مدیر عامل آب منطقهای با بیان اینکه انسداد چاههای غیرمجاز در سطح استان در دستور کار شرکت قرار دارد و با قاطعیت برخورد خواهد شد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون در شهرستان فامنین 2 حلقه چاه غیر مجاز دارای حکم قضایی مسدود شده است.
رضا اخلاصمند گفت: از سال 93 تاکنون در شهرستان فامنین 136حلقه چاه غیر مجاز مسدود شدهاست که از انسداد این تعداد چاه از برداشت 9 میلیون 860 هزار متر مکعب از منابع آب زیرمینی جلوگیری شدهاست.
وی عمق انسداد این تعداد چاه غیر مجاز که از سال 93 تاکنون مسدود شده را 5243 متر دانست و افزود: دشت رزن و قهاوند جز دشت های ممنوعه بحرانی استان است و توسعه بخش کشاورزی و صنایع وابسته به کشاورزی در این دشت ممنوع میباشد.
اخلاصمند با بیان اینکه در شهرستان فامنین چاه غیرمجاز فعال وجود ندارد، گفت: تمام چاههای غیر مجاز شهرستان قبل از انسداد پلمب شدهاند و بعد از صدور حکم قضایی، مسدود خواهند شد.
وی افزود: در حال حاضر هیچ حکم قضایی در انتظار انسداد در شهرستان فامنین وجود ندارد و به محض صدور احکام قضایی در اسرع وقت چاه غیر مجاز پلمپ شده مسدود میشود.
اخلاصمند با بیان اینکه آب امانت آیندگان است و میبایست با مشارکت همگانی به آیندگان تحویل شود، گفت: سامانه ارتباط با مردمی 3151 به منظور ثبت تخلفات حوزه آب شامل حفر چاه غیر مجاز، اضافه برداشت از چاههای مجاز، تصرف در حریم رودخانه و برداشت شن و ماسه از رودخانه و.... آماده دریافت گزارشات مردمی میباشد.
انسداد 41 حلقه چاه غیرمجاز در بهار
در خبر دیگری مدیر منابع آب شهرستان بهار نیز گفت: در سالجاری تعداد 41 حلقه چاه غیر مجاز پر و مسدود شده است.
امین اظهری تعداد چاه های مسدود شده از ابتدای سالجاری تاکنون در این شهرستان را 41 حلقه عنوان کرد و افزود: عمق انسداد این تعداد چاه غیرمجاز مسدود شده از ابتدای سال جاری تاکنون 632 متر میباشد که با انسداد این تعداد چاه از برداشت غیرمجاز 191 هزار متر مکعب از منابع آب زیرزمینی جلوگیری شدهاست.
اظهری گفت: اکیپ کشت و بازرسی شهرستان بهار بصورت 24 ساعته بر دشتهای شهرستان نظارت دارند و از هرگونه حفاری غیرمجاز در شهرستان جلوگیری میکنند.
وی افزود: در سال جاری تاکنون از حفر 4 حلقه چاه غیر مجاز جلوگیری شده و 15 دستگاه انواع ادوات حفاری غیر مجاز توقیف و روانه پارکینگ شدهاست.
اظهری تصریح کرد: از سال 93 تاکنون در شهرستان بهار 760 حلقه چاه غیر مجاز با عمق انسداد 13کیلومتر 656 متر مسدود شده، که با انسداد این تعداد چاه غیر مجاز از برداشت 16 میلیون 991 هزار متر مکعب از منابع آب زیرزمینی جلوگیری شده است.
وی افزود: هیچگونه حاشیه امنی برای کشاورزانی که از طریق چاههای غیرمجاز مبادرت به کشت میکنند وجود ندارد چرا که بعد از صدور احکام قضایی چاههای غیر مجاز، بی درنگ این چاههای پر و مسلوبالمنفعه خواهند شد.
اظهری با بیان اینکه کشاورزان تخلفات حوزه آب شامل حفر چاه غیرمجاز، اضافه برداشت از چاههای مجاز، برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه و ... را با شماره تلفن 3151 با این شرکت اطلاع دهند، گفت: حفاظت و صیانت از منابع آبی با مشارکت همگنی ممکن است.
طبق ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب: اشخاص زیر علاوه بر اعاده وضع سابق و جبران خسارت وارده .... محکوم میشوند:
الف - هر کس عمدا و بدون اجازه دریچه و مقسمی را باز کند یا در تقسیم آب تغییری دهد یا دخالت غیر مجاز در وسائل اندازه گیری آب کند یا بنحوی از انحاء امر بهره برداری از تاسیسات آبی را مختل سازد.
ب - هر کس عمداً آبی را بدون حق یا اجازه مقامات مسئول به مجاری یا شبکه آبیاری متعلق به خود منتقل کند و یا موجب گردد که آب حق دیگری به او نرسد.
ج - هر کس عمداً بهنحوی از انحاء به ضرر دیگری آبی را به هدر دهد.
د - هر کس آب حق دیگری را بدون مجوز قانونی تصرف کند.
ه- - هر کس بدون رعایت مقررات این قانون به حفر چاه و یا قنات و یا بهرهبرداری از منابع آب مبادرت کند.