تغییر مدیران در دستورکار نماینده‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112329 تاریخ انتشار:  1399-07-14 - 09:29 تعداد بازدید:  413
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پارلمان‌نشین‌ها عملکرد دولتی‌ها را زیر ذره‌بین برده‌اند
تغییر مدیران در دستورکار نماینده‌ها

نویسنده : محمد ترابی

داخلی

مدیرانی که در شرف بازنشستگی هستند باید بروند

دولت قصد تغییر مدیران را تا پایان عمر خود ندارد

نمایندگان استان در رابطه با جابه‌جایی مدیران استان با یکدیگر هماهنگ هستند

باید این دولت را راه ببریم تا حقوق مردم ضایع نشود


  هفته گذشته رزم‌حسینی استاندار خراسان رضوی به‌عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، در مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد آورد. این مسأله موجب شده بود که گمانه‌زنی‌هایی مبنی‌بر تغییر چندین استاندار در کشور به‌وجود آید.
برای تغییر و یا جایگزین کردن استانداران استان‌های بزرگی همچون خراسان رضوی عموماً از افراد تازه‌کار استفاده نمی‌شود. به همین دلیل اینکه برای جایگزین کردن رزم‌حسینی از استانداران استان‌های دیگر استفاده شود، محتمل بود. با این‌حال عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور جعفری را که معاون سیاسی استانداری خراسان بود، با حفظ سمت به سرپرستی استانداری این شهر برگزید.
از سوی دیگر تلاش عده ‌کثیری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از آغاز به‌کار این مجلس برای استیضاح کابینه‌دولت دوازدهم از رئیس‌جمهور تا وزرا، به کارت زرد به وزیر نفت در هفته گذشته خاتم یافت؛ این درحالی است که حتی برخی از نمایندگان مجلس که نام 3 تن از نمایندگان استان همدان نیز در لیست آن‌ها دیده می‌شود، در نامه‌ای به سران 3 قوه خواستار استیضاح و برکناری زنگنه(وزیر نفت) شده بودند.
در مسأله جایگزین رزم‌حسینی در استانداری خراسان رضوی می‌توان نتیجه گرفت که دولت در ماه‌های پایانی عمر خود قصدی برای تغییر مدیران ندارد. ولی در این میان آیا مجلس شورای اسلامی نیز با دولت همکاری خواهد کرد و برای تغییر مدیران از وزرا تا سطح استان و حتی شهری اقدامی نخواهد کرد؟
این روند یک نتیجه‌ دیگری نیز در بر خواهد داشت، آن‌هم حرکت به سمت بومی‌گرایی در استان‌ها است. درصورتی‌که در دولت دوازهم عموماً بر مدیران غیربومی منصوب شده‌اند. البته می‌توان گفت که در شرایط کنونی حرکت به سمت بومی‌سازی به مذاق افراد بیشتری در استان خوش می‌آید، زیرا در بحث جذب 42 معلم از استان دیگر؛ درست و یا غلط؛ گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر ارتباط همشهری بودن مسئولان استان با این معلمان مطرح شده است.
از این‌رو با 2 تن از نمایندگانی(فلاحی و بیگی‌نژاد) که در بطن مباحث مطرح‌شده در بالا حضور داشته و تأثیرگذار بودند، مصاحبه کردیم:

 دستورالعمل دولت و تغییر مدیران
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی درباره تغییر و جایگزینی استانداران گفت: به‌دلیل اینکه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم، دولت دست به تغییر گسترده نخواهد زد. برنامه کلی دولت بر این قرار است که تا پایان عمر خود در حد امکان مدیران را تغییر ندهد. این مسأله در رابطه با وزیران، استانداران و سایر مدیران در کشور نیز صدق می‌کند.
 اگر انتخاب جایگزین رزم‌حسینی به تغییر در همدان منجر می‌شد...!
عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی در این‌باره گفت: با این مسأله موافق نبودم. اگر هم نسبت به مدیریت ارشد انتقادی داشته باشیم، در مجموع در شرایط کنونی احتمال تغییر کم است. هر کسی که سر کار باشد به‌طبع اشکالات و اشتباهاتی خواهد داشت.
حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی نیز در این‌باره گفت: اگر انتقاد‌هایی به عملکرد استانداری باشد، تنها به‌دلیل عملکرد شخصی نیست. در این میان مدیرانی وجود دارند، که کارآمدی لازم را ندارند و از این‌رو خود استاندار نیز به این موضوع گلایه‌مند است.

 تأثیر منفی عملکرد برخی از مدیران
نماینده همدان و فامنین با بیان اینکه بحث سیاست‌های کلی در استان جدا است، ولی در کارآمدی فقط یک نفر نیست، افزود: در مجموعه مدیران برخی کارآمده بوده و خوب کار می‌کنند و برخی دیگر نیز هستند که در آستانه‌ بازنشستگی هستند و باید بروند زیرا دیگر کارآمدی ندارند و حتی برخی از این افراد کسالت دارند و باید بازنشسته شوند.
وی در ادامه تأکید کرد: این مجموع عملکرد مدیران در عملکرد استان بسیار تأثیرگذار است. از این‌رو به‌طور مثال اگر مدیری شبانه‌روز در پی رفع امور و انجام وظیفه باشد، اگر 4 تن مدیر ناکارآمد داشته باشد نمی‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد.

 دخالت استانداری در حضور معلمان لرستانی در همدان
هادی بیگی‌نژاد در این‌باره توضیح داد: در این زمینه سند و دالی بر صحت این موضوع نداریم. این مسأله تنها مربوط به استان همدان نبوده و در استان‌های دیگر نیز این مسأله مطرح شده است.
نماینده ملایر در مجلس شورای سلامی در ادامه افزود: استاندار و مدیرکل آموزش‌وپرورش استان در این جلسه، قول همکاری دادند که در حد امکان در این زمینه ورود پیدا کرده و از نیرو‌های ساکن هر شهر برای تکمیل ظرفیت نیرو‌های موردنظر در شهر مذکور استفاده شود.
 رویکرد مجلسی‌ها در جابه‌جایی مدیران دولتی در سال پایانی دولت دوازدهم
عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی در مجلس در این‌باره تصریح کرد: حذف مدیران ناتوان، برنامه ‌ماست و به آن امید داریم. با این‌حال در شرایط نامساعد فعلی که دولت در سال پایانی عمر خود است، اگر برخورد متقابل داشته‌ باشیم که منجر به سقوط دولت شود، مطمئناً وضع بدتر از حال حاضر خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز در این‌باره با بیان اینکه جابه‌جایی مدیران ناکارآمد ارتباطی با عمر باقیمانده از دولت نخواهد داشت؛ زیرا در احقاق حقوق مردم در تعلیق و یا بهبود کار آن مدیر اقدام خواهیم کرد، گفت: با این‌حال از آنجایی که دولت در عملکردش در این 7 سال موفق نبوده است، باید این دولت را راه ببریم تا حقوق مردم ضایع نشود تا عمر این دولت به پایان برسد.
فلاحی همچنین در ادامه تصریح کرد: با اینکه دستورالعمل این‌ها (دولت) بر تغییر نکردن مدیران و دست به تغییر مدیران نزدن است، ولی به این معنی نیست که مدیر ناکارآمد بر سر کار باقی بماند. مطمئناً برای تغییر مدیران ناکارآمد دوستان همکاری می‌کنند.

 رویکرد نمایندگان استان در قبال مدیران ناکارآمد
نماینده همدان و فامنین در مجلس در این‌باره با بیان اینکه پس از انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی نگاه ما بر این بوده است که نمایندگان استان همگی به‌صورت اجماعی بوده و تصمیمات مهم در استان را به‌صورت تصمیم مجمع صورت گیرد، تصریح کرد: خوشبختانه درحال‌حاضر ارتباط نمایندگان با یکدیگر در تصمیم جمعی خوب است. از این رو نمایندگان استان به توافق رسیده‌ایم که تصمیم جابه‌جایی مدیران در استان، با هماهنگی مجموعه نمایندگان و مسئولان مربوطه با یکدیگر گرفته شود.
نماینده معین بهار در مجلس همچنین با بیان اینکه ان‌شاءا... در بهبود وضعیت استان با هماهنگی یکدیگر عمل‌ خواهیم کرد، افزود: مدیران ناکارآمد را به استاندار و نهادهای نظارتی گفته‌ام و پیگیر هستیم و با بقیه نمایندگان نیز هماهنگ خواهد شد و دلایل ناکارآمدی این مدیران را به سایر نمایندگان توضیح خواهم داد.
نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در این‌باره گفت: تلاش می‌کنیم تا جایی که امکان دارد کار را جلو ببریم و اگر تغییر لازم باشد و به تنش در جامعه نیز منجر نشود، به‌قطه با مسئول مربوطه برخورد کرده و دست به تغییر خواهیم زد. با این‌حال با مدیرانی که تغییر آنان موجب تنش در جامعه می‌شود، باید به شکلی برخورد کرد که بتوانند به سمت عملکرد مطلوب حرکت کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com