1403-01-271403-02-06bool(false) توزيع 66 هزار تن انواع كود در همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  77860 تاریخ انتشار:  1396-03-08 - 05:45 تعداد بازدید:  123
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

توزيع 66 هزار تن انواع كود در همدان

اقتصادی

سال گذشته 66 هزار تن انواع کود در استان همدان توزیع شده و 80 هزار تن تامین و تدارک كود انجام شده بود که اگر کشاورزان تقاضای كود بیشتری داشته باشند، امکان تامین وجود دارد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه شرکت خدمات حمایتی کشاورز وظیفه حمایت از بخش کشاورزی را بر عهده دارد، اظهار کرد: تامین، تدارک و توزیع نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز کشاورزان بر عهده این شرکت است.
به گزارش فارس، حسین فضلی ادامه داد: نهاد‌هایی که برای کشاورزان تدارک دیده می‌شود شامل انواع کود شیمیایی یارانه‌دار، کود غیر شیمیایی و کود غیر یارانه‌ای و انواع بذور اصلاح شده کشاورزان است.
وی با بیان به اینکه در حوزه کود‌های شیمیایی سه نوع کود اصلی ازته، فسفاته و پتاسه تامین و تدارک دیده می‌شود، بیان کرد: این سه نوع کود پایه و اساس تغذیه گیاهی است.
وی به اینکه کود‌های ازته از طریق مناقصات داخلی و از پتروشیمی‌های داخل کشور تامین می‌شود اشاره داشت و افزود: سالانه 50 تا 55 هزار تن انواع کود ازته براس استان از طریق شرکت خدمات حمایتی تهیه می‌شود.
فضلی با بیان اینکه کود‌های فسفاته وارداتی بوده سالانه 30 تا 35 هزار تن از این کود برای استان تامین و تدارک می‌شود، تصریح کرد: کود‌های پتاسه نیز وارداتی هستند و بیشتر منشأ معدنی دارند.
وی با اشاره به اینکه معادن کود پتاسه در روسیه، آلمان و... قرار دارد و سالانه 8 تا 10 هزار تن کود پتاسه برای استان تهیه می‌شود، افزود: در مجموع 90 تا 100 هزار تن کود برحسب نیاز سازمان جهاد کشاورزی برای بخش کشاورزی در استان همدان تامین و تدارک می‌شود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه کود‌های غیر یارانه ای برای تامین نیاز کشاورزان نیز تهیه می‌شود، بیان کرد: کود سولفات آمونیوم کود ضروری بخش کشاورزی است و برای تهیه این کود با کارخانه پتروشیمی ارومیه قرارداد بسته‌ایم.
وی با اشاره به اینکه تامین کود‌های غیر یارانه‌ای بستگی به نیاز کشاورزان دارد، ادامه داد: از دیگر کود‌های آلی می‌توان به ماکرو، سولفات آهن، سولفات روی و... است.
فضلی با بیان اینکه سالانه 45 تا 50 میلیارد تومان یارانه بخش تامین نهاد‌های به بخش کشاورزی استان تزریق می‌شود، افزود: موضوع کیفیت کود بسیار مهم است چراکه هر نوع کود و نهاده‌ای پس از تهیه باید تجزیه آنالیز شود و کنترل کیفی انجام شده و تاییدیه استاندارد را گرفته باشد.
وی با بیان اینکه سالیانه 30 تا 35 درصد انواع بذر مورد نیاز استان را تامین می‌شود، ادامه داد: سالانه 4 هزار و 500 تن پنج هزار تن بذور گندم آبی و دیم و جو بهمن آبی تولید می‌کنیم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه 90 درصد بذر دانه‌های روغنی آفتابگردان و کلزا را تامین می‌کنیم، تاکید کرد: بذر دانه‌های روغنی از کشور‌های خارجی مثل فرانسه، آلمان، هنلد و استرالیا تامین می‌شود.
وی با اشاره به اینکه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان دارای70 کارگزاری فعال در استان است، افزود: نهاده‌های کشاورزی بر حسب سهمیه مورد نیاز شهرستانی که از طرف تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مشخص می‌شود در اختیار کارگزاران قرار داده می‌شود.
فضلی با اشاره به اینکه کود ورمی‌کمپوست جزو کود‌های آلی است و در مصارف کم مانند مصارف گلدانی تولید می‌شود، ادامه داد: در استان شرکت خدمات حمایتی 50 هزار تن کود‌های آلی به صورت وسیع توزیع می‌شود،به تازگی نیز وارد قرارداد شدیم که کود مرغی با گوگرد مخلوط شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 20 تن کود ورمی کمپوست در استان همدان تولید نمی‌شود، تصریح کرد: شرکت خدمات حمایتی تامین و تدارک و توزیع سالانه 100 هزار تن کود را انجام می‌دهد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه حدود 400 تن کود ورمی‌کمپوست توزیع شده و استفاده از این کود در بین کشاورزان در حال نهادینه شدن است، افزود: حدود 40 هزار تن کود برای مصارف بهاره از ابتدای اسفند تاکنون توزیع شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 66 هزار تن انواع کود در استان همدان توزیع شده و 80 هزار تن تامین و تدارک کود انجام شده بود، بیان کرد: اگر کشاورزان تقاضای کود بیشتری داشته باشند، امکان تامین وجود دارد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان افزود: پیش از آغاز به توزیع بذور سنواتی را نمونه گیری می‌کنیم اگر در حد استاندارد باشد اجازه توزیع داده می‌شود.
وی با بیان اینکه 112 تن انواع بذور دانه‌های روغنی در شرکت خدمات حمایتی وجود دارد که از رده خارج شده و برای استفاده به عنوان کود سبز به کشاورزان ارائه خواهد شد، بیان کرد: شرکت خدمات حمایتی تولید عدوات کشاورزی ندارم اما با کارخانه‌های تولیدی هماهنگ بوده و برای کشاورزان تامین می‌کنیم.
فضلی با اشاره به اینکه برنامه شاخص امسال افزایش میزان سطح تولید بذور اصلاح شده در برنامه است، افزود: 18 نوع کود شناسایی شده و مورد نیاز است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 15 هزار تن در انبار ذخیره انبار کود وجود دارد، بیان کرد: حوزه سم از مدت‌ها پیش به بخش خصوصی واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان در رابطه با باشگاه کشاورزان با بیان اینکه در قالب باشگاه کشاورزان خدماتی به کشاورزان ارائه می‌شود، تاکید کرد: یکی از خدمات انجام آزمون خاک است که با کمترین تعرفه صورت می‌گیرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com