دانشکده پرستاری ملایر امسال دانشجو نگرفت! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112133 تاریخ انتشار:  1399-07-07 - 10:22 تعداد بازدید:  1089
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دانشکده پرستاری ملایر امسال دانشجو نگرفت!

مادستان

 ملایر- سحر یوسفی - خبرنگار همدان‌پیام : دانشکده پرستاری ملایر پس از 7 سال فعالیت و پذیرش دانشجوی رشته پرستاری در سالجاری دانشجو نگرفت.
دانشکده پرستاری ملایر که از سال 72 آغاز به فعالیت کرده بود پس از 6 سال پذیرش دانشجو و فارغ‌التحصیلی 180 دانش آموخته پرستاری در سال 78 منحل شد تا با پیگیری مستمر مسئولان پس از 14 سال تعطیلی در 27 بهمن 92 با پذیرش 22 دانشجو دوباره راه اندازی شد و آموزش را از سر گرفت.
این مرکز علمی که یکی از افتخارات بخش آموزشی و نیز درمانی ملایر محسوب می‌شود، ظرفیت و فرصتی بزرگ را فراهم آورده بود که بتواند نیازهای شهرستان را به تامین نیروی پرستار برطرف کند .
اما درحالی‌که مسئولان شهرستان خصوصا نمایندگان سابق و فعلی از پیگیری افزایش تعداد رشته های این دانشکده و نیز ارتقای دانشکده پرستاری به دانشکده علوم پزشکی خبر می‌دادند، در سال تحصیلی جدید سهمیه‌ای برای پذیرش دانشجو به آن تعلق نگرفت.

  در سالجاری سهمیه جذب دانشجو لغو شد
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور اظهار کرد : در دهه هفتاد که فقط مراکز استان ها دانشکده پرستاری داشتند این ظرفیت در شهرستان ملایر وجود داشت اما متأسفانه با مشکلاتی مواجه و تعطیل شد، با پیگیری مسئولان مجدداً در سال 92 دانشکده احیا شد اما در سالجاری سهمیه جذب دانشجوی آن لغو شد، بنده به عنوان یک پرستار و نماینده جامعه پرستاری متأسفم که چرا حدود 10 سال این دانشکده پیشرفتی نداشت و حتی به عقب بازگشت ! دانشکده‌هایی که پس از ملایر راه‌اندازی شدند موفق به اخذ تعداد رشته‌های بیشتری شدند اما ما همین یک رشته را از دست دادیم .
یوسف رحیمی با بیان اینکه در خصوص ایجاد و تداوم فعالیت آموزش در حوزه علوم پزشکی ، هیأت بورد تخصصی هر رشته‌ای وضعیت، امکانات و زیرساخت‌های دانشکده را بازدید و استانداردها را ارزیابی می کند، افزود: دانشکده پرستاری ملایر در آذر ماه 98 توسط بورد پرستاری مورد بازدید قرار گرفته و 7 مورد ایراد آن شناسایی شده است اما متأسفانه مدیریت سابق دانشکده حتی یک مورد از ایرادات را برطرف نمی‌کند .
وی، ضعف دانشکده پرستاری را در مدیریت آن دانست و گفت : به نظر ما دانشکده پرستاری ملایر بیشترین ضربه را از این جهت خورد که اسم دانشکده، پرستاری بود اما مدیریت سابق تخصص بهداشت داشت و از سیستم کاری حوزه پرستاری اطلاعات کافی را نداشت .
رحیمی ادامه داد : با انتخاب عزیزی در تیر ماه به عنوان مدیر جدید دانشکده و آغاز به کار تیمی علمی‌تر ، 6 مورد از ایرادات مطرح شده در همان ماه نخست را برطرف می‌کنند و فقط در خصوص جذب هیأت علمی مشکل داشتند که ظرف یک ماه آینده نیز برطرف می‌شود.
وی تأکید کرد: به جد درحال پیگیری و رایزنی هستیم و امیدواریم با قولی که از بورد پرستاری گرفتیم مجدداً از دانشکده بازدید کنند تا  در صورت موافقت بتوانیم درتکمیل ظرفیت و برای ترم دوم دانشجو بپذیریم که اگر این اتفاق نیفتد یک قدم به عقب بازمی گردیم.
رحیمی با ابراز تأسف گفت: چرا با وجود این همه  ظرفیت نباید به ملایر ویژه‌تر نگاه شود ؟ چرا پس از 10 سال هنوز دانشکده پرستاری ملایر بودجه مستقل ندارد ؟ چرا نباید چارت سازمانی داشته باشد ؟
وی با اشاره به چشم اندازی که برای دانشکده پرستاری ملایر ترسیم شده بود افزود : از بوردهای تخصصی رشته های مختلف پیگیری هایی لازم را انجام داده و رایزنی های فراوان شده بود حتی امیدوار بودیم برای سال آینده رشته‌های فوریت پزشکی ، هوشبری، فناوری اطلاعات سلامت و یکی از رشته‌های بهداشت را اضافه کنیم که این اتفاق افتاد.
رحیمی با اشاره به ظرفیت‌های ویژه شهرستان ملایر گفت: ملایر در حوزه سلامت و درمان ، معین دو شهرستان نهاوند و تویسرکان است و به سبب نزدیکی فرهنگی و مسافت با شهرستان خنداب پذیرای بیماران این شهرستان نیز هست که در مجموع می‌توان گفت ملایر به یک جامعه 700 هزار نفری در این حوزه ارائه خدمت می کند.
وی با بیان اینکه ملایر دارای  گسترده ترین مرکز بهداشت شهرستانی استان است افزود : حدود یک پنجم مرکز فوریت‌های پزشکی استان با 11 کد فعال در 24 ساعت در اختیار ملایر است و با راه اندازی بیمارستان امیرالمؤمنین جوراب بالغ بر 550 تخت بیمارستانی دارد که ظرفیتی فوق العاده است و بسیاری از مراکز استان‌ها این شرایط را ندارند.
 رحیمی به 5/2 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی  به عنوان استاندارد تعداد پرستار در کشورمان اشاره کرد و افزود : با توجه به پیش بینی 550 تخت بیمارستانی در ملایر این تعداد به حدود 1300 پرستار می رسد اما در خوشبینانه ترین حالت ممکن تعداد پرستارهای شاغل و بیکار ملایر به 700 نفر می رسد که با توجه به پیش بینی نیاز شهرستان ، قطعاً این تعداد پرستار پاسخگو نیست و ضرورت تداوم فعالیت دانشکده پرستاری در ملایر را نشان می دهد .
رحیمی با بیان اینکه در استان شهرهایی که پتانسیل کمتری نسبت به ملایر دارند اما در آموزش پرستاری و پیراپزشکی جلوتر هستند، خاطرنشان کرد : اما بازهم امیدواریم این عقب افتادگی را جبران کنیم علاوه بر افزودن رشته های مذکور در مرحله بعد ، پیگیر تبدیل دانشکده پرستاری به دانشکده علوم پزشکی و حتی دانشگاه علوم پزشکی که حق مسلم مردم ملایر است باشیم و این هدف را به ثمر برسانیم .

 پرستاران و گروه بالین کار فوق‌العاده ویژه می‌گیرند
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور در پایان افزود: خبر خوب دیگر اینکه با پیگیری های سازمان نظام پرستاری در جلسات متعددی که برگزار کردیم در کارگروه مشترک با سازمان برنامه و بودجه به این نتیجه رسیدیم برای جامعه پرستاری و گروه بالین کار حوزه درمان و سلامت که در این شرایط سخت جانانه خدمت می‌کنند ، فوق العاده ویژه‌ای به احکام حقوقی این قشر اضافه شود یعنی به صورت میانگین یک میلیون تومان به حقوقشان افزوده شود تا ذره‌ای از خدمات ارزنده‌شان در این مسیر مقدس جبران شود.  


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com