همدان از تولید ارگانیک حمایت نکرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74267 تاریخ انتشار:  1395-08-04 - 05:45 تعداد بازدید:  370
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مسئول خانه کشاورز:
همدان از تولید ارگانیک حمایت نکرد

اقتصادی
مسئول خانه کشاورز استان همدان در جمع خبرنگاران گفت: در استان همدان اقدام مفیدی برای اصلاح الگوی کشت صورت نگرفته است و با اینکه در حال حاضر کشت زعفران در استان مطرح شده اما برای بازار مصرف آن چاره‌ای اندیشیده نشده است.
ابوالقاسم سوزنچی درباره مشکلات کشاورزان در استان افزود: در حال حاضر 310 تن زعفران در دنیا تولید می‌شود که 275 تن از آن سهم تولیدی ایران است، این در حالی است که مصرف زعفران دنیا 270 تن است که با افزایش مقدار تولید ابتدا باید فکری برای بازار فروش آن کرد.
رئیس کمیسیون نظام صنفی کشاورزی اتاق بازرگانی استان همدان ادامه داد: در حال حاضر گلخانه‌ها رو به گسترش هستند اما این رشد آگاهانه نیست. زیرا برنامه علمی و هدایت‌های درستی در این بخش صورت نمی‌گیرد. در صورتی که کشاورزان تمام زندگی خود را برای احداث گلخانه می‌گذارند و انتظار می‌رود بتوانند بهره‌برداری لازم را داشته باشند. 
سوزنچی گفت: کشت سبزی و صیفی‌جات در گلخانه‌ها مصرف آب را تا یک‌دهم کاهش می‌دهد ضمن اینکه این کشاورزان می‌توانند در تمام سال محصول خود را در چند نوبت کشت کنند و اشتغالزایی 12 ماهه ایجاد کنند.وی اضافه کرد: در استان همدان تاکنون دوبار آمایش سرزمین صورت گرفته است اما این آمایش‌ها تاکنون در اختیار کشاورزان قرار نگرفته تا آنها بدانند چه محصولی را باید کشت کنند.
سوزنچی بیان کرد: در این زمینه مدیریت ترویج جهادکشاورزی کوتاهی کرده؛ زیرا باید این اطلاعات را در اختیار کشاورزان قرار دهد. این بخش حتی در کنفرانس ملی انگور که در ملایر برگزار شد و مهمانان کشوری سخنرانی داشتند هم حضور نداشت و جای خالی‌اش به شدت احساس می‌شد.
 دولت باید از کشت فراسرزمینی حمایت کند
سوزنچی در پاسخ به سؤال خبرنگار همدان‌پیام درباره دلیل اجرا نشدن کشت محصولات ارگانیک در همدان، با اینکه جز برنامه‌های توسعه‌ای استان در برنامه پنجم بوده، گفت: من تنها تولیدکننده‌ای بودم که سال گذشته محصول سیب‌زمینی ارگانیک تولید کردم اما در نهایت در فروش آن هیچگونه حمایتی نشد آنها حتی حاضر به معرفی این محصول هم نشدند. این محصول تنها 300 تومان نسبت به بقیه سیب‌زمینی‌های موجود در بازار گرانتر بود و مردم تمایل زیادی به استفاده از این نوع محصولات دارند.
سوزنچی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ما درباره کشت فراسرزمینی در شرایط بحرانی آب و خاک استان همدان هم گفت: برای کشت فراسرزمینی در 3 کشور مطالعات کاملی انجام دادیم، حتی افرادی توسط اتاق بازرگانی استان به کشور غنا اعزام شدیم و تحقیقات کاملی برای انجام این کشت انجام دادیم اما در نهایت حمایتی صورت نگرفت. برای کشت فراسرزمینی باید حمایت‌های مالی و سیاسی از سوی دولت انجام شود و ارزهای آزاد در اختیارمان قرار بگیرد.
وی افزود: در کشت فراسرزمینی اگر حمایت شویم در عرض 12 ماه می‌توانیم سود سرمایه‌مان را به دست بیاوریم، اما سرمایه‌گذار در جایی سرمایه‌گذاری و کشت فراسرزمینی می‌کند که تضمین‌های لازم از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد.
وی گفت: اگر بتوانیم در کشور کنیا کشت فراسرزمینی داشته باشیم می‌توانیم با صهیونیست‌ها وارد جنگ سرد شویم؛ زیرا آنها در این کشور کشت فراسرزمینی گسترده‌ای دارند.
 برخی نمایندگان مجلس در مسدود کردن چاه‌ها اعمال نفوذ می‌کنند
سوزنچی درباره مسدود کردن چاه‌های آب استان هم گفت: 4 هزار حلقه چاه ثبت شده وجود دارد که تنها یک چهارم آنها مسدود شده‌اند؛ زیرا روند مسدود کردن این چاه‌ها به کندی پیش می‌رود. وی ادامه داد: در مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز آب اعمال نفوذ‌هایی وجود دارد که بیشتر آنها از سوی برخی نمایندگان مجلس است، هرچند که از سال گذشته این اعمال نفوذها کمتر شده است.
وی گفت: بخش خصوصی برای حمایت از آب «انجمن تدبیر آب» تشکیل داده که تاکنون هیأت مؤسس آن انتخاب و اساسنامه آن تدوین شده و آخرین مراحل قانونی آن در حال طی شدن است.
سوزنچی اضافه کرد: مطالعات علمی نشان می‌دهد که 70 درصد آب کشور و حدود 90 درصد از آب استان همدان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که 30 درصد از این مقدار در فاصله‌ای که به زمین کشاورزی می‌رسد به خاطر فرسودگی سیستم‌ها و لوله‌ها از بین می‌رود.
وی بیان کرد: بهره‌وری آب برای کشاورزان تنها 40 درصد است که مقصرش کشاورزان نیستند، تجهیز نبودن کشاورزان به امکانات فنی و مکانیزاسیون دلیل هدررفت آب در بخش کشاورزی است.
وی توضیح داد: در کشور 16 هزار حلقه چاه وجود دارد که 8 هزار حلقه برقی شده و 2 هزار و 500 حلقه از آنها مجهز به کنتور هوشمند هستند. این در صورتی است که قرار بوده تا پایان برنامه پنجم تمام چاه‌های آب به كنتور هوشمند مجهز شوند.
سوزنچی ادامه داد: دولت در حال نصب این کنتورها بود که سازمان بازرسی ایراد گرفت که کشاورزان باید هزینه این کنتورها را بپردازند و از آنجایی که کشاورزان تمایل به مصرف بیشتر آب دارند حاضر نشدند مبلغ حدود 5 میلیون تومان بابت این کنتورها بپردازند. به همین دلیل برنامه این شد که دولت مبلغ آن را بپردازد و هزینه‌اش بر روی قبض آب محاسبه شود که به خاطر تخصیص نیافتن بودجه به مرحله اجرا درنیامد.
وی گفت: خسارت استفاده آب زیاد به مراتب بیشتر از هزینه کنتورهایی است که قرار بود برای نصب آنها جهت کاهش مصرف آب کشاورزان پرداخت شود. 
 شهرک سبزی‌کاری احداث شود
سوزنچی درباره سبزکاری با آب فاضلاب هم گفت: در حاشیه فرودگاه و بلوار آیت‌ا... نجفی 180 هکتار سبزی‌کاری وجود دارد که 80 درصد آنها از آب فاضلاب استفاده می‌کنند و اداره بهداشت هم در یک اقدام خوب صاحبان آنها را به دادگاه کشاند. اما متأسفانه برخی از آنها چاه آب و پروانه رسمی آن را دارند که چنین اشتباهی از دستگاه‌ها را نمی‌توانیم بپذیریم.
وی افزود: این موضوع 20 سال است که در همدان انجام می‌شود، به خاطر همین 15 سال قبل خانه کشاورز پیشنهاد داد که این سبزی‌کاری‌ها از این محل جمع‌آوری شوند و یک شهرک سبزی‌کاری در محل پشت پلیس‌راه همدان تهران احداث شود.
سوزنچی بیان کرد: پیشنهادمان این بود که در این شهرک، صنایع بسته‌بندی میوه، سبزی‌کاری و گلخانه‌های منعطف برای صیفی‌کاری راه‌اندازی شود که نتیجه آن اشتغالزایی 12 ماه در سال است نه 6 ماه. و در نهایت آب مورد نیاز این شهرک از طریق پسماندی تأمین شود که از شهر به نیروگاه مفتح منتقل می‌شود. آن زمین هایی هم که در حال حاضر در آنها سبزی کشت می‌شود به کمربندی فضای سبز شهری تبدیل شود، اما پس از گذشت 15 سال این طرح خاک می‌خورد.
وی در ادامه سخنانش گفت: انتقال پساب از شهر همدان به نیروگاه مفتح یک خیانت به آینده محیط زیست است که در این میان حقوق کشاورزان نیز ضایع شده است. بنابراین نیروگاه برای تأمین آب مورد نیازش باید فکر دیگری بکند.
 انجام نشدن تعهدات بیمه‌ای رغبت کشاورزان را کم کرد
عضو شورای مرکزی خانه کشاورزی ایران هم گفت: در سرفصل بودجه‌های کشور برای بیمه محصولات کشاورزی بودجه‌ای در نظر گرفته نمی‌شود، به طوری که بخش زیادی از خسارت بیمه باغات استان در سال 94 هنوز پرداخت نشده است.
عبدا... حدادی افزود: کشاورزان در سال 89 بیشترین رغبت برای بیمه کرد محصولاتشان داشتند که در آن دوره پوشش بیمه‌ای در سطح استان حدود 80-75 درصد بود اما اکنون این عدد احتمالاً به کمتر از 15 درصد می‌رسد و این نشان می‌دهد نرخ‌های بیمه پاسخگوی کشاورزان نیست و بدقولی در انجام تعهدات و پرداخت خسارت‌های بیمه‌ای، رغبت کشاورزان را به کشاورزی پایین آورده است.
وی ادامه داد: طبق مطالعاتی که انجام داده‌ایم در آینده‌ای نزدیک بخش بزرگی از آب‌های زیرزمینی استان خشک می‌شود و کشاورزان بیکار می‌شوند.
وی ادامه داد: برای حل این معضل پیشنهاد می‌کنیم کشاورزی استان مکانیزه و صنعتی شود و محصولات پرآب‌بر کشت نشوند.
حدادی ادامه داد: باید از طریق سازمان جهادکشاورزی الگوی کشت مناسبی به کشاورزان ارائه و قانون‌های خاصی تدوین شود و همزمان، فرهنگ‌سازی لازم برای بالا بردن درک کافی کشاورزان از آب و بحران موجود صورت بگیرد تا بحران کمتری در زمینه آب و کشاورزی آینده استان را با خطر مواجه کند. وی افزود: باید از کشت یونجه، هندوانه و سیب‌زمینی در استان همدان جلوگیری و کشت مناسبی جایگزین آنها شود.
 اقتصاد کشاورزی در ایران مبتنی بر اقتصاد سرمایه‌داری لیبرال است
عضو نظام صنفی کشاورزی همدان هم گفت: الگوهای رفتاری و گفتاری با کشاورزان نیاز به اصلاح دارد.
رضا مسعودی افزود: نگاه به اقتصاد کشاورزی در ایران مبتنی بر اقتصاد اسلامی نیست بلکه مبتنی بر اقتصاد سرمایه‌داری لیبرال غرب است. وی ادامه داد: به عنوان مثال قیمت‌های تضمینی محصولات باید در زمان کاشت اعلام شود تا کشاورزان حق انتخاب داشته باشند. وی گفت: در استان همدان صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نداریم حتی در کشور هم صنایع تبدیلی مدرن وجود ندارد و علت اینکه سرمایه‌گذاران رغبت به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی ندارند این است که کشاورزی ارزش افزوده ندارد.
مسعودی گفت: کشاورزی در ایران پس از کشور هند دومین کشور در اشتغالزایی در این بخش است در صورتی که در تولید ارزش افزوده از آخر چهارمین کشور هستیم.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com