پروژه‌هایی که سال‌هاست خاک می‌خورند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  131008 تاریخ انتشار:  1401-12-23 - 10:03 تعداد بازدید:  668
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

یکسال دیگر گذشت و...
پروژه‌هایی که سال‌هاست خاک می‌خورند

نویسنده : یاسر زارعی

گزارش


 شعار تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از اولویت‌های دولت سیزدهم همواره در محافل گوناگون سر داده‌شده ‌است. این موضوع درحالی‌است که دهه فجر سالجاری 956 پروژه افتتاح یا کلنگ‌زنی شده‌است.

استاندار نیز بارها در نشست با شهرداران، تکمیل طرح‌های ناتمام را اولویت نخست شهرداری‌ها دانسته و تأکید داشته پیش از تعریف طرح عمرانی جدید، همه طرح‌های ناتمام باید تعیین‌تکلیف شود، با این حال هنوز هم تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام که از سال‌های قبل عملیات اجرایی آن صورت گرفته، به‌سرانجام نرسیده‌است.


پروژه‌های اثرگذاری مانند منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد، میدان میوه و تره‌بار، پل‌های غدیر و شهید همدانی، بازار سینا، الماس غرب، آتی‌سازان، پارکینگ آقاجانی بیگ، بیمارستان شهرستان‌ها، کنارگذرها و موارد مهم دیگر که حتی با اختصاص ردیف بودجه در تعطیلی به سر می‌برند.

برخی پروژه‌هایی که در آستانه افتتاح هستند نیز هربار با بهانه‌های مختلف تا چندماه متوقف می‌شوند تا همدان همچنان به عنوان "استان ناتمام‌ها" شناخته‌شود.
طولانی‌شدن فرایند آغاز طرح تا بهره‌برداری کامل خلأهایی را به همراه داشته که از جمله آن می‌توان به گره‌های ترافیکی و نبود مرکز خرید جامع و مدرن یا همان سیتی‌سنترها اشاره کرد.

بالارفتن قیمت دلار، گران‌شدن سیمان، بتن و میلگرد سبب‌شده تا پیمانکار در ادامه ساخت پروژه با مشکل مواجه‌شود تا پروژه‌هایی که از دهه‌های گذشته بر جای مانده همچنان خاک بخورد.

به گفته کارشناسان هر پروژه شهری مدت زمان مشخصی دارد، یعنی متولیان ساخت هرطرحی باید با محاسبه هزینه و سود به بهره‌برداری برسد زیرا با تورم افسارگسیخته‌ای که در کشور حاکم است و با افزوده‌شدن قیمت مصالح روبه‌رو هستیم.

پروژه هایی که در دهه سوم تکمیل‌شدن قرار دارند،حالا باید هزینه بیشتری پرداخت کنند که آیا پس از افتتاح بازدهی لازم را خواهدداشت؟

در این راستا به پروژه‌های شاخص عمرانی شهرستان‌های استان که در سالیان گذشته رها یا به شکل کندی پیش رفته‌‎اند پرداخته‌ایم.

 استخربانوان، بیمارستان 150تختخوابی رزن در انتظار تکمیل

بخش عمده پروژه‌های شاخص شهرستان رزن شامل مجموعه‌هایی است که از سالیان گذشته نیمه‌کاره باقی‌مانده که از جمله آن می‌توان به مجموعه ورزشی بانوان(استخر) اشاره کرد که پس از گذشت 15سال تنها30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌است و علی‌رغم اعتباری که در سفر رئیس جمهوری تخصیص یافته، اما پیشرفتی نداشته‌است.

در نزدیکی میدان شهدای این شهر، اسکلت‌هایی از دهه 80 با سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت قدعلم‌کرده که قرار بود به یک مجتمع فرهنگی تبدیل شود، اما این پروژه همچون سایر پروژه‌ها بلاتکلیف است.

اما مهمترین پروژه‌ای که نیاز اساسی این شهر محسوب می‌شود، بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی است؛ بیمارستانی که می‌تواند به تنهایی به شهرهای همجوار نیز خدمات‌رسانی کند، این پروژه نیز در سفر رئیس جمهوری اعتبار و وعده تکمیل گرفت اما وعده افتتاحش امروز و فردا می‌شود.

 کنار گذر غرب کشور به بهار نرسیده‌است

از جمله پروژه‌های شاخص شهرستان بهار می‌توان به کنارگذر غرب کشور که از شهرستان بهار وشهر صالح‌آباد عبور می‌کند و بخشی از زمین‌های در مسیر تملک شده اشاره‌کرد که باوجود گذشت بیش از 5سال هنوز اجرایی نشده‌است.

 همچنین ساخت زیرگذر شهرک صنعتی بهاران که از چندین سال پیش آغاز وهنوز تکمیل نشده‌است، از جمله پرژه‌های ناقص محسوب می‌شود.از طرفی پروژه فاضلاب شهرهای لالجین وصالح‌آباد که بیش از 7 سال است آغاز شده وبااعتبارات اندک به صورت لاک پشتی وبسیار کند پیش می‌رود، پروژه زمین چمن صالح‌آباد که حدود 15سال است عملیات اجرایی آن آغاز وتاکنون نیز تکمیل نشده‌است، بسی جای تأسف دارد.

 جاده‌های کبودراهنگ جان می‌گیرد

در شهرستان کبودراهنگ نیز مانند سایر شهرستان‌های استان پروژه‌های نیمه‌تمام زیادی وجود دارد که برخی از آنها حتی ۲۰ سال را هم رد کرده‌اند و مردمان دیگر این دیار این پروژه‌های نیمه‌تمام را به فراموشی سپرده‌اند.

وجود جاده‌های ناایمن و دوطرفه که خسارت‌های جانی و مالی جبران ناپذیری را در این منطقه رقم زده‌است، می‌توان به پروژه‌هایی از جمله، 4بانده‌کردن راه خلعت‌آباد به کبودراهنگ، مسیر کبودراهنگ- شیرین سو- زنجان ،کبودراهنگ-گل تپه اشاره کرد که مطالبه جدی مردم است.

سالن های ورزشی نیمه‌تمام، استخر بانوان، زمین‌های چمن مصنوعی در روستاها، پروژه مسکن مهر، پروژه‌های نیمه‌تمام در شهرک صنعتی ویان، نیمه‌تمام‌ماندن شهرک صنعتی اورقین و شهرک صنعتی شیرین‌سو و... از پروژه‌هایی هستند که چندین سال است که به  حال خود رها شده‌اند و مسئولان دلیل اصلی اجرا نشدن این پروژه‌ها را نبود اعتبارات می‌دانند.

 تویسرکان همچنان در بن‌بست جغرافیایی

سد خرمرود شهرستان تویسرکان در سال 96 با حضور وزیرنیرو کلنگ‌زنی شد که وزیر وقت وعده افتتاح 3ساله این پروژه را داده‌بود ولی اکنون پس از گذشت 5سال این سد هنوز به پایان نرسیده‌است و دلیل عقب افتادن افتتاح این پروژه کسری بودجه اعلام شده‌است.

همچنین طرح ساماندهی جاده تویسرکان-سرکان-گنجنامه- همدان از ردیف بودجه اجرایی کل کشور برخوردار است و ساخت آن همچنان پیگیری می‌شود،گفته می‌شود با ساخت این جاده تویسرکانی که تا چند سال پیش به عنوان یک شهرستان در بن‌بست جغرافیایی از آن نام برده می‌شد، وسط چهارراه جاده‌ها قرار می‌گیرد.

از دیگر پروژه‌های مهم این شهرستان که مردم چشم انتظار بهره‌برداری آن هستند، می‌توان به ایستگاه قطار بابا کمال تویسرکان که در سال 1394 کلنگ‌زنی شد، اشاره کرد که قرار بود در سال 1399 افتتاح شود ولی باتوجه به اینکه 3سال از موعد افتتاح می‌گذرد خبری از تکمیل این پروژه نیست.

 از منطقه ویژه جهان‌آباد تا استخر فامنین

18 سال است که منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد کلنگ‌زنی شده‌است. از همان زمان مشکل اصلی منطقه نبود آب و انتقال پساب بود که البته در سفر امسال رئیس جمهوری به همدان انتقال پساب و تکمیل خط لوله گاز جهان‌آباد جزو یکی از 20 پروژه مهمی بود که بودجه به آن تخصیص یافت.

همچنین استخر دانش‌آموزی، میدان وحدت و زورخانه هم جزو پروژه‌هایی هستند که به ترتیب  4 و10 سال است کلنگ‌زنی شده اما به دلیل پیگیری‌نکردن مسئولان  هنوز از آنها بهره‌برداری نشده‌است.

 مشکلات زیرساختی مسکن‌های دولتی ملایر رفع نشده‌است

یکی از پروژه‌های بزرگی که تحویل ملایری‌ها شده‌است اما از نظر خدماتی و رفاهی مشکل دارد پروژه بزرگ مسکن‌مهر ملایر می‌باشد که هنوز هم پس از گذشت یک دهه از افتتاح این پروژه با مشکل ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی برای ساکنان خود مواجه‌است.

همچنین ورزشگاه 5هزار نفری شهید روحیان ملایر هم یکی دیگر از این پروژه‌ها است که با وجود افتتاح آن در سال پایانی دولت دوازدهم اما به طور ناقص افتتاح شده‌است و نیازمند تخصیص اعتبار برای تکمیل بخش‌های مختلف است و استخر سرپوشیده دانش‌آموزی شهر سامن نیز یکی از پروژه‌هایی است که معطل تخصیص اعتبار است.

 سدگرین تا پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی نهاوند

پروژه‌های مهم شهرستان که سال‌هاست توسعه نهاوند به آن گره خورده‌است و بنا به دلایلی از جمله کمبود اعتبارات سبب تعطیلی یا نیمه‌تمام ماندن آنها شده‌است.
پروژه سد گرین که قرار بود از طریق ماده ۵۶ تأمین اعتبار شود اما از۶قسط تا کنون تنها 2 قسط توسط بانک‌های عامل طرف قرارداد پرداخت شده‌است، از پروژه‌های دیگر که نیمه‌تمام است می‌توان به مسکن مهر برزول و گیان، ۴خطه شدن محورها، ۲۰کیلومتر راه خاکی، بتنی‌شدن نهر شعبان، آسفالت راه‌‎ها، ایستگاه آنتنی شهرک حیدری، گاوداری ۶هزار رأسی شستا و ۴هزار رأسی بنیاد برکت، ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی برای زرامین و بابا رستم اشاره‌کرد.


همچنین طرح‌هایی مانند تپه بزدان، آبرسانی به روستای راوند و نیمه‌کاره بودن منبع تأمین آب پروژه های ورزشی سالن بانوان و استخر بانوان از پروژه‎های نیمه‌کاره نهاوند به شمار می‌روند.

 اسدآباد در صدر جدول پروژه‌های نیمه‌کاره استان

پروژه‌های نیمه‌کاره اسدآباد در حالی به سن 2 رقمی رسیده‌اند که نه خبری از افتتاح است و نه مسئولان پیگیر اتمام طرح‌ها هستند. این در حالی‌است که گفته می‌شود شهرستان 100 هزار نفری، بیشترین پروژه نیمه‌کاره در استان را به یدک می‌کشد.

کتابخانه استاندارد اسدآباد در سال ۱۳۹۰ در زمینی به مساحت ۲۵۰۰ متر در پارک شهید باهنر اسدآباد کلنگ‌زنی شد و در سال ۱۳۹۴ عملیات اجرایی طرح آغاز شد و اکنون پس از گذشت ۱۱ سال طبق گفته مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ۴۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌است.

پروژه شاخص دیگر کنارگذر اسدآباد بود که سال 1389 کلنگ‌زنی شد و اکنون پس از گذشت 12‌سال از آغاز عملیات اجرایی کنارگذر و در آستانه 13 سالگی، مردم در انتظار افتتاح کامل این پروژه هستند.

با وجود اینکه شهرستان اسدآباد تنها شهر استان است که به صورت مستقل دانشکده علوم پزشکی دارد و مانند سایر شهرها زیرمجموعه علوم پزشکی استان همدان نیست، مردم انتظار دارند از حداقل 2 بیمارستان در شهر وجود داشته‌باشد که بار ترافیک از بیمارستان قائم کمتر شود.

بهمن ۱۴۰۰ بود که بیمارستان موقوفه بکائی شهرستان اسدآباد با حضور نماینده مردم اسدآباد در مجلس‌شورای‌اسلامی و سایر مسئولین کلنگ‌زنی شد. اما اکنون پس از گذشت یکسال از کلنگ‌زنی پروژه 128 تختخوابی شهرستان، تنها در حال تخریب است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com