نخستین جشنواره ایده برتر گردشگری شهرداری تهران با همت ستاد گردشگری شهرداری تهران از صاحبان ایدههای برتر تجلیل کرد.
به گزارش همدان پیام، پاییز سال گذشته فراخوان ایدههای برتر گردشگری در حیطههای عمومی و تخصصی توسط دبیرخانه ستاد گردشگری شهرداری تهران منتشر شد.
این جشنواره با موضوعات متنوع و مورد بحث روز گردشگری کار خود را آغاز کرد و ایدههای نوین گردشگری را در چند بخش به رقابت فراخواند و3 دانشگاه شاخص و مرتبط با موضوع گردشگری در پایتخت (دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران و دانشگاه علم و فرهنگ) نیز پای کار آمدند تا این جشنواره به تعالی مورد انتظار برسد.
از این رهگذر ساره پورجهان از فعالان و دانشجویان دکترای گردشگری اهل همدان با مشارکت بشری مهاجر که هردو از اساتید دانشگاه در رشته گردشگری هستند، در این جشنواره شرکت کرده و در دو بخش از این جشنواره حائز رتبه برتر شدند.
ساره پورجهان در این باره میگوید: از پاییز سال گذشته که فراخوان منتشر شد، همراه با خانم بشری مهاجر تصمیم گرفتیم از آنجا که موضوع توسعه پایدار گردشگری، تجربه محوری فعالیتهای گردشگری و سرمایهگذاری بلندمدت بر نسل آینده (کودکان) برای ما اهمیت داشته و چندین سال نیز موضوع فعالیت و پژوهشهای ما هم بوده، بهدنبال تلفیق دستاوردهای تئوری با اقدامات و تلاشهای عملیاتی، علاقمند به حضور در این جشنواره شدیم.
وی در ادامه اظهار کرد: ما با 2 ایده در حوزه محورهای مشخصشده به جشنواره ورود کردیم تا ایدههای ما به رقابت گذاشته شود. این استاد دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: من و خانم مهاجر در این جشنواره با دو ایده تحت عناوین (پارک موضوعی سیاره کوچک من) و (گردشگری سبز تهران) شرکت کردیم که هر دو ایده به مرحله نهایی راه یافتند و ایده پارک موضوعی سیاره کوچک من رتبه نخست را به خود اختصاص داد و ایده گردشگری سبز تهران هم سزاوار تقدیر شناخته شد که این مهم برای ما دستاورد مثبت تلقی میشود، زیرا اهمیت دادن به موضوع گردشگری کودک برای ما موضوع تجربه محوری و تلاش کودکان برای دستیابی به اهداف اقتصادی کودکان ملموس و درخور ارزش بود.
ساره پورجهان تصریح کرد: فرایند داوری آثار راه یافته به جشنواره به شکل حرفهای دنبال میشد و شاخصههای ارزیابی کاملا مرتبط و هدفمند بود و پس از غربالگریهای اولیه برای داوریهای تخصصی و نهایی تفکیک شدند. این فعال گردشگری با اشاره به شاخصههای تخصصی در داوری آثار گفت: قابلیتهای اجرایی، نوآوری و خلاقیت، فناوریهای پیشرفته، جذابیتهای کسب و کار، سازگاری با سیاستهای مدیریت شهری، ارزش افزودهها و غیره مورد ارزیابی داوران جشنواره قرار گرفت تا هیأت داوران جشنواره که ترکیبی از متخصصین و اساتید مرتبط با موضوع گردشگری بودند به ارزیابی حرفهای آثار بپردازند و نتایج نهایتاً اعلام شد.
وی همچنین گفت: شرکتکنندگان از حوزههای مختلف علمی و عملی در این جشنواره وارد رقابت شده بودند، زیرا در میان شرکتکنندگان چهرههای نام آشنای حوزههای مختلف گردشگری و سایر رشتهها دیده میشد اما یک تجربه جدی و جدید بود. از میان ایدههای در حال رقابت در نهایت3 ایده در بخش عمومی و یک ایده نیز در بخش دانشجویی به عنوان ایدههای برتر شناخته شدند و ایده ما یعنی (پارک موضوعی سیاره کوچک من) در بخش عمومی رتبه نخست را به دست آورد.
پورجهان در پایان خاطرنشان کرد: ایده پارک موضوعی سیاره کوچک من دارای چند مزیت از جمله دربرگیری موضوعات مرتبط و به روز گردشگری از جمله فناوری محور بودن، اقتصاد محوری، گردشگری کودک، بازاریابی بازارهای نوظهور کودکان و تجربه محوری را در خود جا داده بود که مورد توجه داوران جشنواره قرار گرفت و امیدواریم که دیدگاههای نوین و علمی گردشگری بتوانند در حوزه اجرایی نیز به مرحله
پیادهسازی برسند.