احیای واحدهای از رمق‌افتاده به «فرمان امام(ره)» همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  115440 تاریخ انتشار:  1399-11-07 - 07:00 تعداد بازدید:  236
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

به برکت «بنیاد برکت»
احیای واحدهای از رمق‌افتاده به «فرمان امام(ره)»

اقتصادی

 بارها از رکود، تحریم و تورم سخن به میان آوردیم و بارها از خم شدن کمر تولیدکننده و تعطیلی صنایع مطلب نوشتیم، از تورم و رکود رخنه‌کرده به اقتصاد و قیمت بالای تمام‌شده پول گله کردیم و صدای تولیدکننده و کارگر شدیم و فریاد تسهیلات ارزان قیمت سر دادیم.
کارشناسان و صاحب‌نظران دست به قلم شدند و کم و کاستی‌های تولید امروز را که هر کدام به‌طور جداگانه برای زمین زدن واحدهای تولید و صنایع کافی است، نکته به نکته بیان کردند تا شاید اشتغال و تولید ناخالص داخلی به ورطه نابودی کشیده نشود و کورسوی امیدی باقی بماند، اما انگار کارگر نیفتاده و تمام چالش‌های موجود برای افزایش قیمت تمام شده کالا، کاهش قدرت خرید داخلی و از بین رفتن توان رقابت با کالاهای خارجی در داخل و خارج از کشور کافی است و همه اینها یعنی باید خط تولید را خواباند و در کارخانه را قفل زد.
 البته این بهترین سرنوشتی است که نصیب سرمایه‌گذاران یک واحد تولیدی می‌شود زیرا در برخی موارد کار به تملک واحد تولیدی توسط بانک‌ها کشیده می‌شود و سرنوشت تلخی بار دیگر رقم می‌خورد و ناامیدی بر پیکر تولید سایه می‌اندازد.
 در این شرایطی که واحد تولیدی روزنه امیدی ندارد و سرمایه‌گذار یک قدمی ورشکستگی است به ناگاه تلألو طلایی آفتاب بر فراز آسمان تولید خودی نشان می‌دهد و کاری می‌کند کارستان، راهکاری که می‌توان بدون تسهیلات گرانقیمت بانکی واحد تولیدی را سرپا کرد و نشست سنگین سرمایه هنگفت و در آستانه نابودی را به جرگه تولید بازگرداند.
«بنیاد برکت» وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) بارقه‌های امید را بر واحدهای تولیدی از رمق افتاده و از همه جا ناامید شده می‌تاباند، بنیاد با اهداف اقتصادی به میدان نیامده بلکه تنها برای معنا بخشیدن به واژه حمایت تمام‌قد تولید را در آغوش کشیده و صیانت از اشتغال را اوجب واجبات می‌داند. حامی مردم و اقشار مختلف است و دست رَد بر سینه روستاییانی که دیگر توان ماندن در زادگاه خود ندارند یا سرمایه‌گذاری که واحد تولیدی خود را از دست رفته می‎انگارد، نمی‌زند.
در بنیاد برکت اهداف اجتماعی با اهداف اقتصادی یک سو می‎شود تا سرمایه‌های کشور حفظ و اشتغال‌های از بین رفته احیا شوند، اینجا آب ریخته به جوی بازمی‌گردد و پس از چند سال واحد تولیدی احیا شده و به سود رسیده به مالک اولیه بازگردانده خواهد شد. در این سال‌ها بنیاد برکت در تلخ و شیرین روزگار در کنار تولیدکنندگان می‌ماند تا آنها بتوانند دوباره روی پای خود بایستند.
 اقتصاد، توسعه کارآفرینی و اجتماع
معاون مدیرکل ستاد اجرایی حضرت امام(ره) در استان همدان، بنیاد برکت را از مجموعه‌های وابسته به این ستاد دانست که فعالیت‌های اقتصادی، توسعه کارآفرینی و اجتماعی را دنبال می‌کند.
علی چهاردولی با بیان اینکه بنیاد برکت در استان همدان اقدامات گسترده‌ای همچون مشارکت در توانمندسازی اقتصادی، توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی انجام داده است، اظهار کرد: در همین راستا ۳۰۹ طرح اقتصادی با ظرفیت اشتغال ۳ هزار و ۵۶۹ اجرا شده و بالغ بر ۹۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.
وی در ادامه به تشریح سرمایه‌گذاری‌های انجام شده پرداخت و افزود: 4 طرح بنگاه‌محور با ظرفیت اشتغال ۲ هزار و ۵۶۵ نفر و سرمایه‌گذاری ۵۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و هشت طرح تسهیلات محور با ظرفیت اشتغال ۱۱۳ نفر با مجموعه سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از جمله این اقدامات است.
معاون مدیرکل ستاد اجرایی حضرت امام(ره) در استان همدان همچنین از اجرای ۲۹۷ طرح اجتماع محور با ظرفیت اشتغال ۸۹۱ نفر با سرمایه‌گذاری ۲۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در استان خبر داد.
وی در ادامه به یکی از پروژه‌های احیا شده توسط بنیاد برکت اشاره کرد و گفت: شرکت کیان ماکیان اکباتان در منطقه قهاوند به تولید جوجه یکروزه مرغ گوشتی می‌پردازد و کل سرمایه‌گذاری آن ده میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که درحال‌حاضر در مراحل پایانی قرارداد با بنیاد به سر می‌برد و سال آینده از این مجموعه خارج می‌شویم.
 تزریق نقدینگی به واحد ازنفس‌افتاده
چهاردولی تصریح کرد: این واحد تولیدی نیمه‌تعطیل بود و در عمل فعالیت نمی‌کرد که بنیاد برکت ورود کرد و با تزریق سرمایه ۵ میلیارد تومانی و دریافت ۵۱ درصد سهام شرکت، آن را احیا و به چرخه تولید بازگرداند، به‌طوری‌که امروز به سوددهی و بازدهی مطلوبی رسیده است.
وی درباره نحوه مشارکت بنیاد برکت به‌منظور احیای واحدهای تولیدی راکد، یادآور شد: در سال‌های گذشته بنیاد برکت برای ورود به واحدهای غیرفعال و نیمه‌تعطیل به ارزیابی به‌روز شرکت می‌پرداخت و با قیمت‌گذاری بر روی ۵۱ درصد از سهام شرکت و دریافت آن، نقدینگی لازم را تزریق و بین 3 تا 5 سال در سود و زیان شرکت شریک می‌شد اگرچه پس از پایان قرارداد و سوددهی شرکت، سهام خریداری شده به‌صورت اقساطی به مالک اولیه بازپس داده می‌شود.
معاون مدیرکل ستاد اجرایی حضرت امام(ره) در استان همدان با بیان اینکه سال آینده شیوه مشارکت با واحدهای تولیدی قابل احیا تغییر خواهد کرد، ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ تسهیلاتی به ارزش ۳۰۰ میلیون تومان، 5/1 میلیارد تومان و ۳ میلیارد تومان و تنفس یک تا 3 سال برای باز پرداخت درنظر گرفته شده که این تسهیلات با بهره ۱۲ تا ۱۴ درصد بازپس گرفته می‌شود از همین رو تفاهمنامه‌ای با استانداری همدان منعقد شده تا واحدهایی که دارای شرایط لازم هستند، شناسایی و اقدامات لازم صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه پیش از این بنیاد برکت با «شرکت نیک‌نوش صنم غرب» در نهاوند با تولیدات محصولات لبنی در سال ۹۱ مشارکت داشته و در سال ۱۳۹۴ از طرح خارج شده به‌طوری‌که امروز این مجموعه با ‌هزار و ۲۲۵ نیروی انسانی درحال فعالیت است، متذکر شد: بنیاد در سال ۱۳۹۰ نیز در «شرکت بهین ساخت الوند کبودراهنگ» که در حوزه سنگ مصنوعی فعالیت می‌کند ورود کرده و در سال ۱۳۹۴ با اشتغالزایی ۶۷۵ نفر خارج شده است.
چهاردولی «شرکت پارس الوند» نهاوند با ۳۱۵ اشتغال را از دیگر مجموعه‌های مورد حمایت بنیاد برکت دانست و گفت: بنیاد برکت برای حمایت از تولید، رسیدن به خودکفایی، نبود وابستگی به خارج از کشور و اشتغالزایی در حوزه اقتصادی کشور ورود کرده است.
وی از رسالت بنیاد برکت و ستاد اجرایی حضرت امام(ره) سخن به میان آورد و افزود: به‌منظور خودکفایی خانواده‌ها بنگاه‌‌داری‌های خرد و کلان در دستور کار قرار گرفته و در رده‌های پایین‌تر نیز اقداماتی در قالب طرح‌های اشتغال خانگی برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان انجام شده است.
معاون مدیرکل ستاد اجرایی حضرت امام(ره) خاطرنشان کرد: بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در راستای منویات مقام معظم رهبری و سند چشم‌انداز نظام جمهوری اسلامی و با هدف بهبود و ارتقای توانمندی اقتصادی، کارآفرینی افراد و گروه‌های مستعد فعالیت و بدون مهارت در مناطق کمتر توسعه‌یافته و محروم ورود کرده و در کل کشور نتایج بسیار خوبی حاصل شده است.
 برکت آخرین روزنه امید
مدیرعامل «شرکت کیان ماکیان اکباتان» با بیان اینکه این واحد از جمله شرکت‌های مشارکتی بنیاد برکت است، اظهار کرد: این شرکت که در سال ۸۴ ساخته شد و با توجه به شرایط خاصی که گریبان واحدهای تولیدی را گرفت دچار رکود اقتصادی و ده سال به تعطیلی کشانده شد، پس از آن بنیاد برکت ورود کرده و با تزریق سرمایه لازم این واحد به چرخه تولید کشور بازگشت و امروز به یک برند معتبر در کشور بدل شد، به نحوی که محصول ما طرفداران خود در بازار را به‌دست آورد.
حمیدرضا مالمیر با بیان اینکه مشارکت بنیاد برکت و ترزیق سرمایه موجب شد ۳۵ نیروی کار که بیکار شده بودند دوباره به‌کار گرفته شوند متذکر شد: علاوه‌بر اشتغال مستقیم ۲۰ نفر نیز به‌صورت غیرمستقیم با این مجموعه فعالیت می‌کنند و درحال‌حاضر در پایان قرارداد با بنیاد برکت هستیم و بنا است به‌طور مستقل فعالیت خود را ادامه دهیم.
وی ساخت واحدهای تولیدی همچون کیان ماکیان اکباتان را زمان‌بر و سرمایه‌بر دانست و گفت: واحدهای تولید زیان‌دیده و دچار رکود در کشور کم نیست از همین‌رو احیای واحدهای راکد در زمان و هزینه صرفه‌جویی قابل توجهی در پی دارد، ضمن آنکه سرمایه‌های کشور نیز حفظ می‌شود، بنابراین بنیاد برکت به حمایت از این سرمایه‌های موجود می‌پردازد و با سرعت بیشتری به نتایج مورد نظر می‌رسد. مدیرعامل «شرکت کیان ماکیان اکباتان» در ادامه یکی از ابعاد احیای واحدهای راکد را ایجاد اشتغال دوباره یاد کرد و یادآور شد: طی ده سالی که این واحد تولیدی متوقف بود، به هر طریقی اعم از مراجعه به استانداری و فرمانداری متوسل شدیم اما نتوانستیم هیچ‌گونه حمایتی را جلب کنیم، در کمال ناامیدی بنیاد برکت ورود کرد و این واحد را زنده کرد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین سایر واحدهای مشابه که نتوانستند به هر نحوی به چرخه تولید بازگردند با مراجعه به بنیاد برکت می‌توانند فرصت دوباره فعالیت را پیدا کنند و درصورت حرکت در مسیر صحیح، موفق شوند.
مالمیر با اشاره به اینکه درحال‌حاضر در هر دوره فعالیت ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه یک‌روزه با بهترین کیفیت تولید می‌شود که سهم قابل توجهی در تولید مرغ کشور دارد، اضافه کرد: کیفیت محصول به‌قدری افزایش یافته که به یک برند شناخته شده در سراسر کشور بدل شدیم و اغلب جوجه‌ها را پیش‌خرید می‌کنند، ناگفته نماند تمام موفقیت‌های امروز به برکت بنیاد برکت است.
وی از پایان زمان قرارداد 5 ساله بنیاد برکت یاد کرد و افزود: امروز کاملا آمادگی داریم به‌صورت مستقل به فعالیت خود ادامه دهیم اگرچه طبق قرارداد منعقد شده، بنیاد سهام خود را به‌صورت اقساطی و بدون بهره به سرمایه‌گذار واگذار خواهد کرد.
یکی از کارکنان «شرکت کیان ماکیان اکباتان» با ابراز خوشحالی از مشارکت بنیاد برکت، گفت: اغلب کارگران این شرکت از اهالی روستاهای اطراف هستند و پس از ورشکستگی شرکت بیکار شده بودند اما با یاری خداوند و همکاری بنیاد این شرکت سرپا شد و ما دوباره مشغول به کار شدیم.
احمد سیفی افزود: احیای واحدهای راکد و تعطیل خیلی ارزشمند است چون موجب اشتغالزایی و تولید می‌شود، بنابراین بنیاد برکت در یک امر خداپسندانه مشارکت داشت.
وی یادآور شد: در طول تعطیلی این شرکت شغل ثابت نداشتیم اما درحال‌حاضر با مشارکت بنیاد برکت به شغل اصلی خودمان برگشتیم و رزق و روزی حلال درمی‌آوریم که از این بابت خدا را شاکریم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com