1403-01-271403-02-06bool(false) اهدای خون احتمال سکته مغزی را پایین می آورد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110727 تاریخ انتشار:  1399-05-11 - 11:20 تعداد بازدید:  199
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اهدای خون احتمال سکته مغزی را پایین می آورد

اجتماعی

افرادی که مرتب و مستمر خون اهدا می کنند در قیاس با افرادی که سابقه اهدای خون ندارند، کمتر دچار بیماری های ناشی از لخته های خون مانند سکته های مغزی می شوند.

مدیرکل انتقال خون استان همدان در رابطه با فواید اهدای خون، بیان کرد: اهداکنندگان کسانی هستند که خود را داوطلب انجام یک کار خیر کرده اند، افرادی که این حس را دارند در بسیاری از موارد دیگر اجتماعی هم از این نوع فعالیت های داوطلبانه انجام می دهند و حتی در کشورهای اروپایی افرادی که اهداکننده خون هستند را شناسایی می کنند و برخی کارهای اجتماعی را به این افراد می سپارند چراکه عقیده دارند این افراد به مشارکت در کارهای خیر علاقه دارند و بدون چشمداشت فعالیت می کنند.

به گزارش ایسنا، افشین محمدی در بحث علمی فواید اهدای خون به این نکته اشاره کرد که عمر گلبول قرمز بین ۹۰ تا ۱۲۰ روز است و این گلبول ها هر چه پیگرد می شوند توانایی حمل اکسیژن در آنها کاهش می یابد بنابراین هنگام اهدای خون، شما ناخودآگاه مغز استخوان را تحریک می کنید تا گلبول قرمز جدیدی بسازد. هنگامی که گلبول قرمز جوان تر وارد بدن می شود فرد طی چند روز اول اهدای خون حس بهتری دارد چراکه اکسیژن رسانی بهتری انجام می شود و آن حس شادابی و حس ناشی از بهبود اکسیژن رسانی کاملاً قابل لمس است.

مدیرکل انتقال خون استان همدان با اعلام اینکه اهدای خون می تواند به فعالیت کبد کمک کند، بیان کرد: شما با هر بار اهدای خون در واقع یک بار اضافی آهن که ممکن است در کبد مشکل ساز شود را می توانید از بدن خارج کنید.

وی با بیان تأثیر اهدای خون در تنظیم غلظت خون، توضیح داد: بهترین روش تنظیم غلظت خون نوشیدن آب است، مردم باید آب زیادی بخورند تا زمینه لخته شدن خون در بدن آنها کمتر شود و با هر بار اهدای خون نیز می توان غلظت یا چسبندگی خون را کم کرد. به صورت علمی ثابت شده افرادی که مرتب و مستمر خون می دهند در قیاس با افرادی که سابقه اهدای خون ندارند، کمتر دچار بیماری های ناشی از لخته های خون مانند سکته های مغزی می شوند.

محمدی در رابطه با موارد مصرف خون های دریافتی از اهداکنندگان مطرح کرد: یکسری افراد مانند بیماران تالاسمی به صورت مرتب به خون احتیاج دارند به طوریکه یک بیمار تالاسمی در خونسازی مشکل دارد و هنگامیکه به آنها خون تزریق می کنیم دو تا سه هفته بعد دوباره دچار افت گلبول های قرمز می شوند بنابراین همیشه سعی می کنیم خون تازه و هم گروه و لکوفیلتره برای این افراد تهیه کنیم. لکوفیلتره یعنی جداسازی گلبول های سفید تا برای کسانی که دائماً خون دریافت می کنند مشکلی ایجاد نشود.

وی ادامه داد: باید بدانیم از هر سه نفر، یک نفر در طول زندگی خود به خون یا فرآورده های خونی نیاز پیدا می کند و افرادی هستند که ممکن است به علت خونریزی، عمل های اورژانسی و غیراورژانسی به خون احتیاج داشته باشند. بیمارانی مانند بیماران سرطانی نیز مشکل آنها در زمینه کمبود پلاکت خون است که برای این افراد نیز پلاکت خون تهیه و آماده می کنیم.

محمدی در رابطه با شرایط اهداکنندگان گفت: موارد زیادی برای اهدای خون می آیند اما اجازه اهدای خون به آنها نمی دهیم چراکه هم سلامت اهداکننده و هم گیرنده خون برای ما مهم است. هنگامی که افراد به همکاران ما مراجعه می کنند فشارخون و نبض آنها معاینه می شود تا مشکلی نداشته باشند. افراد اهداکننده باید به سن قانونی رسیده باشند، اگر بار اول است که خون اهدا می کنند باید حداکثر ۶۰ سال و اگر سابقه اهدای خون دارند و به صورت مستمر خون اهدا می کنند تا ۶۵ سالگی هم می توانند اهداکننده باشند، وزن اهداکنندگان باید بالای ۵۰ کیلوگرم باشد، بیماری زمینه ای نداشته باشند، داروی خاصی مصرف نکنند و فشارخون آنها بین ۹ تا ۱۸ باشد.

وی با اعلام اینکه کروناویروس مسئله اهدای خون را نیز مانند تمام مسائل دیگر جهان تحت تأثیر خود قرار داده است، افزود: این ویروس در ابتدای شیوع بیماری تا ۲۰ درصد و الان ۱۰ درصد توانسته بر روی روند کار ما تأثیر داشته باشد اما خوشبختانه همدان پتانسیل خوبی در اهدای خون دارد و علاوه بر اینکه نیاز استان را تأمین می کنیم تاکنون ۱۱۵۰ واحد خون به استان تهران ارسال کردیم اما دوست داریم این رقم بیشتر شود چراکه خیلی از جراحی ها در تهران انجام می شود.

محمدی در پایان در رابطه با مشکلات و محدودیت های موجود در این سازمان توضیح داد: خوشبختانه کمبود تجهیزات نداریم اما مسئله تهدیدکننده هزینه هایی است که با شیوع کرونا به وجود آمده به طوریکه همکاران ما باید روزانه از ماسک استفاده کنند، سطوح مرتب باید ضدعفونی شود، حتی خیلی از مکان هایی که در حالت عادی نیاز به ضدعفونی ندارد، به خاطر کرونا باید ضدعفونی شود و قرار دادن ماسک در اختیار مراجعه کنندگانی که ماسک ندارند، باعث شده در کنار گرانی، هزینه های ما به شدت افزایش پیدا کند این در حالیست که ما با محدودیت اعتبارات مواجه هستیم اما در حد توان تلاش می کنیم بتوانیم از این مسیر عبور کنیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com