1403-01-181403-01-28bool(false) انفجار و ناآرامی‌های جدید در لبنان مهدی آقایانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110952 تاریخ انتشار:  1399-05-20 - 10:03 تعداد بازدید:  317
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

انفجار و ناآرامی‌های جدید در لبنان مهدی آقایانی

تحلیل


 با توجه به گذشت ۶ روز از واقعه سهمگین انفجار مواد منفجره در بندر بیروت و تبعات سنگین به جا مانده، سبب شده تا این شرایط کماکان مورد توجه رسانه‌های داخلی و بین‌المللی جهان قرار گیرد.
سخن کوتاه، انفجار 2 هزار و 750 تن نیترات آمونیوم به حدی شدید بوده است که نه‌تنها بندر اصلی بیروت نابود شود بلکه شدت انفجار این واقعه بیش از ۳۰۰ هزار نفر که در نزدیکی بندر بیروت قرار داشته‌اند نیز بی‌خانمان کند.
کارشناسان عنوان می‌کنند که بیش از 15 میلیارد دلار به این کشور خسارت وارد شده است، هرچند باید خاطرنشان کرد که تا روز گذشته بیش از 154 نفر از شهروندان لبنان، کشته و بیش از 5 هزار نفر مجروح شده‌اند.
در این گیرودار رئیس جمهوری فرانسه به‌عنوان نخستین مقام بلندپایه بین‌المللی در لبنان حضور پیدا کرد و خواهان یک نشست بین‌المللی برای بررسی و همچنین کمک و بازسازی خسارت‌های به‌جا مانده از این انفجار مهیب شد.
امانوئل مکرون همچنین در جمع خبرنگاران عنوان می‌کند که دیگر چک سفید امضا به حاکمیت لبنان نمی‌دهد که در واقع از سخنان وی اینگونه برداشت می‌شود که حاکمیت فعلی لبنان فاسد و به‌دنبال اصلاحات سیاسی جدید در لبنان است. این شرایط نشانگر این است که فرانسه مانند قرن‌های پیش به‌دنبال درآوردن لبنان به یک کشور تحت قیومیت یا به قول معروف همان شرایط ارباب رعیتی است.
تمام شرایط پیش‌آمده در این رخداد سهمناک در لبنان سبب شده است تا جریان‌های مخالف دولت و حزب‌ا... از جمله گروه 14 مارس که یک گروه در طیف غربگرا و همچنین یک رویکرد کاملا مخالف با حزب‌ا... لبنان را دارد، در این شرایط به‌دنبال منزوی کردن حاکمیت فعلی و خواستار عدم هرگونه کمک‌های نقدی به دولت و همچنین خواستار برکناری رئیس جمهور و کابینه فعلی دولت باشند.
به‌دنبال این جریانات، در چند روز گذشته در این کشور، شاهد اعتراضات شدید مردمی علیه شرایط به وجود آمده به‌ویژه سهل‌انگاری دولت در این بحران هستیم.
همان‌گونه که گفته شد، انفجار سهمگین به‌وجودآمده در لبنان و کشته و زخمی شدن کثیری از مردم، خشم شهروندان این کشور را برانگیخته و همچنین سوءمدیریت دولت لبنان، التهاب مردم را دوچندان کرده است.
هر چند پیش از وقوع این حادثه بزرگ، مردم لبنان نارضایتی خود را در شیوه مدیریت دولت و ضعف اقتصادی این کشور به‌صورت تظاهرات پی‌درپی اعلام کرده بودند.
در واقع حکومت لبنان چند سالی است که با نا‌کارامدی اقتصادی مواجه است، این‌گونه می‌توان گفت که تورم، پایین آمدن ارزش پول ملی، بیکاری و... موجب شده است که مردم نارضایتی خود را از این ناتوانی دولت ابراز کنند و به خیابان‌ها بیایند، به‌ویژه اینکه رخداد جدید به‌وجود آمده این اعتراضات را دوچندان کرده و مردم لبنان به‌صورت گسترده‌ای به خیابان‌ها آمده‌اند.
به گزارش اسکای نیوز، تظاهرات مردمی سبب شده که ساختمان وزارت اقتصاد لبنان و چندی دیگر از وزارتخانه‌های مهم دولتی در تسخیر معترضان لبنانی درآید، که این شرایط نشانگر خشم بیش از پیش مردم از نحوه مدریت دولت است.
به نظر نگارنده شرایط پیش‌آمده با توجه به میزان بالای خسارت وارد شده به لبنان و همچنین بایکوت کردن اقتصاد این کشور توسط ایالات متحده آمریکا و به‌دنبال آن اقتصاد ضعیف شده این کشور و دست‌وپنجه نرم کردن با بحران‌های شدید اقتصادی، همگی سبب شده تا کشور لبنان درحال‌حاضر با شرایط بسیار وخیم اقتصادی و اجتماعی مواجه شود.
از این رخداد این‌گونه می‌توان برداشت کرد که با توجه به همکاری نکردن مردم لبنان با فاجعه به‌وجود‌آمده و شورش‌های گسترده و همچنین رقابت‌های سیاسی در بدنه نظام لبنان و نبود همبستگی، شرایط را به سمت یک سقوط کامل اقتصادی پیش می‌برد.
حال باید دید این اعتراضات و نبود همبستگی ما بین احزاب لبنانی، این کشور را وارد یک فاجعه عظیم‌تر خواهد کرد یا خیر؟


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com