پیامک‌های انبوه و نظارتی که وجود ندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  67318 تاریخ انتشار:  1394-10-26 - 05:45 تعداد بازدید:  3924
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیامک‌های انبوه و نظارتی که وجود ندارد

گوناگون

  پیام‌های انبوه یا گروهی از ابزارهای ارتباطی نوین است که قابلیت ارائه خدمات مطلوبی را دارد، اما به دلایل متعدد کارایی اصلی و مناسب خود را از دست داده و معضلی را ایجاد کرده که با وجود اتخاذ برخی راهبردها، همچنان حل نشده است.
هر چند ارسال پیام‌های انبوه دارای مزایایی مانند اطلاع‌رسانی سریع و به موقع و حتی کاهش هزینه است، اما به دلیل استفاده نامناسب از آن به یک معضل تبدیل شده است.
هر روز تعدادی زیادی پبامک با محتوای مختلف از جمله پزشکی، اجتماعی و فرهنگی ارسال می‌شود که بيشتر برای مشترکین مفید نیست و در برخی موارد زیان‌های مالی به همراه دارد.
نصرا... پژمان فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: امروزه پیامک‌های انبوهی برای مخاطبین ارسال می‌شود که بيشتر آنها مفید و موثر نیست و افراد روزانه با چندین پیامک این چنینی مواجه می‌شوند. ارسال پیامک های انبوه آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی، آسیب مالی هم دارد و از جیب مردم مبالغی برداشت می‌شود.
وي با طرح این سؤال که چه سازمانی باید محتوای پیامک‌های انبوه را ممیزی کند، گفت: وزارت ارتباطات متولی این کار را وزارت ارشاد می‌داند و وزارت ارشاد هم می‌گوید ما تکلیفی در این موضوع نداریم.
وی بیان کرد: نظارت بر محتوای رسانه‌ها در قالب مجموعه‌ای با عنوان شورای نظارت بر مطبوعات انجام می‌شود و اگر تخلف مشاهده شد، تذکر و یا برخورد می‌کند اما در فضای مجازی مشخص نیست چه سازمانی متولی ناظر است.
 رویکرد کشورهای دیگر در قبال ورود محصولات فناورانه
کارشناسان فضای مجازی معتقدند پیش از ورود محصولات فناورانه از جمله پیامک‌های انبوه، ضوابط و مقررات قانونی برای استفاده مناسب و صحیح آن تدوین و ابلاغ شود تا هم شرکت‌های فعال و هم مردم دچار مشکل نشوند.
یک کارشناس فضای مجازی گفت: بيشترکشورهای دنیا اجازه ورود بدون ضابطه محصولات فناورانه را نمی‌دهند و به تناسب شرایط آن کشور، مقرراتی در این زمینه وضع می‌کنند.
روح ا...مومن نسب اظهار کرد: این موضوع در کشور ما رخ نمی دهند و فناوری و محصولات فناورانه زودتر از قانونگذاری و بدون ضابطه وارد کشور می‌شوند که مشکلاتی را به بار می‌آورند. به عنوان مثال، اینترنت سال1371 وارد کشور شد و در سال 1388 قانون جرايم رایانه‌ای تصویب و ابلاغ شد و در این مدت طولانی مردم ما از اینترنت استفاده می‌کردند و هیچ قانونی در این زمینه حاکم نبود.
مومن نسب ادامه داد: در حال حاضر وضعیت پیامک نیز به همین روال است و سال‌های طولانی از این خدمت استفاده می‌شود، اما متولی مشخصی برای وضع ضوابط و مقررات در این زمینه وجود ندارد.
این کارشناس فضای مجازی اعلام کرد که در برخی از بخش‌ها هم کارهایی در زمینه پیامک انبوه انجام شده اما به علت این که هم مجری و ناظر و قانونگذار به صورت یکجا وزارت ارتباطات می‌باشد، سبب بروز مسائلی شده است.
وی بر لزوم نظارت دقیق بر محتوای پیامک‌های ارسالی تأکید کرد و گفت: با توجه به اينكه هیچ ضابطه و مقرراتی در خصوص ارسال پیام با استفاده از نرم افزارهای گوشی‌های تلفن همراه همچون وایبر، واتس‌آپ، اینستاگرام، لاین و تلگرام وجود ندارد، یکی دیگر از مشکلات موجود را ضابطه نداشتن ارسال پیامک از خارج از کشور است كه مسؤلان باید مقررات قانونی برای این موضوع وضع کنند.
 ارسال پیامک‌های انبوه و ضرورت جلب موافقت مشترکین
مدیر عامل مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی گفت: ارسال پیامک‌های انبوه و تبلیغاتی نباید بدون اجازه دارندگان سیم کارت‌ها انجام شود که متأسفانه این کار بدون اجازه انجام می‌شود.
مهدی صرامی اظهار کرد: اپراتورهای ارسال کننده پیامک‌های انبوه اعلام کردند که افرادی که تمایل به دریافت پیامک انبوه ندارند، موارد را ذکر کنند تا نسبت به قطع پیامک اقدام شود.
وی با اشاره به این که در حال حاضر برخی از خدمات به وسيله پیامک‌های انبوه ارائه می‌شود، گفت: در صورت قطع پیامک‌های انبوه، برخی از فعالیت‌های این افراد مختل شده و آنها از دریافت برخی از خدمات محروم می‌شوند.
صرامی ادامه داد: شرایط به گونه‌ای است که دارندگان سیم کارت یا باید این سرویس را داشته و یا آن را قطع کند که این موضوع سبب نارضایتی مردم شده است.
وی همچنین به تصویب آیین‌نامه توسعه و ساماندهی رسانه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی دیجیتال اشاره کرد و گفت: به موجب این آیین‌نامه نظارت بر رسانه‌های پیام‌رسان که پیامک‌های انبوه و تبليغاتی نیز جزئی از آن هستند، به وزارت ارشاد واگذار شده است.
مدیر عامل مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی اظهار کرد: مقرر شد وزارت ارتباطات سامانه‌ای را برای نظارت بر محتوای پیامک‌های انبوه ایحاد کند تا وزارت ارشاد بتواند این کار را انجام دهد که به نظر می‌رسد این سامانه ایجاد نشده است.
وی گفت: امسال ضرب‌الاجلی تعیین شد تا اپراتورهای ارسال کننده پیامک انبوه، سامانه‌ای تعبیه کنند و براساس آن مشخص شود که چه شماره‌ای در اختیار اشخاص حقیقی و یا حقوقی برای ارسال پیامک انبوه تبليغاتی قرار گیرد که این موضوع هنوز هم به نتیجه نرسیده است.
به گفته صرامی، قانون مناسبی برای تعیین صلاحیت و نظارت بر افرادی که به صورت انبوه اطلاعات مردم را جمع‌آوری می كنند، وجود ندارد.
 وزارت ارتباطات و پیامک های انبوه
این همه در حالی است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوشنبه ( 21 دی ماه ) در کمیسیون فرهنگی مجلس حضور یافت و به سؤالات نمایندگان در مورد وضعیت پیامک‌های انبوه پاسخ داد.
معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حضوص در گفت‌وگو با ایرنا گفت: در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، پاسخ‌های مستند و فنی از سوی وزیر ارتباطات ارائه شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com