مدیریت بحران نهاوند زمین‌گیر شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  106411 تاریخ انتشار:  1398-12-08 - 09:52 تعداد بازدید:  310
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیریت بحران نهاوند زمین‌گیر شد

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان


 هنوز آثار برجای مانده از خسارت‌های سیل فروردین ۹۸ و اردیبهشت ۹۴ در روستاها و مناطق شهری نهاوند ترمیم و جبران نشده است که بارش‌های سه‌شنبه گذشته مجدد بحران را در همان مناطق خودنمایی کرد و چند موقعیت جدید هم اضافه و تکرار شد.
به مسکن روستایی، زیرساخت‌های شهری و اراضی کشاورزی و سایت‌های پرورش ماهی بیشترین آسیب و خسارت‌های مالی تحمیل شد.
بارش‌های سه‌شنبه گذشته در اغلب مناطق شهرستان زندگی روزانه مردم را زمین‌گیر کرد و بیش از ۵۰ روستای شهرستان را با انسداد مسیرهای مواصلاتی که دراثر طغیان رودخانه‌ها سرریز شده بود، مواجه کرد.
روستاهایی از جمله لیلان، بالاجوب، عسگرآباد و گنبدکبود، سردوران در بخش زرین‌دشت، فیازمان، گرد چم، ده‌حیدر، باباقاسم، تازناب‌ها در بخش مرکزی و روستاهای شهرک، زرینی، دولت‌آباد، کمالوند، تاریک‌دره، شریف‌آباد، گیوکی در بخش خزل و حسین‌آباد، مهین‌آباد و شهر گیان در بخش گیان با بیشترین بحران و آبگرفتگی مواجه بوده است؛ به‌طوری‌که اغلب خانه‌های مردم در این مناطق تخلیه و اهالی و ساکنان آن به خانه‌های اقوام انتقال داده شدند.
و آب همچنان در بسیاری از خانه‌های مردم جولان می‌دهد و اغلب هم به‌دلیل فرسودگی و بافت قدیمی قابل سکونت نیست و بازگشت مجدد به آن فاجعه بار و به قیمت جان ساکنان تمام خواهد شد.
اما آنچه در این بحران قابل توجه بود اینکه نهاوند فروردین ۹۸ همین شرایط را مجدد تجربه کرده بود اما اقدامی در موقعیت پسابحران انجام نشد و موضوع جدی گرفته نشد حتی یک امکانات به تجهیزات بحران افزوده نشد که مجدد در بحران سه‌شنبه لیلان زرین دشت و شهرک خزل و ده حیدر مرکزی و شهر گیان و.... در برای بار چندم در سیل محاصره نشوند و آب خانه‌های اهالی را به تسخیر خود نکشاند.
مدیریت‌های بحرانی که در شهرستان آنچنان که باید مدیریت نمی‌شوند و عمل نمی‌کنند حتی جلسات شهرستانی آن یا برگزار نمی‌شود یا با مصوبات بلااجرا و مدیریت جلسه با معاونت عمرانی به کما می‌رود تا در بحران دیگر باز دست به یقه شهرستان شود.
برای بحران سه‌شنبه، ۳ جلسه در ۲۴ ساعت انجام شد که تا وقتی نامی از مدیران استانی بحران و حضورشان در شهرستان نیامده بود برخی بخشداران و شهرداران طبق معمول غایب جلسه بودند و در نهایت روز پس از بحران هم تلفن برخی بخشداران خاموش بود.
 خسارت۳ میلیاردی
به زیرساخت‌های شهری گیان
شهردار گیان درباره آخرین وضعیت این شهر و برخی روستاهای گیان در بحران سه‌شنبه می‌گوید: ۵۰۰ پرونده از سیل فروردین به دلایل مختلف پشت در سامانه بسته ماند و همان خانه‌ها هم در این بحران با مشکل مواجه شد تا حدی که ساکنان به ترک منزل و مراجعه به خانه‌های اقوام و نزدیکان اقدام کردند.
به گفته علی جلالیان ۳میلیارد خسارت به زیرساخت‌های شهری وارد شد و به نوعی می‌شود از خسارت ۱۰میلیاردی در بخش گیان گفت.
 موقعیت خطرناک ۴۰ خانه
در حریم تپه گیان
به گفته وی حدود ۴۰ منزل مسکونی اطراف تپه گیان به‌دلیل قرار گرفتن در حریم اجازه ساخت و ساز از جانب میراث ندارند و خانه‌هایی با قدمت ۳۰ تا ۵۰ سال در این موقعیت قرار دارد که شرایط بسیار سختی از لحاظ فیزیکی دارند و زندگی در آن مرگ‌آور است.
نبود نقشه هوایی، دفع آب‌های سطحی و تن ندادن مردم به عقب‌نشینی‌ها، رعایت نکردن حریم‌های ساخت‌وساز و حتی تردد در زمان بحران، امداد‌رسانی را برای خودروها با مشکل مواجه کرده است.
 خسارت بیش از ۴۰۰ مسکن شهرگیان
جلالی با بیان اینکه به حدود۴۰۰ واحد مسکونی در شهر گیان خسارت بالای ۷۰درصد وارد شده است، گفت: شب بحران ۱۲۵ خانه از آبگرفتگی خالی شد اما قابل سکونت هم نیست.
 ساخت وسازهای غیرمجاز
در حریم رودخانه
مقابله ساخت‌وسازهای غیرمجاز حریم رودخانه‌ها به‌رغم تذکرها و جلسات متعدد اما اجرا نشد تا در بحران سه‌شنبه‌شب باز هم در مناطقی از جمله دهنو دامن‌گیر شهر شود.
مدیریت بحران شهرستان نهاوند از تخلیه ۸منزل مسکونی در روستای فیازمان و شاطرآباد شهر نهاوند خبر داد.
علی قیصری همچنین بیشترین خسارت‌ها را مربوط به زیرساخت‌های شهری، مسکن روستایی و بهش کشاورزی عنوان کرد.
 خسارت ۳۰۰میلیاردی
به کشاورزی و شیلات
سرپرست جهادکشاورزی نهاوند هم از خسارت ۳۰۰میلیاردی سیل به زیرساخت‌های کشاورزی، اراضی و بخش شیلات شهرستان خبر داد.
 مدیریت بحران با دست خالی
هرچند جلسه سوم مدیریت بحران شهرستان نهاوند در ۲۴ ساعت گذشته با حضور مدیران بحران استان به دستور استاندار انجام شد، اما مدیریت با دست خالی در بحرانی که پشت سر گذاشته کاری از پیش نبرد و خسارت‌های قابل توجهی را برای شهر برجای گذاشت، وقتی برای مدیریت بحران در روستاهای بخش مرکزی و زرین‌دشت با فاصله‌های بیش از ۲۰ کیلومتری از هم همه دست به دامن یک بیل و تجهیزات نداشته بودند تا هر زمان بحرانی رخ دهد به مقابله برایند، اتفاقات این چنینی دور از باور نیست.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com