وضعیت بحرانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118919 تاریخ انتشار:  1400-05-05 - 08:28 تعداد بازدید:  136
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وضعیت بحرانی

یادداشت

 ۱- این روزها هر چند توجه همه کشور متوجه خوزستان است و دولت دوازدهم در آخرین روزها و دولت سیزدهم قبل از آغاز کار رسمی هر دو برای توسعه خوزستان نقشه‌ها می‌کشند و وعده‌ها می‌دهند و نهادهای انقلابی برای رفع مشکلات به‌ویژه در بخش آب به صورت جهادی به میدان آمده‌اند، اما باید توجه داشت که این مشکل در هر جای دیگر کشور هم امکان وقوع دارد.
در این میان وضعیت استان همدان نیز در بحث آب چندان تعریفی نیست و نیازمند همت بیشتر برای پیشگیری از تبدیل به وضعیت خوزستان است.

۲- در نقشه‌های تنش آبی کشور تمام استان همدان در منطقه قرمز و بحرانی قرار گرفته است.
مفهوم قرار گرفتن در منطقه دارای بحران آبی این است که اگر تدبیری برای تغییر این وضعیت اندیشیده نشود، زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم دچار مشکلات بسیار خواهد شد و زندگی در استان دچار اختلال شدید می‌شود.

۳- اقتصاد استان همدان بر محور کشاورزی است هر چند تلاش‌هایی انجام شده تا گردشگری محور اصلی فعالیت‌های اقتصادی استان باشد، اما همچنان اقتصاد استان به وسیله کشاورزی اداره می‌شود.
له طور قطع در چنین شرایطی اگر بحران آب مدیریت نشود، از دست رفتن کشاورزی استان به معنی پسرفت اقتصادی استان خواهد بود و زندگی کشاورزان و بسیاری از خانواده‌ها را با تغییرات ناخواسته و بحران مواجه خواهد کرد.

۴- تأکید بر آبیاری مکانیزه، کشت گلخانه‌ای، تغییر کشت به کم آب‌بر و اقداماتی از این قبیل هر چند خوب بوده، اما نیازمند سرعت بیشتر و تغییر از تأکید بر اتمام این مراحل در کشاورزی استان با کمک نهادهای ملی به دلیل وضعیت بحرانی آب استان است.
در این مسائل فازبندی و تعارف و... نباید داخل شود و لازم است اقدامات انقلابی برای استفاده درست از آب موجود و حفظ آن انجام شود.

۵- همدان در مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز اقدامات ضربتی داشته و چاه‌های بسیاری در این سال‌ها مسدود شده‌اند، اما نبود این رفتار در استان‌های همجوار در کنار  افزایش علاقه در استان برای ساخت باغ و به دنبال آن احداث ویلا در باغ و حفر چاه غیرمجاز نیاز به رفتاری هماهنگ با کشور در این زمینه را یادآوری و ضروری کرده است.

۶- تأمین آب آشامیدنی در مرکز استان و چند شهر سال‌هاست که با مشکل مواجه است و در سال‌های ترسالی نیز با مدیریت فشار، آب آشامیدنی مدیریت و تا بارندگی‌ها تأمین می‌شود.
هرچند در این زمینه فرسودگی شبکه و شکست طرح‌های انتقال آب به استان، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و حق‌آبه کشاورزان از سدها نیز دلیلی بر سختی تأمین آب در استان شده است.

۷- وضعیت توسعه نامتوازن برخی استان‌ها و مشکلات ریز و درشت آنها در شرایطی است که این استان‌ها در وضعیت بحران آبی تعریف نشده‌اند و می‌توانند با مدیریت آب موجود مشکلات خود را حل کنند که در این مسیر در حال حرکت هستند.
اما تمامی برنامه‌های استان همدان در آینده اگر بدون توجه به وضعیت آب استان باشد و در آمایش سرزمینی به این مهم توجه نشود، دیر نیست که دیگر نتوان به بحران غلبه کرد و مهاجرت اجباری فرجام بسیاری از ساکنان مناطقی از استان خواهد بود.
به همین دلیل نمایندگان استان و مدیران دولت فعلی و دولت آینده در استان باید حل بحران آب و خروج از وضعیت بحران آب را در اولویت کاری خود تعریف کنند، تا ادامه حیات استانی به نام همدان در جغرافیای ایران عزیز بدون بحران و تنش آب رقم بخورد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com