بخشش ۷ محکوم به قصاص همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111773 تاریخ انتشار:  1399-06-25 - 08:41 تعداد بازدید:  198
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در شورا‌های حل اختلاف همدان محقق شد
بخشش ۷ محکوم به قصاص

نویسنده : مریم مقدم

اجتماعی


■ 39 هزار پرونده مختومه شد


 ۷ نفر از محکومان به قصاص نفس از ابتدای سالجاری از چوبه دار رهایی یافتند و بیش از ۳۹ هزار پرونده در شورا‌های حل اختلاف همدان مختومه شدند.
انتشار این خبر نه‌تنها بیانگر موج مثبتی از مهربانی‌ها در جامعه محلی است، بلکه نشان‌دهنده میزان بالای رضایتمندی مردم از مداخله شوراهای حل اختلاف همدان و میزان بالای تأثیرگذاری آنهاست .
رئیس شورای حل اختلاف همدان در این زمینه به رسانه‌ها می‌گوید: با تلاش‌ها و پیگیری‌های خالصانه اعضای شورای حل اختلاف استان همدان از ابتدای سالجاری و با برگزاری جلسات متوالی با اولیای دم، ۷ خانواده از حق شرعی و قانونی خود گذشت کردند.
مرتضی بهمنی‌فتاح با اشاره به رسالت ذاتی شورا‌های حل اختلاف که همان توسعه و ترویج فرهنگ حسنه صلح و سازش در جامعه است، اظهار داشت: اعضای شعب شورا‌های حل اختلاف توانستند با پیگیری و کوشش‌های خود ۷ محکوم به قصاص را که سال‌ها به جرم قتل زندانی شده بودند از چوبه دار رها کنند و به آن‌ها زندگی دوباره ببخشند.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان همدان در تکمیل اتفاقات خوشایند در شورای حل اختلاف همدان همچنین از مختومه شدن بیش از ۳۹ هزار پرونده در شورا‌های حل اختلاف همدان خبر می‌دهد.
این پرونده‌ها در 5 ماهه ابتدایی سالجاری ٣٩ هزار و ٢٣٠ پرونده در شعب شورای حل اختلاف استان همدان رسیدگی و مختومه شده است.
رئیس شورا‌های حل اختلاف استان همدان با بیان اینکه مجموع پرونده‌های 5 ماهه نخست امسال شورا‌های حل اختلاف استان همدان ۵١ هزار و ۴۵۵ فقره است، گفت: از این تعداد ٩ هزار و ٣٩٣ پرونده موجود از پیش و ۴٢ هزار و ۶٢ پرونده ورودی جدید بوده است.

وقتی خبر بخشیده شدن حکم قصاصی و مختومه شدن پرونده دعوایی رسانه‌ای می‌شود، جامعه لبریز از حس خوب جریان داشتن زندگی می‌شود.
اغلب بر این باوریم، تا وقتى نبخشيده‌ایم، انرژى حياتى وجودمان را صرف آن اتفاقاتی می‌كنیم که موجب رنجش ما شده است. تا وقتى به آن اتفاقات فكر می‌كنیم، در جايى از وجودمان، انگار یک نيرويى بیرونی روح ما را به زنجیر کشیده است. تا وقتى دیگری را برای اتفاقات پیش آمده نمی‌بخشیم، در واقع لياقت دريافت خود را از هستى پايينم می‌آوريم. تا وقتى نمی‌بخشیم، نمی‌توانیم با زندگی جاری باشیم. این یعنی سکون و این سکون حتی آب زلال را هم به گند می‌کشاند!
و چه زیباست که در یک تعامل انسان‌دوستانه با بزرگ‌منشی یکدیگر را ببخشیم تا روزی در درگاه باری‌تعالی ما هم بخشیده شویم.
در روزهایی که برخی سختی‌ها و بیماری‌ها مردم را برای همدردی و مراقبت از یکدیگر به هم نزدیکتر کرده است، روبه‌رو شدن با چنین اخباری دلچسب است و البته که نقش شوراهای حل اختلاف را بر‌ای مردم بیشتر مهم ترسیم می‌کند .
  نهادی جوان و نوپا
شورای حل اختلاف نهادی است جوان و نوپا که براساس ماده 189 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از سال 1381 تأسیس شد و به‌تدریج در سراسر کشور توسعه یافته است. این شورا به برخی از دعاوی حقوقی و کیفری در محدوده صلاحیت‌هایش رسیدگی‌ می‌کند.
به‌طور کلی شورای حل اختلاف، یک نهاد مردمی، بالنده و دارای ریشه اصلاح و میانجی‌گری و به‌معنای حاکمیت بخشیدن اراده مردم در رسیدگی به امور قضایی غیرمهم از سوی نمایندگانی از مردم است. شوراهای حل اختلاف نهادهایی برای صلح و سازش است.
یکی از اقدام‌های نیک انسانی که حتی پیش از قانونگذاری مدون در کشور صورت می‌گرفت حل اختلاف از طریق حکام، مجتهدان شرعی و ریش‌سفیدان بود. این موضوع به‌قدری اهمیت داشت که حدود ۱۰۴ سال پیش؛ یعنی در سال ۱۲۹۰ برای نخستین بار در قانون موقتی «اصول محاکمات حقوقی» به‌عنوان یک راهکار برای حل و فصل اختلافات اندیشیده شد. براساس این قانون، داوری و رسیدگی به اختلافات از طریق صلح و سازش در صلاحیت محاکم قضایی قرار داده شد و بعدها هم به‌مرور در پیش و پس از انقلاب اسلامی قوانین مختلفی در این‌باره تصویب شد. تا اینکه با توجه به افزایش جمعیت و بروز اختلاف‌های حقوقی بین مردم مراجعه به دادگستری برای حل و فصل مشکلات زیاد شد. از این‌رو با افزایش پرونده‌های ورودی به مراجع مختلف دادگستری و تقاضای مردم برای رسیدگی سریع و دقیق به شکایت‌شان، این نیاز احساس شد که برخی اختلاف‌ها و مشکلات ساده‌تر مردم از طریق صلح و سازش و داوری حل شود.
کاهش دعوای و پروند ه‌های مختومه
از آنجا که وظیفه اصلی شورای حل اختلاف رسیدگی به اختلافات مردم بر پایه صلح و سازش است آمار پرونده‌های ورودی به مراجع قضایی و اطاله دادرسی کاهش یافت. آثار مثبت اجرای این قانون نیز تا آنجا بوده که حتی رهبر معظم انقلاب چندی پیش در دیدار با مسئولان قوه قضاییه، نقش شوراهای حل اختلاف را در کاهش تعداد زندانیان و آثار و تبعات آن در جامعه بسیار مهم دانسته و بیان داشتند که باید با تمرکز بر راه‌حل‌های مختلف برای علاج آن فکری جدی کرد.
در آخر بار دیگر امیدواریم اخباری از این دست سرتیتر رسانه‌ها باشد، به واقع باید مدام با هم یادآور شویم و یاد بگیریم که دیگران را ببخشیم.
کوتاه سخن آنکه بی‌عقلی، تهمت‌ها، خیانت و بی‌ادبی نشانه عدم بلوغ روحی انسان‌هاست. انسان‌های نارس این موارد را زیاد دارند؛ ما انسانی رسیده باشیم!
با سبکبالی و بدون اینکه قضاوت یا سرزنش کنیم و بدون اینکه از این حرف‌ها ناراحت شویم، از کنار این‌ها رد شویم، اگر هوای دلتان ابری شد و چشم‌هایتان باریدند، بگذارید این اشک‌ها باران رحمت و بخشش باشند؛ برای آنها که نمی‌دانند و زمین دلشان خشک شده است. اینجاست که دل بخشنده شما چشمه جوشانی می‌شود که به منبع عظیم لطف خدا متصل شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com