دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی بهعنوان عنصری واسطه میان عرضهکنندگان اصلی خدمات (مانند تورگردانان و یا شرکتهای حملونقل و مراکز اقامتی و...) از یک سو و گردشگران از طرف دیگر عمل میکنند.
آنها در واقع پیشانی مواجهه نخستین متقاضیان با صنعت گردشگری محسوب میشوند.در حال حاضر 67 دفتر خدمات مسافرتی در همدان فعال است و هیأتمدیره و بازرس انتخاب شده به مدت 3 سال میتوانند در این انجمن فعالیت کنند.
روز گذشته پس از برگزاری انتخابات انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان همدان هیأت مدیره جدید کار خود را آغاز کرد .
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان در این برنامه گفت: اعضای هیأتمدیره و بازرس ویژه انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی این استان با رأیگیری و نظر اعضاء انتخاب شدند.
علی خاکسار با اعلام این خبر گفت: جلسه مجمع عمومی عادی سالانه با هدف انجام انتخابات هیأتمدیره و بازرسان جدید انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان همدان روز ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات هتل باباطاهر برگزار شد.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: براساس اساسنامه تدوین شده، 5 نفر اعضای اصلی و 2نفر علیالبدل هیأتمدیره این انجمن، یک بازرس اصلی و یک بازرس علیالبدل انتخاب شدهاند و به مدت 3 سال فعالیت این انجمن را برعهده میگیرند.
خاکسار با بیان اینکه انتخابات هیأتمدیره و بازرسان انجمن برای دوره جدید با حضور اعضای هیأترئیسه برگزار شد، تصریح کرد: در انتخابات انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان همدان، محمدفیضی، سیدکمال حسینی، ماندانا سروری، حسین رستگار و بهجت محسنی، عنوان نفرات نخست هیأتمدیره حمید رضازاده بهعنوان عضو علیالبدل اصلی انتخاب شدند.
وی گفت: همچنین با رأی اعضاء زهره بختیاری بهعنوان بازرس اصلی و احمد عطارد بهعنوان بازرس علیالبدل انتخاب شد.
دفاتر خدمات مسافرتی عامل مؤثر در توسعه صنعت گردشگری
رئیس جامعه هتلداران در این برنامه عنوان کرد : موفق شدن یا نشدن این واسطهها بر توفیق یا توفیق نشدن برنامههای مقاصد گردشگری و عرضهکنندگان خدمات گردشگری بهشدت تأثیرگذار است. این دفاتر با برقراری ارتباط میان عرضهکننده و متقاضی در واقع شکلدهنده بازار گردشگری هستند و در مواردی که این بازار از پیش شکلگرفته بهعنوان عاملی رونقبخش و متحولکننده بازار عمل میکنند.
شهرام شیروانی گفت: این دفاتر ضمن برقراری تماس با تورگردانان بزرگ، اقدام به فروش بستههای تور ارائه شده از سوی آنها کرده و همچنین خود اجزاء مجزا سفر را نیز به نمایندگی از عرضهکنندگان منفرد آن نظیر شرکت حملونقل، مراکز اقامتی و... بهفروش میرسانند.
شیروانی عنوان کرد: وظیفه یک واسطه در هر صنعتی آن است که شکل کالا و خدمات تولید شده آن صنعت را از شکلی که موردنظر متقاضی نیست به صورتی که او میتواند از آن استفاده کند، تبدیل کند.
وی گفت: در واقع نقش اصلی دفاتر مسافرتی، فراهمکردن بستههای سفری مناسب و ایجاد درامد و پویا کردن چرخه گردشگری همدان است. همچنین این دفاتر مکان و موقعیتی مناسب برای مراجعه مشتری، آمادهسازی امکان ذخیره جا در یک برنامه تور، رزرو یک صندلی هواپیما یا تخت هتل و نظایر آن است. این واسطه همچنین منبعی اطلاعاتی برای مشتریان به شمار میآید که مشاوره و راهنماییهایی را برای گذراندن بهتر سفر در اختیار ایشان قرار میدهد.
شیروانی با ابراز امید در زمینه تغییر و تحول در حوزه ارائه تورهای پر درآمد در همدان گفت: باتوجهبه موارد فوق، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری نقش تسهیلکننده در توزیع خدمات صنعت گردشگری و تدارک زمینه مناسب موجهه متقاضیان و عرضهکننده را برعهده دارند.
در واقع اگر یک دفتر مسافرتی آنچه را به طور مرسوم و در مقیاس کوچک انجام میدهد در سطحی بزرگ انجام دهد در واقع به یک تورگردان تبدیل میشود.
وی افزود: بنابراین این دفاتر در جذب هرچه بیشتر گردشگر به داخل کشور و همچنین توسعه گردشگری داخلی میتوانند ایفاکننده نقش شایستهای باشند.
گفتنی است ، در حال حاضر ۶۷ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در استان همدان مشغول فعالیت هستند.