مشکل نماینده‌های استان با فضای مجازی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118993 تاریخ انتشار:  1400-05-10 - 09:04 تعداد بازدید:  268
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مجلس نشینان از طرح صیانت حمایت کردند!
مشکل نماینده‌های استان با فضای مجازی

نویسنده : یاسر زارعی

داخلی

فلاحی: در بررسی این طرح مردم هم دخیل هستند و تنها نمایندگان مجلس رأی نمی‌دهند
شهبازی: دعوایی که در جامعه بابت طرح صیانت از فضای مجازی وجود دارد از ناآگاهی است
لطفی: فضای مجازی باید مدیریت شود، اما مسأله به این مهمی نباید اصل 85 باشد
بیگی‌نژاد: من از موافقان بررسی این طرح هستم

 پس از مطرح شدن موضوع صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در مجلس، این طرح به یکی از موضوعات پرحاشیه و جنجالی تبدیل شد و علاوه بر اینکه سروصدای زیادی در رسانه‌ها ایجاد کرد، دل‌نگرانی‌هایی نیز برای مردم در پی داشت.
جلسه روز سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته مجلس به موضوع«تبیین پیش‌نویس طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی با حضور مسئولان و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها» اختصاص داده شد؛ که در نهایت با رأی موافق ۱۲۱ نماینده این طرح در صحن مجلس مصوب شد.

 موضوع مصوبه روز چهارشنبه چه بود؟
به گفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی این طرح که به رأی گذاشته شد یک اصل هشتادو پنجی بود که "طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی" در صحن علنی و توسط همه نمایندگان باشد یا توسط کمیسیون تخصصی بررسی شود.
در نهایت ۱۲۱ نفر از نمایندگان به این موضوع که کمیسیون تخصصی مجلس با حضور عده‌ای از نمایندگان، کارشناسان و متخصصان این طرح را بررسی نمایند، رأی دادند.

 اما موضوع اصلی این طرح چیست؟
یکی از ماده‌هایی که نگرانی عمومی را در خصوص طرح صیانت از فضای مجازی به همراه داشت، ماده۱۱ این طرح بود که تقریباً بدون هیچ تغییری در محتوا، شماره آن به ۱۲ تغییر یافته است. این ماده تصریح می‌کند که عرضه و فعالیت خدمات پایه کاربردی در فضای مجازی منوط به رعایت قوانین کشور، اخذ مجوز فعالیت خدمات اثرگذار پایه کاربردی داخلی و خارجی است.
اما تبصره یک آن همچنان به قوت خود باقی است که عنوان می‌کند«عرضه و فعالیت خدمات پایه کاربردی خارجی اثرگذار مستلزم معرفی نماینده قانونی و پذیرش تعهدات ابلاغی کمیسیون است».

 آیا با اتمام بررسی این طرح در کمیسیون تخصصی فیلترینگ شبکه‌های مجازی صورت میگیرد؟
در طرح قبلی، اگر خدمات پایه کاربردی خارجی( شبکه‌های اجتماعی، مرورگرها، ایمیل، نقشه‌ها و مسیریاب‌ها، سرویس‌های ابری و...) شرایط اعلام شده را رعایت نمی‌کردند، براساس ماده۲۷ طرح قبلی فیلتر می‌شدند. این در حالی است که اکنون براساس تبصره۲ ماده۲۸ این اصلاحیه، خدمات پایه کاربردی خارجی که پیش از تصویب این قانون با تشخیص کمیسیون از مصادیق خدمات پایه کاربردی اثرگذار بوده‌اند، موظفند ظرف ۴‌ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، نسبت به انجام تعهدات مندرج در ماده۱۲ اقدام کنند.
در صورت ‌انجام ندادن تعهدات توسط خدمات پایه کاربردی مزبور در زمان معین شده، وزارت ارتباطات‌وفناوری اطلاعات موظف است ظرف مدت ۸‌ ماه نسبت به ایجاد خدمات پایه کاربردی جایگزین برای آنها اقدام کند.
اما نکته‌ای که در این بخش وجود دارد این است که اگرچه به ‌نظر می‌رسد تا زمان عرضه پلتفرم‌های جایگزین براساس مدت زمان تعیین شده در این تبصره، خدمات پایه کاربردی خارجی مانند اینستاگرام فیلتر نمی‌شوند، اما همین الان، حامیان طرح عنوان می‌کنند که ما جایگزین‌هایی داریم که وزارت ارتباطات‌وفناوری اطلاعات موظف است که این برنامه‌ها را تقویت و روانه بازار کند.
اکنون با مصوب شدن این طرح در مجلس واکنش‌ها و اعتراضات سازمان‌ها و کسب‌وکارها به طرح صیانت از فضای مجازی پر رنگ شده است که در روزهای آتی به بررسی و تحلیل آنها می‌پردازیم.
بخشی از اظهارنظر نمایندگان مردم استان همدان در مجلس را درباره این طرح بخوانیم:

 نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات طرحی که در روز چهارشنبه در مجلس مصوب شد، بیان کرد:
در رابطه با طرح صیانت از فضای مجازی چیزی مصوب نشده است، اشتباه خبرگزاری‌ها در این است که اخبار را اشتباه اعلام کردند.
حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی افزود: اصل طرح و موضوع این بوده که به جای بررسی طرح صیانت از فضای مجازی در صحن علنی مجلس در کمیسیون تخصصی بررسی شود.
وی با بیان اینکه در کمیسیون تخصصی، صاحبنظران و افراد متخصص حضور دارند که سبب می‌شود در زمان کوتاه‌تر پخته‌تر عمل کنند، گفت: در بررسی این طرح مردم هم دخیل هستند و تنها نمایندگان مجلس رأی نمی‌دهند، بلکه متخصصان نیز اظهارنظر می‌کنند تا این طرح پخته‌تر شود.
فلاحی با اشاره به اینکه در مصوبه روز چهارشنبه 121 نفر به بررسی طرح در کمیسیون تخصصی رأی دادند و 74 نفر مخالفت کرده‌اند، افزود: برای این طرح نمی‌شود عجولانه تصمیم گرفت، این طرح مزایای بسیاری دارد که مردم در جریان این موضوع نیستند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در ترکیه نیز چنین طرحی اجرا می‌شود و شبکه‌های اجتماعی خارج که در این کشور فعالیت دارند باید مجوز و قانون آن منطقه را بپذیرند، گفت: به هیچ وجه مسأله فیلتر در این طرح مطرح نیست، از رسانه‌ها انتظار می‌رود واقعیت‌ها گفته شود و بدون مطالعه به مردم چیزی را اعلام نکنند.

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی نیز درخصوص این طرح این گونه بیان کرد:
خیلی‌ها نمی‌دانند موضوع از چه قرار است؟ این مصوبه به مجموعه‌ای از کمیسیون‌ها موکول شد که یک کمیسیون ویژه این طرح و جزئیات آن را بررسی کند.
علیرضا شهبازی با تأکید بر اینکه دعوایی که در جامعه بابت این مسأله وجود دارد از عدم اطلاعات دقیق در جامعه است و بحث موافقت و مخالفت مطرح نیست، افزود: باید این طرح در کمیسیون تخصصی بررسی و چکش‌کاری شود، بعد در رابطه با آن اظهارنظر کرد، الان طرحی وجود ندارد که در رابطه با آن موافقت یا مخالفت کرد.
وی با بیان اینکه روز چهارشنبه مصوب شد که همه کمیسیون‌ها در رابطه با طرح صیانت از فضای مجازی نظر دهند و تنها یک کمیسیون خاص تصمیم نگیرد، بیان کرد: بر اساس اصل 85 این طرح به کمیسیون ویژه می‌رود و آنها این طرح را با استفاده از نظرات کارشناسان بررسی و تحلیل می‌کنند و بعد در صحن علنی مجلس مطرح می‌شود.

 نماینده مردم رزن و درگزین نیز در گفت‌وگو با همدان پیام، گفت:
با اینکه باید فضای مجازی صیانت و مدیریت شود کاملاً موافق هستم، اما نباید به راحتی حیثیت افراد جامعه به خطر بیفتد و کلیت طرح صیانت از حقوق افراد در فضای مجازی مدنظر است.
حسن لطفی با تأکید بر اینکه در رابطه با اصل 85 که این طرح در کمیسیون تخصصی بررسی شود کاملاً مخالف هستم و مسأله به این مهمی نباید اصل 85 باشد، افزود: اصل 85 می‌گوید در موارد ویژه کمیسیون می‌تواند با تأیید شورای نگهبان، خودش تصمیم بگیرد و چیزی که مصوب شد در رابطه با اصل 85 بود نه کلیت این طرح.
وی گفت: اینکه می‌گویند فضای مجازی مسدود می‌شود نوعی اتهام‌زنی به مجلس است، اصلاً چنین چیزی وجود ندارد، این طرح می‌خواهد این فضا را مدیریت کند، در کشورهای پیشرفته نیز این طرح و مدیریت فضای مجازی وجود دارد و تنها در ایران اجرا نمی‌شود.

 نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز درباره این طرح بیان کرد:
هیچ طرحی در حال‌حاضر تصویب نشده و مجلس صرفاً به آغاز بررسی‌ طرح در کمیسیونی از منتخبین کمیسیون‌ها و با محوریت کمیسیون فرهنگی رأی داده است که این بررسی به صورت علنی و شفاف اطلاع‌رسانی می‌شود.
‌هادی بیگی‌نژاد با تأکید بر اینکه عمدۀ ادعاها درباره طرح، بدون مطالعه طرح و برخلاف واقع است، گفت: طرح دارای 3محور اصلی است، حمایت از توانمندی‌های داخلی در عرصه فضای مجازی، مشخص کردن متولی خاص برای این بخش و ضابطه‌مند کردن برخورد با تخلفات در این بخش و جلوگیری از برخوردهای خودسر، این 3 محور اصلی است.
وی در پایان صحبت‌هایش بیان کرد: بنده از موافقان بررسی این طرح هستم و حاضرم با مخالفان این طرح مباحثه کرده و نقطه نظرات به حق ایشان را به کمیسیون مربوطه منتقل کنم.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com