در ایام دهه مبارک فجر، برنامههای مختلفی در سطح کشور و استان، بهویژه مدارس، اجرا شده است. یکی از این برنامهها، برپایی نمایشگاههای مختلف اعم از نمایشگاهی با عنوان «مدرسه انقلاب»، دستسازهها و وسایل تولیدی توسط دانشآموزان است که با توجه به ارتباط آن با مباحث رشد علمی و فناوری، اشتغال، تولید و خودکفایی، از اهمیت خاصی برخوردار است.
در نمایشگاه «مدرسه انقلاب»، غرفههایی با موضوع دستاوردهای علمی و فناوریهای نوین برپا شده است که علاوه بر انعکاس دستاوردهای انقلاب و پیشرفتهای کشور، با مقولههای کارآفرینی و اقتصاد دانشبنیان نیز ارتباط مستقیم دارد.
این نمایشگاهها در بیش از ۴۰۰ مدرسه استان نیز برپا شده که برخی مسئولان هم از آن بازدید کردهاند. استاندار همدان نیز در جریان بازدید از یکی از این نمایشگاهها و البته قبل از آن در آئین گرامیداشت دهه فجر، بر حمایت از تولیدات و اختراعات دانشآموزان و لزوم تجاریسازی آن با کمک بخش خصوصی تأکید کرده است.
این مهم با توجه به نقش زیربنایی آموزش و پرورش در توسعه و همچنین اهمیت اقتصاد دانشبنیان در جامعه، بهویژه استان پرظرفیت و در حال توسعهای مثل همدان، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا آنچه مدیر ارشد استان با عنوان تجاریسازی آثار دانشآموزی مورد تأکید قرار دادهاند، روی کاغذ نماند و در صحنه واقعیت رنگ عملی به خود بگیرد.
چنین اتفاقی آثار و نتایج مهمی در پی دارد و در بلندمدت به رشد تولید و بهبود فضای کسبوکار در استان کمک خواهد کرد، مشروط بر آنکه حمایتها از حرکتهای خلاقانه و آثار تولیدی دانشآموزان از حالت شعاری و بیان صرف در سخنگاهها فراتر رود و برای تحقق آن برنامهریزی و اقدام جدی انجام گیرد.