همدان درگیر مقررات چکشی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403

Today : Thu, December 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140413 تاریخ انتشار:  1403-08-17 - 11:17 تعداد بازدید:  81
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تجار و دولتی‌ها در کمیسیون امور بانکی اتاق بازرگانی همدان مطرح کردند
همدان درگیر مقررات چکشی

نویسنده : غزل اسلامی

اقتصادی


 مهمترین انتقاد بخش خصوصی اجرای سفت و سخت قانون و بخشنامه‎های دولت در همدان است. به‌تازگی حتی دولتی‌ها هم پذیرفته‎اند که قوانین را در همدان سرسختانه اجرا می‌کنند. اما دلیل این امر را به طور عمده دستگاه‌های نظارتی عنوان می‌کنند. اغلب تأکید می‌کنند که سخت‌گیری‌های دستگاه‌های نظارتی سبب کاهش ریسک مدیران شده تا جایی که اغلب ترجیح می‌دهند کار نکنند.

 اما به‌نظر می‌رسد نظارت بر عملکرد مدیران دولتی توسط دستگاه‌های نظارتی به بهانه‎ای تبدیل شده تا دولتی‌ها از تسهیل‌گری برای بخش خصوصی شانه خالی کنند.

هرچند که، حداقل، در یک دهه گذشته استانداران و مدیران کل به نظارت‌های سرسخت بر عملکرد دستگاه‌ها انتقاد کرده و موجبات نارضایتی خود را از آنها ابراز کرده‌اند. اما به‌نظر می‌رسد در مواقع بیشتری، این مدیران، مسئولان و کارشناسان هستند که به این بهانه، رفتار بیش از حد سخت‎گیرانه با بخش خصوصی و در اجرای قوانین دارند، تا جایی که در مواقعی حتی حاضر به اجرای برخی قوانین نیز نیستند.

به دردسر افتادن مدیری که در راستای تسهیل‌گری، تخلفی به مصلحت بخش خصوصی انجام داده به بهانه‌ای بزرگ برای ترس از انجام وظیفه توسط باقی مدیران تبدیل شده و در جلسات نیز این برخوردهای قضایی بارها تهدیدوارانه مرور می‌شوند.

این برخوردها بهانه‎ به‌دست آن دست مدیرانی داده که علاقه‎ای به انجام وظیفه و توسعه ندارند.

روز گذشته در کمیسیون امور بانکی اتاق بازرگانی یکی از مسئولان استانی حاضر در جلسه گفت: در سال‌های اخیر سخت‌گیری دستگاه‌های نظارتی به قدری شده که منِ نوعی ریسک‌پذیری خود را از دست داده‌ام و به به این نتیجه می‎رسیم که کار نکنیم راحت‌تریم.

وی اضافه کرد: شاید در استان‌های دیگر دستگاه‌های نظارتی سخت‌گیری کمتری می‌کنند اما از هر نظر در همدان اغلب مدیران ریسکشان پایین آمده است.

وی تأکید کرد: مگر می‌شود کار بزرگی انجام داد و در آن خطا و اشتباه وجودنداشته باشد؟ پس دستگاه‌های نظارتی هم باید به این نکته توجه کنند.

اما یکی از فعالان اقتصادی حاضر در این کمیسیون گفت: اگر مدیران از بازرسی دستگاه‌های نظارتی می‌ترسند، چرا مدیر شده‎اند؟ این همه خدم و حشم و امکانات در اختیار آنها قرارگرفته که کار انجام بدهند اگر کسی نمی‌تواند باید کنار بکشد.

وی افزود: اینکه کدام دستگاه چقدر توانسته تسهیلات پرداخت کند اهمیت چندانی ندارد چون به طور عمده آنها کار خود را انجام می‌دهند ولی اینکه چقدر توانسته‌اند از منابع ملی، حساب توسعه ملی و صندوق ذخیره حساب ارزی برای همدان جذب کنند، خیلی مهم است. مدیران باید توضیح بدهند که تاکنون چقدر توانسته‎اند از پول برای همدان بگیرند؟

این فعال اقتصادی همدان ادامه داد: اینها مواردی هستند که برای انتخاب مدیران مهم است ولی می‌بینیم موقع انتخاب مدیران مواردی درنظر گرفته می‌شود که ربطی به کار و فعالیت تخصصی آنها ندارد، اغلب آنها در سازمان خود جایگاهی ندارند و وقتی مدیری موردپذیرش همکاران خود نیست چگونه می‎تواند دستوراتی صادر کند و انتظار اجرای آنها و حل مشکلات را داشته باشد؟

یکی از مسئولان دولتی هم پس از شنیدن صحبت تعدادی از تجار و نمایندگان دستگاه‌های دولتی به نکته‌ای اشاره کرد و گفت: این درست نیست که می‌گویند دستگاه نظارتی سرسختانه برخورد می‌کند چون در مواردی، بخش خصوصی و برخی دستگاه‌های دولتی هم حاضر به ارائه گزارش نیستند و مشکلات را اعلام نمی‎کنند.

وی تأکید کرد که نهادهای نظارتی سازوکار دارند و اضافه‌تر از آنچه که باید، نمی‌خواهند.

هربار که مسئولان درباره ذره‌بین دستگاه نظارتی صحبت کرده‌اند در کنار آن اذعان داشته‌اند که در راستای کمک به بخش خصوصی تخلف کرده‌اند و حالا مدتی است که مورد بازپرسی و رفت و آمد هستند. مشخص است که هیچ دستگاهی نمی‌تواند از خطا و تخلف مدیران چشم‌پوشی کند آنها در راستای حفظ منافع ملی مجبور به بازخواست متخلفان هستند اما ممکن است نحوه برخورد آنها متفاوت باشد.

یکی از مسئولان، پیش از این، ‌گفت: در اغلب مواقع می‌توان راه‌های میان‌بری پیدا کرد که با وجود بازخواست دستگاه‌های نظارتی بتوان پاسخ آنها را با تکیه بر قانون داد و تبرئه شد. اما پیداکردن این راه‎‌ها سخت است و باید به قوانین تسلط کافی داشت که همه اینها انگیزه‌ و تلاشی مضاعف می‌خواهد.

 بانک‌ها رازدار باشند

یکی از تولیدکنندگان گفت: در کل کشور معروف است که به‌راحتی نمی‌توان همدان و مازندران را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرد.

وی تأکید کرد: اغلب سرمایه‌گذاران تمایلی به سرمایه‌گذاری در همدان ندارند.

یکی دیگر از حاضران گفت: موضوع مالیات سبب فرار بخشی از سرمایه همدان شده است.

وی تأکید کرد: از دیرباز مشکل فرهنگِ پذیرش سرمایه‎گذاری در همدان وجودداشته است این فرهنگ باید در بانک‌ها هم نهادینه شود و رازدار مشتریان خود باشند، چون سرمایه جایی می‌رود که امنیت داشته باشد.

وی با انتقاد از اجرای مصوبات شورای گفت‌وگوی همدان در سالیان گذشته، گفت: در موارد زیادی دیده‌ایم که مصوبات شورای گفت‎وگو به نتیجه نمی‎رسد.

وی ادامه داد: ما برای حضور در جلسات وقت می‌گذاریم و انتظار داریم دور هم نشستن‌ها به نتیجه برسند.

یکی دیگر از حاضران هم گفت: حتی برخی از سرمایه‌گذاران در همدان می‌ترسند حساب بانکی داشته باشند چون نگران رصد امور مالیاتی هستند.

مشاور مالیاتی اتاق بازرگانی همدان در این جلسه گفت: از سال1404 دیگر هیچ حسابی وجود ندارد که کنترل نشود.

شیرویه جعفری‌نسب تأکید کرد: تمام بانک‎ها موظف می‌شوند که اطلاعات خود را در اختیار امور مالیاتی قراربدهند.

وی ادامه داد: براساس بودجه‌بندی، در سال 1404، 75درصد از درآمدهای عمومی از محل شناسه مالیاتی خواهدبود و این نشان می‌دهد که 39درصد افزایش مالیاتی وجودخواهدداشت. پس مؤدیان باید درست عمل کنند و اگر مشاور و حسابدار نداشته باشند دچار مشکل می‌شوند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com