‌عنوان مثال برای پتروشیمی جلساتی داشتیم. این هفته هم داریم.برای این پروژه هم صندوق توسعه ملی و هم وزارت نفت را مجاب کرده‌ایم که پای کار بیایند چون از عهده پیمانکاران برنمی‌آید. صندوق توسعه ملی که یک صندوق ارزی است، پذیرفته که حدود 70 درصد از پروژه را تسهیلات بدهد و در ساخت30درصد باقی‌مانده هم مشارکت کند.

وزیر هم از هلدینگ خلیج‌فارس دعوت به مشارکت کرده است. که اگر این 3 مجموعه پای کار بیایند مجموعاً‌400میلیون یورو برای پتروشیمی همدان می‌گیریم.

با اینکه برای ساخت پروژه بیمارستان هزار تخت‌خوابی آماده هستیم و هزینه‌های آن از طریق تهاتر تأمین خواهدشد اما هنوز زمینی برای آن تحویل نشده و این عیب بزرگی است. به‌عنوان مثال وقتی  به استان‌های همسایه گفتند، بیمارستان 500 تخت‌خوابی می‌خواهیم برایتان بسازیم 30-20 هکتار زمین برای آن اختصاص دادند یا برای دانشگاه صنعتی 100 هکتار زمین تأمین کردند. اما ما وقتی می‌خواهیم دانشگاه صنعتی بسازیم زمینی کوچک برای آن تأمین شد.

یکی از موانع استان نگاه‌های کوچک و تنگ به کارهای بزرگ است.

وقتی کار بزرگی قراراست انجام شود یا دیده نمی‌شود، یا با عینک و یا تنگ‌نظرانه دیده می‌شود. منظورم مردم نیستند، منظورم برخی از افراد هستند که قراراست کار انجام بدهند. یکی از مشکلات این است که نمی‌خواهیم کارهای بزرگ به‌دست یکسری افراد انجام شود. دلمان می‌خواهد کار انجام شود اما توسط فرد دیگری. جالب است که کسی دیگر هم نمی‌تواند آن را انجام بدهد. برای بیمارستان هزار تختخوابی 3 سال است که دنبال زمین هستیم اما زمین نمی‌دهند. قطار شهری همدان زبانزد خاص و عام شده است. دلیل اینکه راه‌اندازی تراموا، با وجود اختصاص بودجه ملی، برای همدان گیر کرده، چیست؟ قرارگاه خاتم را برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ به همدان آوردیم اما پس از مدتی نظرش برگشت. دلیلش چه بود؟ سرمایه‌گذار از ترکیه آوردیم و قرارشد 100 هکتار خانه ویلایی نزدیک دانشگاه آزاد بسازد اما دلیل منتفی شدنش چه بود؟ 

محمدزاده در 2 دولت پیش معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست پیگیر انجام این پروژه بود، آنقدر زنگ زد و پیگیری کرد که در نهایت گفتم افرادی که باید این پروژه را دنبال کنند به حرف بنده گوش نمی‌دهند. که در نهایت پروژه رها شد و سرمایه‌گذار هم به کشورش بازگشت.

برای بازیافت هواپیما 2 سال با وزیر دفاع صحبت کردیم و موافقت انجام این پروژه را در همدان گرفتیم. دولت عوض شد اما افرادی که در وزارت دفاع قراربود این کار را انجام بدهند همچنان آماده همکاری بودند، آن زمان برخی از دوستان در شهرداری میدان‌داری کردند. حالا هم از استاندار تشکر می‌کنم که فردی فعال برای مدیریت سازمان همیاری شهرداری انتخاب کرده است که ایشان این پروژه را میدان‌داری می‌کند. بازیافت هواپیما پروژه مشترک بین همدان و اصفهان است و اگر پروژه راه بیافتد برای امسال 80 میلیارد تومان و برای سال آینده 500 میلیارد تومان روی آن سرمایه‌گذاری خواهدشد. زمین این پروژه مربوط به استانداری است.

پروژه‌های بزرگ میوه و تره‌بار، اسکای‌مال، چهارراه بابک و چهارراه کبابیان امروز در چه وضعیتی هستند؟ هیچکدام از اینها فعلاً فعال نیستند. مدیریت من در پروژه‌ها به این شکل است که برای انجام آن و گذر از موانع راه های مختلف را امتحان می‌کنم. در هر مسیری راهم بسته شود مسیر دیگر را برای به هدف رساندن پروژه انتخاب می‌کنم.

مثلاً برای ریل همدان 200 میلیارد تومان از منابع ملی کنار گذاشته بودند اما کدام ریل را با آن می‌ساختیم؟ این پول را بین 3 استان دیگر تقسیم کردند. یا اگر تراموا داشتیم حداقل 500 میلیارد تومان امسال به همدان می‌دادند که نشد. بنده هم راه دیگری برای آوردن چنین پولی به همدان پیدا کردم؛ جلسه‌ای با معاون وزیر کشور گذاشتم که شهرداران همدان، جورقان، مریانج، قهاوند و فامنین هم حضور داشتند. برای شهرداری همدان 100 دستگاه اتوبوس گرفتیم که قیمت هرکدام بیش از 4 میلیاردتومان است. که 30 درصد را شهرداری و 70 درصد را وزارتخانه برای واردکردن 100اتوبوس نو به همدان پرداخت می‌کنند.

اینها پروژه‌های بزرگ همدان هستند که باید انجام شوند اما نشده است. حالا فکر کنید چه پروژه‌های بزرگ دیگری باید در این شهر انجام می‌شد و نشده؛ البته نمی‌توانم درباره آنها صحبت کنم.

فعلاً ‌روی تغییر الگوی کشت در شهرهای قهاوند، فامنین، رزن و کبودراهنگ که خشک و کم‌آب هستند، کار می‌کنیم.

یکی دیگر از موانع توسعه این است که جرأت و شهامت به چالش‌کشیدن موانع پیشِ‌‌رو در این شهر را نداریم.

یکی دیگر از موانع این است که برای مانع‌شدن برخی‌ها سیاسی‌بازی می‌کنند. مثلاً از 5سال پیش می‌گویم طرح جامع باید تمام شود. اما گفتند حاجی بابایی می‌خواهد مریانج را به همدان الحاق کند. یا گفتند، استاندار اصلاح‌طلب است و باید در دولت اصولگرا اصلاحات طرح جامع انجام شود. در زمان انتخابات 6 ماه همدان را به‌هم ریختند به این دلیل که روستاهای علی‌آباد و حسن‌آباد و قاسم‌آباد به همدان اضافه شده بودند. اما حالا در 15کیلومتری همدان شهرک جدید «اکباتان» ساخته می‌شود. یعنی جورقان و تمام روستاهای حدفاصل جزو همدان می‌شوند. چرا کسی با این شرایط کاری ندارد و صحبت و انتقادی نمی‌کند؟

 نتیجه این موانع‌سازی‌ها این شده که هنوز طرح جامع همدان آماده نشده و سبب ایجاد مشکلات فراوانی در شهر شده است.

ما خیلی راحت می‌توانیم باهم صحبت کنیم. بنده دنبال چالش با هیچ‌کسی نیستم. دوست دارم همه وارد میدان شده و کار کنند. هر اداره‌ یا ارگانی هر کاری از من بخواهد انجام می‌دهم. هر مدیری هم بخواهد کار کند کمکش می‌کنم. من عاشق کار هستم و لذت می‌برم برای شهری که ساکنان آن به من محبت کرده‌اند با همه توان کار کنم.

اما پروژه‌های عظیم بنده برای به قله‌رسیدن همدان ببینید چطور پرپر می‌شوند؟! یکی دیگر از موانع توسعه همدان این است که بزرگان در استان از کارهای خوب صحبتی نمی‌کنند یا جرأت تعریف ندارند. هیچکس از کار کسی تعریف نمی‌کند. یعنی تعریف از اقدامات بزرگ بسیار سخت شده است. بنابراین کسی حاضر نیست وارد میدان شود، چون می‌گوید آغاز به‌کار کنم، سنگرم کجاست؟ بنده خودم تلاش می‌کنم تا جای ممکن این موانع را برطرف کنم؛ نمایندگان استان باهم و استانداری هماهنگ باشند.

مانع دیگر این است که اغلب درگیر جابه‌جایی مدیران و مسئولان هستند. بنا براین است که مجمع نمایندگان طوری عمل کند که از توسعه پشتیبانی کند.

 طبق روال، همه برنامه‌های توسعه‌ای که برای کشور تهیه می‌شد برش استانی آن هم تهیه و به استان‌ها ارسال می‌شد، ‌اما برای برنامه ششم برش استانی تهیه نشد. به همین دلیل در همدان 3برنامه یکساله و یک برنامه 3ساله ذیل برنامه ششم تهیه شد. دلیل این اتفاق چه بود؟

برنامه ششم نوعی ویترین است که برای توجیه این ویترین کتاب‌ها نوشته شده است. همه پروژه‌های این برنامه با جزئیات به‌صورت کامل مشخص ‌شده‌اند. این برنامه‌ها را از استان‌ها می‌گیرند و در نهایت آنها را تنظیم می‌کنند. اما اینکه در استان چقدر توانسته‌ایم از این برنامه استفاده کنیم، مهم است.

 دلیل تغییر ساختار شهر جدید هگمتانه به شهرک جدید اکباتان چه بود؟ آیا ساخت شهرک جدید اکباتان در 15 کیلومتری همدان می‌تواند مشکل مسکن همدان را حل کند؟

تغییر پروژه از شهر جدید به شهرک جدید و تغییر نام آن از هگمتانه به اکباتان با مطالعات کارشناسی اداره کل راه و شهرسازی بوده که فعلاً‌ نظری در این باره نمی‌دهم. اما برای ساخت مسکن در همدان ظرفیت بالایی داریم، از شهرک اکباتان تا همدان 15 کیلومتر فاصله است که جزو حریم شهرهای همدان و جورقان محسوب می‌شود و در حریم شهرها هم نمی‌توان شهر جدید ایجاد کرد.

اگر شهر جدید می‌ساختند جورقان را به شدت تحت‌ااشعاع قرارمی‌داد. پس احتمالاً تغییر شهر به شهرک به این دلیل است.  حالا با ساخت این شهرک همه اینها جزو همدان می‌شود و در طرح جامع هم همه باید اضافه شوند. با این شرایط چه تصمیمی گرفته می‌شود؟ درباره اینها هیچ کارشناسی اظهارنظر نمی‌کند که باید دلیلش را پیدا کنید.

2 سال از پروژه نهضت ملی مسکن می‌گذرد، چه کسی پاسخگوی نساختن 50هزار واحد مسکونی در همدان است؟ به‌نظر من همه این بازی‌های سیاسی مسئول این قضیه هستند. در نزدیکی‌های شورین زمین‌های 680هکتاری را داریم، در کنار جورقان زمین‌های هزارهکتاری و در حوالی دانشگاه آزاد هم زمین هست. اما چرا نمی‌توانیم در این زمین‌هامسکن بسازیم؟ اینجا مظلوم واقعی مردم هستند که متضرر شده‌اند.

 اقتصاد بزرگ‌ترین چالش فعلی استان و کشور است، برنامه شما برای حل این مسأله چیست؟

همدان باید قطب بهداشت و درمان باشد، به‌دنبال این هستیم که همدان از همه جهت‌ها دارای راه‌آهن باشد، همدان باید قطب گردشگری شود، می‌خواهیم ترناول مالی استان‌های منطقه در همدان باشد و قطب تغییر الگوی کشت شویم؛ که برای همه اینها قدم برداشته‌ و اقداماتی داشته‌ایم. به‌جز صنایع سنگین در تمامی زمینه‌ها وارد صحنه شده‌ایم. به دنبال صنایع سنگین نیستیم اما می‌بینید که شهرک فناوری همدان به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز درمنطقه، پرقدرت در حال کار است. بنابراین در حوزه‌های مختلف در حال کار هستیم.

 سهم میراث فرهنگی همدان از بودجه سازمان میراث کشور چقدر است؟ با توجه به اینکه هگمتانه آماده ثبت جهانی می‌شود آیا سهم همدان برای تسهیل روند این اتفاق اضافه می‌شود؟

بودجه سازمان میراث فرهنگی کشور بسیار کم است، چون قبلاً در حد سازمان و رئیس آن در حد معاون رئیس جمهوری بوده است به همین سبب بودجه آن همان‌طور کم باقی مانده است. اما تا جایی که توانستیم بودجه‌ها و ردیف‌های بودجه‌ای آن را افزایش دادیم با این حال هنوز کافی نیست. میراث فرهنگی و گردشگری باید به عنوان یک وزارتخانه قدرتمند عمل کند تا بتواند بودجه مناسب بگیرد. حالا سهم استان ما از همین بودجه اندک خوب است. تنها در یک‌زمینه وضعیت خوبی نسبت به سایر استان‌ها نداریم و آن ساختار این اداره کل است. یعنی مدیرانی که از گذشته بر این اداره مدیریت کرده‌اند، نتوانسته‌اند اقدامات مالی مناسبی داشته باشند و تعداد کارکنانش هم حتی در حد این استان و این اداره کل مهم نیست. البته ساختار اغلب اداره‌های کل در این استان با نگاه تنگ‌نظرانه مدیران شکل گرفته‌اند و کارمندان کمتری نسبت به سایر استان‌ها دارند. یک زمانی می‌توانستیم نیروهای بیشتری استخدام کنیم اما همین نگاه سبب شد که استخدام‌ها کمتر از حد استان باشند، حالا هم برای استخدام دست بسته هستیم.

موضوع استعفای شما از کمیسیون تلفیق چه بود؟

از کمیسیون برنامه و بودجه 9 نفر به کمیسیون تلفیق و 9 نفر هم باید به کمیسیون برنامه بروند که بنده تنها کسی هستم که جزو هر2 کمیسیون هستم. در برهه‌ای بنده مشغول انجام کارهای مربوط به زیرساخت‌های برنامه بودم که به یکی از همکارانم گفتم، در جلسات این کمیسیون شرکت کند. اما حالا به جلسات مربوط به این کمیسیون می‌روم. این اتفاق در همه کمیسیون‌ها می‌افتد. همه باید کمک کنیم کار پیش برود، چرا باید استعفا بدهم؟

 بودجه 1402 در حالی تقدیم مجلس شد که برنامه هفتم تدوین نشده بود، که این اتفاق یکسری پیامدها دارد. آیا این پیامدها در برنامه هفتم و بودجه 1402 جبران‌می‌شوند؟

کمیسیون تلفیق تا بهمن ماه باید برنامه بودجه را تحویل هیأت رئیسه بدهد که چند روزی هم فرصت هست تا نمایندگان نظراتشان را ارائه کنند. چند روز از اسفند گذشته هم بودجه مصوب می‌شود. اما ممکن است بودجه با برنامه هفتم یکسری مغایرت‌ها داشته باشد که دولت می‌تواند اصلاحیه‌ای به مجلس ارائه داده یا حتی این کار را انجام بدهد.
چاره‌ای جز این نداشتیم و باید برنامه را آماده می‌کردیم.

 در بودجه 1401 پیش‌بینی شده بود که قیمت گاز افزایش بیابد و به سمت فیش‌های میلیونی برود؟

گاهی اوقات در مجلس فرمول‌هایی تعریف می‌شود که مشکلاتی ایجاد می‌کند. به‌عنوان مثال می‌گویند به طور میانگین 10 درصد قیمت گاز افزایش بیابد. بنده 3بار با این موضوع مخالفت کرده‌ام. وقتی چنین فرمولی به دولت می‌دهیم به‌عنوان مثال برای مواردی افزایش قیمت را صفر درنظر می‌گیرد و مواردی را50درصد افزایش قیمت می‌دهد. فرمول افزایش اخیر گاز به‌هیچ‌وجه قابل قبول نیست و مخالفت‌هایی را به‌دنبال داشته است. دولت می‌توانست این موضوع را بهتر مدیریت کند و مردم و حاکمیت را در این شرایط گرمایشی قرارندهد.

 طرحی به مجلس ارائه شد تا اگر خبرنگاران و افراد مشهور بدون منبع رسمی سخن گفتند، 10 تا 15 سال زندانی شوند، این طرح را   یکی از نمایندگان همدان هم امضا کرده اما مهم این است که بسیاری از نمایندگان در صحن، اظهارنظرهای غیرکارشناسی می‌کنند و کسی با آنها کاری ندارد. نظر شما درباره این طرح چیست؟

بنده این طرح را در جایی ندیدم، تنها درباره‌ آن شنیده‌ام. بالاترین رسالت ما اکرام و احترام به مردم و سلایق مختلف و حل مشکلات اقتصادی و اشتغال است. و هرگونه حرکتی که احساس ناامنی ایجاد کند، باید در حال حاضر انجام ندهیم.

 چالش آب همدان به کجا رسید؟

همان کاری که 17 سال پیش قراربود انجام بدهیم، ادامه دارد و برنامه تغییر نکرده است. بخشی از کار،باقی مانده که در حال انجام است. یکسری سیاستگذاری‌های جدید داریم اما بناست مثل قبل موارد را عنوان نکنیم که موانعی به‌وجود بیاید. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری قرار است با تغییر الگوی کشت هم 10 درصد استفاده از آب را بهینه کنیم.

 برجام تمام شد؟
خیر.

 آیا امیدی به آن وجود دارد؟
مشخص نیست.

 با وجود اظهارنظر و فشار بر رسانه‌ها با هدف سکوت و یا مجیزگویی اعمال می‌شود را چگونه تحلیل می‌کنید؟

انشاء ا... با مدیران درباره این موضوع صحبت می‌کنیم. اما رسانه‌ها هم سعی کنند بیشتر محتوا را نقد کنند و با افراد کاری نداشته‌باشند. وقتی محتوا را نقد کنند صاحب آن متوجه می‌شود ولی نمی‌تواند، شکایت کند.
به‌نظر بنده بعضی گره‌ها را با محبت می‌توان باز کرد اما با بمب اتم نمی‌شود. بنابراین با گفتمان و رفاقت بسیاری از مشکلات را می‌توان حل کرد.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com