آنچه الهی تبار را ماندگار کرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111710 تاریخ انتشار:  1399-06-23 - 09:11 تعداد بازدید:  485
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آنچه الهی تبار را ماندگار کرد

نویسنده : سعید زارع‌صفا

داخلی


 1- پیشبرد امور در سیستم‌های جمعی مستلزم وجود هماهنگی فکری، توانایی حرفه‌ای ‌و انگیزه و اراده برای توسعه در ارکان سیستم است. در کار تیمی اگرچه هریک از اعضا وظایف خود را به عهده دارند اما برای تحقق یک نقشه راه تلاش می‌کنند. اگر سیستم‌ها در هرکدام از ملزومات اشاره شده با فقدان یا ضعف روبه‌رو باشد بار آن روی دوش ارکان دیگر سنگینی خواهد کرد.

2- الهی‌تبار در ردیف نیروهایی در وزارت کشور بود که هر 3 ویژگی هماهنگی فکری، توانایی حرفه‌ای‌، انگیزه و اراده با بهره‌گیری از 3 دهه تجربه کاری را به‌خوبی و در سطحی بالا در خود داشته است. وجود چنین ویژگی به‌ویژه در مسند معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی راه و کار را برای مدیریت ارشد استان هموار و تسهیل می‌کند.
3- اما الهی‌تبار علاوه‌بر این خصوصیات حرفه‌ای، واجد سجایا و برجستگی‌های ویژه اخلاقی و رفتاری بود که مکمل و تقویت‌کننده توانایی وی در پیشبرد امورات بود. حُسن خلق، بردباری و طمأنینه، مردم‌داری، رواداری، رفتار همراه با حُسن ظن و با پرهیز از سوگیری سیاسی و قضاوت با ذهنیت نسبت به زیردستان از جمله ویژگی‌های اخلاقی برجسته او در طول دوران مسئولیت بوده است. این ویژگی از آنجایی با اهمیت است که به گواه عالمان، اثر اخلاق عمیق‌تر و ماندگارتر از اثر سیاست است.

4- مجموعه این ویژگی آثار مثبتی را در پیشبرد امور نه‌تنها در معاونت سیاسی امنیتی بلکه در خط توسعه استان به جای گذاشته است. از آنجایی که معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی در بخش قابل توجهی از مأموریت‌های خود در مقام جانشینی استاندار و مدیریت ارشد استان قرار دارد، شخصیت و رفتار حرفه‌ای‌ و فردی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی تأثیر انکارناشدنی در هماهنگی، پیشبرد و به نتیجه رسیدن امور را دارد. از جمله اینکه:
 الف-اشراف اطلاعاتی برجسته و رصد بر اخبار و حوادث در استان نشأت گرفته از هماهنگی و همراهی ایجاد شده در سال‌های گذشته بین اعضای شورای تأمین در استان بوده است. شخصیت حرفه‌ای ‌و فردی الهی‌تبار و دغدغه‌مندی‌های شبانه‌روزی وی نسبت به مسائل امنیتی در این هماهنگی تأثیرگذار بوده و گفتمان واحدی را برای هموارسازی راه توسعه بین ارکان امنیتی و انتظامی استان ایجاد کرد.
ب- شخصیت مردم‌گرای الهی‌تبار و روحیات تکثرخواهانه وی در جهت‌گیری‌ها و تصمیمات سیاسی و اجتماعی او بسیار تأثیرگذار بوده است. این روحیه در همخوانی نزدیک با راهبرد نوین امنیت که براساس و پایه ظرفیت مردم تعریف شده، قرار دارد. سیاست‌ورزی الهی تبار نیز اجتماعی بود و بر همین اساس اولویت و اهتمام او به تقویت احزاب، تشکل‌ها و مجامع سیاسی بود. الهی‌تبار اگرچه منتسب به جریان سیاسی اصلاح‌طلب بود اما شخصیت تکثرگرا و رواداری وی موجب می‌شد تا کمتر گرایشی از تعامل دور بماند. تربیت و ریشه خانوادگی و اعتقادات ایمانی و انقلابی او نیز وی را با نیروهای اصیل، ایثارگر و دلسوز و دغدغه‌مند انقلاب اسلامی بسیار همراه کرد.  
دایره مشورتی او نه فقط نخبگان و دانشگاهیان بلکه طیفی از بزرگان، چهره‌های صاحب نفوذ، هنرمندان، ورزشکاران و اهالی رسانه را شامل می‌شد که این سیاست‌ورزی اجتماعی در دوران مسئولیت وی در کرمانشاه با ارتباط سران طوایف، اقوام و مذاهب گسترش نیز یافت. نتیجه اهتمام به ارتباط اجتماعی نیز تقویت همگرایی عمومی، حفظ سرمایه اجتماعی و حل بحران‌های سال 96 و 98 با کمک مردم بود.
او همچنین براساس اعتقاد و سنخیتی که با خانواده رسانه داشت به ارتباط با رسانه‌ها اعتقاد کامل و توسعه‌نگرانه داشت و ظرفیت رسانه‌ها را پیوست بیشتر تصمیمات اجتماعی و مرتبط با افکار عمومی می‌کرد. همچنان که بازخورد و واکنش‌های اصحاب رسانه در روزهای اخیر به خبر بازنشستگی وی گویا و مؤید این ارتباط تنگاتنگ بوده است.
ج- بدون شک توجه به تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد در دوران مسئولیت الهی‌تبار در استان کرمانشاه جدای از تمام فصول گذشته بوده است. با هوشمندی و ظرفیت‌سنجی به موقع الهی‌تبار از توجه کلان کشور به مسائل اجتماعی، با چانه‌زنی مستمر، ارتباط مؤثر و ورود دغدغه‌مندانه به مسائل اجتماعی منتج به این شد که اقدامات استان در بحث دفاتر تسهیل‌گری و توانمندسازی حاشیه‌نشین‌ها مورد تقدیر وزارت کشور قرار بگیرد.

5- آنچنان که آمد توانمندی‌های حرفه‌ای ‌و خصوصیات اخلاقی الهی‌تبار در جایگاه معاون اول استاندار کرمانشاه موجبات آرامش خاطر و اطمینان به مدیریت ارشد استان در پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای ‌را فراهم کرد. به‌نحوی که در دوران 31 ماهه مسئولیت الهی‌تبار، مدیریت ارشد استان با کمترین هزینه توانست حواشی بروز یافته را حل و فصل کند. نگاه ژرف‌اندیشانه، توسعه‌نگرانه، بردبارانه و جاذبه اخلاقی معاون سابق سیاسی امنیتی و اجتماعی حواشی و مسائل را در مرحله نخست جذب و سپس خنثی یا از آن فرصت‌سازی می‌کرد.

6- تلاش و دوندگی بی‌وقفه: الهی‌تبار از جمله نیروهای خستگی‌ناپذیر وزارت کشور بوده است. وی برای کار اداری وقت و ساعتی نمی‌شناخت و روزهای هفته از صبح تا پاسی از شب در اتاق وی به‌روی مراجعان و مدیران باز بود. تلاش‌های او برای بازگشایی مرز خسروی و تحقق آرزوی دیرینه مردم استان، هماهنگی و همراهی با نهادهای امنیتی و انتظامی در تأمین امنیت این مرز، مدیریت و هدایت تشکل‌های اجتماعی در زلزله آبان 96 و سیل سال 98، همچنین مدیریت جلسات تبعی ستاد کرونای استان و هدایت تصمیمات به سمت‌وسوی کنترل هرچه بهتر اپیدمی، نشانه‌هایی از تلاش بی‌وقفه او برای مدیریت هرچه بهتر استان است.

7- نقش‌آفرینی الهی‌تبار در انتخابات برگزارشده در استان در 31 ماه گذشته، نقش‌آفرینی حرفه‌ای، تعاملی و به‌دور از هزینه‌سازی و حواشی بود. اطمینان آرامش‌بخش وی به مدیران سیاسی در استان موجب تحقق انتخابات با کمترین حواشی در استان بود. هرچند که عده‌ای‌ ناجوانمردانه و بدخواهانه در پی انگ‌زنی و تخطئه سلامت کاری و رفتاری مجموعه سیاسی در استانداری کرمانشاه بودند اما گواه ناظران تأییدی بر سلامت مجریان و در رأس آنها رئیس ستاد انتخابات در استان دارد.

8- دوران مسئولیت الهی‌تبار به گواه نیروهای مجرب دورانی بوده که توسعه استان دارای گفتمان و ادبیات مشخص، فاخر و امیدبخش بوده است. تشکیل هیأت اندیشه‌ورز از تشکل‌های اجتماعی، تشکیل اتاق فکر متشکل از نخبگان استان، اهتمام به ورود و جدیت دانشگاهیان به مباحث توسعه‌ای ‌و بهره‌گیری از عقبه علمی و تجربی مدیران حکایت از تلاش و دغدغه الهی‌تبار برای احیای جایگاه اجتماعی و فرهنگی کرمانشاه در منطقه بوده است. وی همواره عقیده داشته که کرمانشاه برای بازگشت به گذشته پرافتخار خود باید در همخوانی با فضای رقابتی نوین، به مزیت‌سازی و برندنگاری اقدام کند. نمونه این ادبیات فاخر و توسعه‌نگرانه در مباحث دیگر استان از زبان وی شنیده می‌شد.

 9- آنچه اما برخلاف این خدمات و اقدامات نام الهی‌تبار را در استان کرمانشاه ماندگار کرد اخلاق و منش مردم‌گرایانه و روادارانه وی در عین صدارت و مسئولیت در استان بود که به این تعبیر خواجه نصیرالدین طوسی که «سیاست فنی است که برای تحقق زندگی اخلاقی پرداخته شده» معنا بخشید. الهی‌تبار نه کسی را رنجاند و نه از کسی بد گفت و بر مرامِ سالک عارف، میر سیدعلی همدانی؛ عقیده داشته که «هر که ما را رنجه دارد، راحتش بسیار باد»

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com