تخریب باغ‌ها همچنان ادامه دارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74784 تاریخ انتشار:  1395-09-01 - 05:45 تعداد بازدید:  679
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تخریب باغ‌ها همچنان ادامه دارد

اجتماعی

 صدای اره‌برقی همچنان از باغ‌های همدان به گوش می‌رسد، شهری که روزی باغ شهرش می‌نامیدند. این نخستين‌بار نیست به جان فضای سبز شهری افتاده‌اند و راه‌های تنفسی همدان را مسدود می‌کنند.
قطع درختان کشور اتفاق‌ تازه‌ای نیست و هر سال دست‌کم ۴۰۰ هزار هکتار زمین حاصلخیز دچار فرسایش می‌شود. ایران در ۳۰ سال اخیر ۶ میلیون هکتار جنگل را از دست داده است و تازه قطع درختان به جنگل‌ها محدود نمی‌شود. هر ساله از شهرهای مختلف خبرهایی از قطع درختان در باغ‌های قدیمی و به بهانه‌های مختلف توسعه به گوش می‌رسد و این بار تخریب باغ‌ به همدان رسیده است. شهری که البته با این پدیده شوم ناآشنا نیست.
این‌بار با مجوز کمیسیون ماده ۷ اقدام به بریدن و قلع‌وقمع درختان جاده قدیم دره مرادبیک همدان کرده‌اند و آنگونه که فعالان محیط زیست همدان می‌گویند به جای اینکه مانند ادوار گذشته شبانه درخت‌ها را ببرند در روز روشن، کار خود را انجام می‌دهند.
در طول ۴ سال گذشته باغ‌های بسیاری در همدان نابود شده است؛ باغ و عمارت تاریخی ذوالریاستین، باغ بدیع‌الحکما، باغ و عمارت جواهری و چندین باغ بزرگ و کوچک در همین دوره نابود شده که از این میان باغ بدیع‌الحکما بیش از ۶ هکتار مساحت داشت. این‌بار باغ دیگری در انتهای کوی استادان و مسیر جاده قدیم دره مرادبیگ که نزدیک یک هکتار مساحت داشت توسط مالک خصوصی نابود شد.
حسین زندی فعال محیط زیست و دبیر پویش پاسداری از میراث طبیعی و فرهنگی در استان همدان درباره این موضوع به مهر می‌گوید: صبح روز چهارشنبه هفته گذشته خبردار شدم که باغ‌های مسیر جاده قدیم دره مرادبیگ واقع در کوی استادان را تخریب می‌کنند. سریع به منطقه رفتم و متأسفانه خبر واقعیت داشت و با 3 کامیون ۱۸ چرخ پر از تنه درخت مواجه شدم و یک دستگاه جرثقیل که در حال بارگذاری درخت‌ها بود و بیش از ۱۵ کارگر در محل مشغول بریدن درخت بودند.
مدیریت فضای سبز شهری همدان اعلام کرده: درختان این باغ به درخواست مالک و با مجوز کمیسیون ماده ۷ بریده شده و مجوز برای احیاء دوباره باغ صادر شده است.
با این حال زندی تأکید می‌کند: پرسش اساسی این است کدام یک از درختان و باغ‌های مشجر همدان که با مجوز یا بدون مجوز نابود شده دوباره احیا و باز زنده‌سازی شده است؟ در دوره‌های گذشته بیشتر باغ‌هایی را که با این بهانه نابود کردند تبدیل به برج‌های تجاری و مسکونی شده است.
گرچه پیگیری‌های مهر نشان می‌دهد که اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان نیز در کانال تلگرامی خود اعلام کرده است که "به دنبال وصول گزارش شهروندان عزیز مبنی بر قطع درختان باغی در جاده قدیم دره مرادبیگ، محل مورد بازدید و بررسی قرار گرفت و بر اساس بازدید و نیز مذاکره صورت گرفته با رئيس سازمان فضای سبز و پارک‌های شهرداری همدان مشخص شد قطع تعداد مشخصی درخت پوسیده و خشک که خطر افتادن آنها بر اثر وزش بادهای شدید بر روی خودرو‌ها و اشخاص عبوری وجود داشت با مجوز کمیسیون ماده ۷ و تحت نظارت کامل سازمان فضای سبز صورت می‌گیرد." و اعضای شورای شهر نیز گفته‌های مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری همدان را تأیید کرده و ادعا می‌کنند درختان این باغ خشک بوده است.
به گزارش مهر، اما حسین زندی در این‌باره مدعی است: آنچه اعضای شورای شهر می‌گویند خلاف واقعیت است. هیچ یک از درخت‌های این باغ خشک نبوده و با اینکه فصل پاییز است هنوز برگ درختان را می‌توان دید و بر اساس عکس‌هایی که از محل گرفتم تعداد درختان نیز بسیار بیش از عددی است که مدیران شهرداری اعلام می‌کنند.
این اتفاق در حالی رخ داده که چند هفته بیشتر نیست که مدیران شهری اعلام کردند همایش «شهر سبز پایدار» آذرماه امسال در همدان برگزار می‌شود. آیا رویکرد مدیران شهری و اعضای شورای شهر همدان به شهر سبز پایدار از مسیر قطع درختان می‌گذرد؟
 درخت سبز قطع شده باشد با عوامل برخورد می‌شود
عضو شورای شهر همدان نیز در این‌باره گفت: این درختان در کوی استادان و بخشی از دره مرادبیگ همدان قرار دارد که قبل از قطع کردن بنده از این منطقه بازدید کرده و تک‌تک درختان خشک شده علامت‌گذاری شدند.
به گزارش تسنیم، علی‌اکبر نظری با اشاره به اینکه درختان خشک شده و پوست هم نداشتند، تصریح کرد: این درختان از رودخانه دره مرادبیگ تغذیه شده و آلودگی این رودخانه سبب خشکی درختان شده است.
وی با بیان اینکه کلیه درختان قطع شده صنوبر هستند، عنوان کرد: از تعداد درختان قطع شده اطلاعی در دست ندارم ولی سازمان فضای سبز و پارک‌های شهرداری همدان باید درختان علامت‌گذاری شده را قطع می‌کرد.
عضو شورای شهر همدان با اشاره به اینکه در کنار درختان صنوبر درختان گردویی وجود داشت که ممکن بود از بین برود، عنوان کرد: برخی از درختان گردو در این ملک و ملک‌های همجوار بخاطر آب آلوده خشک شدند.
وی با تأکید بر اینکه برای جلوگیری از خشک شدن درختان باید رودخانه را احیا و آب را از آلودگی خالی کرد، بیان کرد: فاضلاب دره مرادبیگ، سیلوار و روستاهای مسیر در این رودخانه تخلیه شده و سبب آلودگی می‌شود.
عضو شورای شهر همدان تأکید کرد: اگر یک مورد درخت سبز یا درخت دارای ساقه سبز قطع شده باشد با شدت و حدت تمام با سازمان فضای سبز و پارک‌های شهرداری همدان برخورد می‌شود.
 40 اصله درخت خشک توسط سازمان قطع شد
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری همدان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان اینکه وظایف سازمان احیا، اصلاح و حفظ باغات است، اظهار داشت: برخی باغات بیشه‌زار بوده و باغ نیستند که بیشتر در این اراضی درختان صنعتی پهن برگ وجود دارد.
معراج عاشورلو با اشاره به اینکه این درختان وقتی به سن مشخصی می‌رسند، می‌پوسند، تصریح کرد: اینگونه درختان از داخل پوسیده و بیش از 30 متر ارتفاع پیدا می‌کنند که امکان سقوط آنها وجود دارد.
وی با بیان اینکه سالانه تعدادی از درختان خشک سقوط می‌کنند، عنوان کرد: درختان قطع شده توسط سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری همدان 100 درصد خشک بودند به این معنا که ریشه نداشته و از تنه تغذیه می‌شدند.
عاشورلو بیان کرد: این درختان به سبب بی‌آبی خشک نشدند بلکه به خاطر اینکه آب رودخانه دره مرادبیگ حاوی فاضلاب روستاهای بالادست بوده اسیدی شده و پوسیدگی درختان را تسریع می‌بخشد.
وی با اشاره به لایحه ماده یک قانون حفظ و گسترش فضای سبز عنوان کرد: کمیسیون ماده 7 موارد و تقاضای شهروندان و باغداران را بررسی کرده و از محل بازدید می‌کند تا بر اساس آن یک‌سوم از مساحت باغ را مجوز قطع درختان می‌دهد.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری همدان تأکید کرد: مالک باید برابر درختان قطع شده دو برابر درخت بکارد که در این زمینه تعهداتی به شهرداری همدان داده است.
عاشورلو با اشاره به اینکه در باغات گنجنامه و عباس‌آباد مجوز قطع درختان در قالب 200 تا 300 اصله صادر می‌شود ولی به دلیل اینکه جایگزین می‌شوند، زیاد محسوس نیست، عنوان کرد: مجوز قطع 40 اصله درخت توسط کمیسیون ماده 7 صادر شده که همگی خشک بودند و مالک باید آنها را جایگزین کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com