بسياري از حرف‌هاي انقلاب ناگفته مانده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75865 تاریخ انتشار:  1395-11-19 - 05:45 تعداد بازدید:  241
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بسياري از حرف‌هاي انقلاب ناگفته مانده است

نویسنده : مهدي ناصرنژاد

یادداشت

دهه فجر انقلاب اسلامي همه ساله علاوه بر اينكه يادآور روزهاي شكوه و فداكاري و عشق مردمي يكپارچه و يكدل براي پايان دادن به عمر رژيمي خودكامه و طاغوتي در ايران بزرگ است، فرصتي مغتنم و مرتبط نيز براي بيعت مجدد با آرمان‌هاي انقلاب و اتخاذ راهكارهاي سزاوار و اصولي در خصوص عمران و آباداني و حل مشكلات كشور مي‌باشد.
اخيراً معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استانداري همدان كه از نيروهاي قديمي و پرتلاش اين حوزه محسوب مي‌شود به بهانه سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي با يكي از خبرگزاري‌ها صحبت كرده و ظرفيت‌هاي بالقوه استان براي توسعه و بخصوص برون‌رفت از پاره‌اي مشكلات اقتصادي را برشمرده است.
به گفته رضا قياسي روستاهاي استان همدان به لحاظ شرايط و ظرفيت‌هاي خوبي كه دارند، مي‌توانند به كانون‌هاي قابل اعتمادي براي اشتغالزايي تبديل شوند.
قياسي ماندگاري به نسبت خوب بافت جمعيت روستايي استان همدان در مقايسه با بسياري از نقاط كشور را ضامن بازدهي مثبت سرمايه‌گذاري در روستاها دانسته و دليل آورده است كه ميانگين جمعيت روستايي كشور 29 درصد است و اين رقم در استان همدان 41 درصد مي‌باشد و حاكي از ويژگي‌هاي مساعد بافت روستايي استان براي كار و تلاش و سرمايه‌گذاري است؛ چراكه روستاهاي متعددي در استان همدان بخصوص در شهرستان‌هاي تويسركان، نهاوند، ملاير و اسدآباد وجود دارند كه به لحاظ توليدات صنايع دستي و فعاليت‌هاي مربوط به آن، در طول سال نيروي بيكار ندارند.
از آمار و ارقام و استدلال معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استانداري همدان مي‌توان چنين برداشت كرد كه روستاها نه‌تنها در استان همدان بلكه در هر نقطه از كشور هنوز كانون اصلي توليد و اشتغال و خودكفايي هستند و در صورت توجه بيشتر و سرمايه‌گذاري‌هاي عقلايي مي‌توانند بسترهاي مطمئن براي شكوفاسازي اقتصاد كشور باشند. هنوز جاي بسياري از صنايع تبديلي در روستاهاي همين استان همدان خالي است. هنوز بيشترين حجم فعاليت‌هاي كشاورزي و دامداري در روستاهاي دور و نزديك كشور به روش‌هاي سنتي انجام مي‌گيرد و در صورت مكانيزه ساختن برنامه‌هاي توليد كشاورزي، وضعيت كاملاً دگرگون خواهد شد.
هنوز آبياري مزارع در روستاها مبتني بر همان روش‌هاي قهقرايي است، در صورتي كه با اصلاح اين روش كهنه به آبياري قطره‌اي يا باراني و حتي كشت گلخانه‌اي بسياري محصولات، علاوه بر اينكه بخشي از چالش بي‌آبي و كم‌آبي برطرف مي‌شود، انقلابي در ساختارهاي توليدي و اشتغال و خودكفايي ايجاد خواهد كرد.
فضاي روستايي خالي از بسياري زيرساخت‌هاي اقتصادي، توليدي و خدماتي است و كار عجيبي نيست اگر خيلي از كارگاه‌هاي كوچك و ساده توليدي به روستاهاي نزديك شهرها هدايت شود تا علاوه بر حل مشكل بخشي از شلوغي شهرها و ترافيك و كاهش هزينه‌هاي توليدي، نيروهاي بيكار و جوياي كار روستاهاي محروم نيز جذب فعاليت‌هاي اجتماعي بشوند و فكر مهاجرت كم‌كم از روستاها رخت ببندد.
در حال حاضر روستا و دنياي عظيم و بكر استعدادهاي روستايي در برنامه‌ريزي‌هاي مديران و تصميم‌گيران اجرايي مغفول مانده است و بيشتر سرمايه و تلاش بخش‌هاي دولتي و غيردولتي كشور معطوف بر شهرها است و اين امر ناخودآگاه موجب مهاجرت از روستا به شهر و توسعه حاشيه‌نشيني در شهرها و افزايش روز به روز مشكلات شهرنشيني مي‌شود و كمترين پي‌آمد آن افزايش معضلات و ناهنجاري‌هاي اجتماعي در شهرهاي بزرگ و كوچك است.
در واقع بسياري از حرف‌هاي انقلاب اسلامي براي روستاها و روستانشينان تاكنون ناگفته مانده و وقت آن است كه در ادامه راه انقلاب، نيمه پنهان و واقعي سرمايه‌هاي ملي و منابع عظيم كه در فضاي روستاها نهفته است، ديده شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com