1403-01-181403-01-28bool(false) آغاز مطالعات انسان شناسی در سامن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72936 تاریخ انتشار:  1395-05-28 - 05:45 تعداد بازدید:  558
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دیرین شناسان 100 اسکلت شهر مردگان را بررسی می‌کنند
آغاز مطالعات انسان شناسی در سامن

گردشگری

در کاوش‌های فصل دوم شهر سامن بیش از صد اسکلت و بقایای استخوان انسانی شناسایی و مطالعات انسان‌شناسی بر روی آنها انجام گرفت و ویژگی‌های جنسیتی، سنین مرگ و تا حدودی مشخصه‌های نژادی و علل مرگ شناسایی شد.
یک مرمت‌گر و استاد دانشگاه هنر اسلامی تبریز این مطلب را در کارگاه آموزشی 2 روزه "استخوان و عاج از اکتشاف تا مرمت" که به همت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی در محل پژوهشگاه برگزار شد مطرح کرد.
به گزارش میراث فرهنگی، بابک حجتی با بیان نکاتی در خصوص حفاظت و مرمت تدفین‌های به جای مانده در بستر فرهنگی خویش و مکشوفه از کاوش‌های باستان‌شناسی به بیان موردی شهر سامن پرداخت و گفت: پژوهش‌های باستان‌شناسی شامل شناسایی، پاکسازی، کاوش و پیگردی در 8 کارگاه در نقاط مختلف شهر و با فواصل از هم انجام شد که دستاوردهای ارزشمندی داشت.
به گفته وی، تاکنون بیش از 50 فضای کوچک و بزرگ که با راهروهای متعددی به هم ارتباط دارند شناسایی شده که این فضاها در عمق‌های متغیر بین 3 تا 6 متری از سطح زمین قرار دارند.
حجتی یکی از ویژگی‌های این مجموعه را وجود تدفین‌ها و بقایای انسانی متعدد موجود در کف فضاها اعلام کرد و افزود: در کاوش‌های فصل دوم سال 87 بیش از صد اسکلت و بقایای استخوان‌های انسانی شناسایی شد که مطالعات انسان‌شناسی مورد نیاز بر روی بقایا در همان سال انجام گرفت و ویژگی‌های جنسیتی، سنین مرگ و تا حدودی مشخصه‌های نژادی و علل مرگ شناسایی شد.
این پژوهشگر با اشاره به این نکته که تدفین در مجموعه احتمالاً به کاربری دور دوم آن بر می‌گردد گفت: در چند فضا تدفین‌های پابرجا در کف اتاق قرار گرفته و یک توده استخوانی در کناره اتاق دیده می‌شود که نشان می‌دهد از مجموعه در دوره زمانی نسبتاً طولانی به عنوان مکانی مختص تدفین استفاده می‌شده است.وی با اشاره به ساختار شیمیایی استخوان‌ها در این مکان افزود: استخوان‌ها دارای ترکیبات و عملکردهای متفاوتی هستند که از دید باستان‌شناسی عمده ترکیبات آلی مواد اسکلت‌ها از اوسئین تشکیل شده، پروتئین کلاژن و عمده مواد غیر آلی کلسیم فسفات آمیخته با کربنات‌ها و فلوئورید است.
حجتی در ادامه به بیان نکاتی در خصوص آسیب‌شناسی استخوان‌ها و تدفین‌ها و اقدامات حفاظتی صورت گرفته در استخوان‌های مکشوفه در مدت زمان فصول حفاری و تدفین‌های برجا پرداخت.
گفتنی است، در 2 روز برگزاری کارگاه آموزشی "استخوان و عاج از اکتشاف تا مرمت" شرکت‌کنندگان با موضوعاتی تحت عناوین چالش‌های حفاظت از یافته‌های استخوانی، عوامل تهدیدکننده استخوان‌ها، اولویت‌بندی اقدامات حفاظتی عاج و استخوان و... آشنا شدند و در کارگاه عملی مواردی را در خصوص تکنیک‌های کاربردی حفاظت و مرمت استخوان‌ها فرا گرفتند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com