31 سال پس از رحلت حامی مستضعفان جهان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108988 تاریخ انتشار:  1399-03-13 - 09:14 تعداد بازدید:  313
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آموز‌ه‌های امام راحل همچنان رهنمود‌ مبارزه با ستم و تبعیض است
31 سال پس از رحلت حامی مستضعفان جهان

نویسنده : محمد ترابی

گزارش


 حضرت امام پس از هدایت جامعه اسلامی برای گذر از منجلاب‌ها استبداد و استعمار در 14 خرداد 1368 ه.ش (4‌ژوئن 1989) به ملکوت اعلا پیوستند. امام خمینی(ره) تأثیری عمیق و سرنوشت‌ساز بر تاریخ کشور ایران گذاشت و همزمان ارادۀ مردم و آئین آنها یعنی اسلام را در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران، متجلی کرد. حضرت امام تنها به‌عنوان یک سیاستمدار برای ملت ایران و همه مسلمانان مطرح نبود، بلکه ایشان یک عالم بزرگ دینی، رهبری مردمی و ساده‌زیست و مظهر مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی به‌شمار می‌رفت.
 از همین رو است که باوجود گذشت 31 سال از ارتحال امام خمینی(ره)، یاد وی همچنان در دلها زنده و رهنمودهایش راهگشا است.
امروزه در جهانی زندگی می‌کنیم که سرشار از ظلم و بی‌عدالتی است. همانطور که شاهد آن هستیم در جامعه مدرن امروز هنوز بی‌عدالتی‌ها و تبعیض‌هایی همچون نژادپرستی مردم دنیا را به‌ستوه‌ آورده است. تبعیض‌هایی از جنس قتل سیاه‌پوستان در آمریکا تا قتل عام مسلمانان در منطقه به‌دست نیرو‌های افراطی و تعلیم دیده. از این رو است که آموزه‌های امام خمینی مبنی بر لزوم ایستادگی در برابر تبعیض و تجاوز، همچنان راهگشا است. رهبر فقید انقلاب اسلامی، اسلام را بهترین محرک برای مبارزه با ستمگران می‌دانند، زیرا در آموزه‌های این دین مبین، مخالفت با ظلم و تعدی به‌روشنی به چشم می‌خورد.
از این رو در رابطه با سیره و آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با چند تن از کارشناسان استان گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

 

علی‌اکبر فامیل کریمی کارشناس سیاسی:
ویژگی برجسته امام عدم انفعال و استیصال در مسیر مبارزه با استکبار است

 برای درک هدف امام خمینی(ره) بهتر است به کتاب کشف‌الاسرار که سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نوشته شده است نیم نگاهی داشته باشیم. زیرا ایشان در این کتاب به بخش‌های حکومتی مرتبط با اسلام سیاسی اشاره می‌کند. در زمان تألیف این کتاب کسی فکر نمی‌کرد که ایده و نظریه امام خمینی در ارتباط با جامعه اسلامی، تحقق‌یافتنی باشد. ایشان در مقطعی به این مسأله می‌پردازند که هیچ روزنه‌ای برای تحقق تسلط قوانین اسلامی بر یک جامعه و حکومت در ذهن کسی وجود نداشته است.
البته کشور‌هایی به اسم اسلامی شناخته می‌شد ولی محتوا، قوانین و جهت‌گیری‌های آن‌ها به هیچ‌وجه با قوانین اسلامی هم‌خوانی نداشت؛ یعنی یا در اختناق کامل بودند و یا زیر سلطه سنگین جریان امپریالیسم صهیونیستی به سر می‌بردند. از این رو می‌توان گفت که تقریباً مسأله حکومت قوانین اسلامی بر یک جامعه در ذهن اندیشمندان تمام شده بود.
یکی از ویژگی‌های برجسته امام خمینی(ره) این است که در مسیر زندگی، تحصیل، تدریس و مبارزه ایشان کوچک‌ترین نقطه انفعال و استیصال یافت نمی‌شود؛ زیرا رسیدن به انفعال و استیصال برای هر انسان مبارز، اندیشمند و یا کنشگر سیاسی در مقاطع مختلف امر طبیعی محسوب می‌شود. ایشان در مسیر مبارزه با ظلم و ستم تا پایان ایستادند.
ایشان در راه مبارزه‌ با طاغوت تا نهایت ادامه دادند و در مقابله با استبداد جهانی کوچک‌ترین مماشاتی نکرده و کوتاه نیامدند. امام خمینی با ماهیت‌شناسی‌های دقیق از جریان‌هایی مانند صهیونیستی و امپریالیسم، از زمان پیش از انقلاب تا روز‌های پایانی حیات خود، جامعه را از همه تنگناها عبور دادند و با بصیرت‌دادن به جامعه اسباب ایستادگی و مقاومت را در برابر این تهدیدات فراهم کردند. مؤلفه‌های مقاومت و ایستادگی مردم در شرایط سخت پس از انقلاب ریشه در تفکرات و دیدگاه حضرت امام(ره) به نوع جامعه اسلامی دارد.
در خردادماه سال پایانی حیات امام راحل، شرایط سختی در جامعه حاکم بود. کشور به‌صورت کامل از جنگ خارج نشده بود و دشمنان تا دندان مسلح در پشت مرزها حاضر بودند، در شرایط آتش بسی بودیم که هر لحظه امکان درگیری مجدد با دشمن می‌رفت و از سوی دیگر فشار و محدودیتی که در اثر تحریم‌ها بر جنبه‌های مختلف زندگی مردم به‌ویژه از لحاظ معیشتی وارد کرده بود، رحلت امام خمینی‌ (ره) می‌توانست نقطه‌ قوت و اتکای مردم را دچار تزلزل و آسیب کند.
پس از رحلت امام و تشیع ده‌ها هزار نفری پیکر مطهر ایشان، خواص در تزلزل بودندن و در پشت‌پرده خطر را کم نمی‌دیدند. سایه سنگین رحلت حضرت امام بر جامعه سبب شده بود که خطر جریان‌های داخلی و خارجی که دندان تیز کرده بودند اوضاع جامعه را برهم زنند، بیشتر شود؛ زیرا رحلت امام نقطه عطفی برای این جریان‌ها به حساب می‌آمد تا به هدف خود برای آسیب زدن به انقلاب برسند.
با این‌حال وحدت تمامی نیرو‌های انقلابی که همیشه وفادار به مردم، ولایت و ملیت بوده‌اند، برخلاف تمام توطئه نزدیک و پیچیده‌ای که در داخل وجود داشت، در یک وضعیت بحرانی به مردم آرامش و اطمینان دهد.
یکی از شاخصه‌های مهم ایجاد حکومت و حکومت‌داری مردمی حضرت امام، نگاه نافذ و مستمر ایشان به مردم بود. شاهد این هستیم که هیچ‌گاه حضرت امام نگاه گسترده خود را نسبت به مردم کمتر نکرده بود. همین رویکرد ایشان سبب شده بود که همواره تمرکز قدرت در حوزه مردم باشد.
تا زمانی که نگاه به مردم همان چیزی باشد که اسلام درنظر گرفته است، جامعه رو به جلو حرکت خواهد کرد. البته با توجه به واقعیت‌های امروز جامعه، در زیر سایه چتر گسترده ولایت همه سیستم‌ها و شخصیت‌های سیاسی و همه اندیشه‌ها زمانی می‌توانند کارآمد باشند که نگاه خود را از زاویه مردم جدا نکرده باشند. یکی از دلایل سهولت ایجاد وحدت در ایام رحلت امام خمینی‌(ره) شکل نگرفتن فاصله‌‌ طبقاتی میان مردم بود. امروزه متأسفانه با فاصله‌های طبقاتی مواجه هستیم. ما شاهد این هستیم که برخی افراد با پذیرش مسئولیت و قرار گرفتن در پست‌های مدیریتی در بدنه حکومت اسلامی، با برخورداری از امکانات، تغییر طبقاتی انجام داده‌اند. از درون این تغییرهای طبقاتی اختلاس‌ها و تبانی‌هایی بوده است که امروزه جامعه از آن رنج می‌برد.
اکنون باید برای کم شدن رنج مردم و جامعه از این مسائل تلاش کنیم. اگر در این مهم بتوانیم موفق باشیم باید عرض کنم که مردم جامعه امروز ما همان مردم زمان حیات امام راحل هستند. با وجود تمام مشکلات اقتصادی و معیشتی که در شرایط حال حاضر کشور برای مردم به‌وجود آمده است، شاهد حماسه همایش مؤمنانه بودیم.
از این رو باید گفت که امروزه هرچه فاصله طبقاتی میان مردم بیشتر شود به همان نسبت از دیدگاه و تفکر حضرت امام دور شده‌ایم. ما شاهد این هستیم که در مواجهه با شایسته‌سالاری و نظارت‌ها با سیستم کنونی کشور به مشکل خورده‌ایم؛ از این رو باید پذیرای این واقعیت باشیم که سیستم‌های کنونی کشور معیوب است و برای کاهش فاصله طبقاتی و رسیدن به طبقات تعریف‌مند اسلامی، باید به اصلاح سیستم‌های کنونی کشور دست بزنیم.
با این‌حال از نقاط قوت زمان فعلی این است که بدنه سیستم‌های ما به دست جوانان اداره می‌شود که البته لازمه قدرت گرفتن و تمرکز قدرت در جامعه کنونی این است که به جوانان میدان واقعی داده شود، اجازه دهیم که این جوانان در متن قرار گرفته شوند و نسل اول انقلاب و مسن‌ترها می‌توانند از حاشیه به آن‌ها کمک کنند.

 

علی بقایی فرمانده سپاه ناحیه یک همدان:
امام خمینی نیروی مسلحی را مدنظر داشتند که آقای خود و خدمت‌گزار مردم باشد
 مسیر انقلاب و راه امام خمینی(ره) اکنون پس از 31 سال که از رحلت ایشان می‌گذرد، توسط مقام معظم رهبری ادامه یافته است و در مسیر رسیدن به اهداف والای انقلاب در حرکت هستیم. اگر نگاه آرمانی و گفتمانی داشته باشیم، متوجه می‌شویم که انقلاب اسلامی همچنان درحال ادامه مسیر صحیح خود است، با این‌حال افرادی که نگاه اقتصادی و یا نگاه‌های دیگری به مسأله داشته باشند، به دید این افراد شاید نقاط ضعفی وجود داشته باشد. اما از دیدگاه گفتمانی می‌توان گفت که از یک ملت زبون به یک ملت مقتدر تبدیل شده‌ایم.
با ادامه راه امام راحل توسط حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای، اکنون شاهد آن هستیم که گفتمان انقلاب اسلامی در سراسر جهان انتشار یافته و برای خود مدافعانی نیز دارد که به‌عنوان مروج این گفتمان درحال فعالیت هستند.
در بحث توجه به مستضعفان و مظلومان نیز این اتفاق افتاده است. از این رو مظلومان و مستضعفان داخلی و خارجی جهان امیدشان به جمهوری اسلامی است.
امام خمینی(ره) نیروی مسلحی را مدنظر داشتند که آقای خود و خدمت‌گزار مردم باشد. ما در این مسیر درحال حرکت هستیم و این موضوع محقق شده است. امروز شاهد‌ آن هستیم که نیروهای نظامی ما از یک مجموعه مصرفی به یک مجموعه تولیدی تبدیل شده است. منظور از مجموعه تولیدی تنها تولید تجهیزات نیست بلکه نیرو‌های نظامی ما امروزه درحال تولید قدرت در دنیا است.
در عین‌حال نیروی نظامی کشورمان از یک مجموعه بدون پیوست دینی در سازمان خود، تبدیل به نیرویی مکتبی شده است که به فرموده امام ارتش کلمه طیب است.
ما در دنیا پس از انقلاب اسلامی به جایگاهی رسیده‌ایم که هیچ کشوری جرأت تهدید کشور ما را ندارد، چه برسد به اینکه بخواهند اقدامی علیه کشور ما انجام دهند. از لحاظ توان نظامی به جایگاهی رسیده‌ایم که این امکان بازدارندگی را برای دشمنان کشور ایجاد کرده‌ایم که برخلاف خواسته‌ آنان، جسارت اقدام علیه کشور را ندارند.
با این‌حال در شرایط کنونی کشور کاستی‌هایی وجود دارد. البته ملاک سنجش وضع کنونی کشور آرمان‌های انقلاب است نه شرایط کشور در زمان پیش از انقلاب. در مقایسه شرایط کنونی از دیدگاه آرمانی به فرموده مقام معظم رهبری در حوزه عدالت ضعف‌هایی وجود دارد، که البته با توجه به توفیقاتی که پس از انقلاب در حوزه‌های دیگر اتفاق افتاده است، می‌توان گفت که در این حوزه کاستی‌هایی وجود دارد.
یکی دیگر از کاستی‌ها در حوزه‌های داخلی همین اختلاف‌نظر‌ها و مباحث پیش‌آمده با آرمان‌های انقلاب اسلامی مغایرت دارد و در این رابطه امام راحل می‌فرمایند که ما باید به ریسمان الهی چنگ بزنیم و وحدت داشته باشیم.
با توجه به تکیه بر این آرمان‌ها می‌توان وضعیت کنونی را در حوزه‌های اقتصادی، عمرانی، مباحث سیاست داخلی و خارجی از قبیل مشارکت مردمی در انتخابات، نقش مردم در تعیین سرنوشت خود و نقش کشورمان در معادلات منطقه مورد سنجش قرار داد.
درباره اختلاف نظر‌ها و مباحث پیش‌‌آمده در کشور باید گفت که هم برخی افراد در داخل برای منافع شخصی خود دنبال چنددستگی در کشور هستند و این مسائل هم ریشه خارجی دارد، زیرا دشمنان از وحدت و همگرایی ما آسیب دیده‌اند.

 

یدا... روحانی‌منش جانباز و پاسدار:
هدف امام خمینی نجات مستضعفان از یوغ استکبار و استعمارگران بود
 نجات مردمان و مستضعفان از یوغ استکبار و استعمارگران یکی از مهم‌ترین اهداف انقلاب است که امام خمینی همواره پیگیر آن بودند، از این رو ایشان بر تعلیم نیرو‌های انسانی متعهد، مؤمن و انقلابی تأکید داشتند.
از آنجایی که پس از رحلت امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری حضرت آیت ا.. خامنه‌ای با رهبری جامعه اسلامی خط‌مشی ایشان را در پیش گرفتند، می‌توان گفت که اهداف نظام و انقلاب تغییری نکرده است. ما انسان‌ها هستیم که دچار تزلزل و ترس شده و مرتکب خطا می‌شویم، گاهی شاهد آن هستیم که انتخابات اشتباه ما در برخی حوزه‌ها مانند ریاست جمهوری، مجلس و شورا‌های دیگر، سبب کاستی‌های وضع موجود می‌شود.
به لطف خداوند مردم ما بهترین هستند و به فرموده امام راحل، جامعه ایران بهترین مردم دنیا را دارد. ما مردم اگر می‌خواهیم آسایش و رفاه داشته باشیم باید به فرمایشات مقام معظم رهبری گوش دهیم، باید اقتصاد مقاومتی را در زندگی خود جاری کنیم، برای کمرنگ شدن مشکلات کنونی در جامعه، به‌جای اینکه چشم امید ما به خارجی‌ها و ابر‌قدرت‌ها باشد، باید مطیع ولایت باشیم.
از ثمرات انقلاب اسلامی می‌توان به فرهنگ غنی‌جامعه، مردم آگاه‌ و جوانان پا به‌کار اشاره کرد.

 

سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب در سی‌ویکمین سالروز رحلت امام خمینی(ره)
 حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای، ۱۴ خردادماه به‌مناسبت سی‌ویکمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی(ره)، در یک سخنرانی زنده‌ تلویزیونی با ملت ایران سخن خواهند گفت.
به گزارش ایسنا، بیانات رهبر انقلاب ساعت ۱۱ روز چهارشنبه، از سایت، اینستاگرام و توئیتر KHAMENEI.IR و شبکه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به‌صورت زنده پخش خواهد شد.
مراسم سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی که هرسال با سخنرانی حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار می‌شد، با توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر برگزار نشدن تجمعات، امسال در حرم مطهر برگزار نمی‌شود.
 تعداد کشته‌های حوادث آبان در ایران ۲۳۰ نفر
در حوادث آبان‌ماه سال گذشته 230 نفر کشته و ۲ هزار نفر مجروح شدند. در این تجمعات و آمار مجروحان نیروهای امنیتی و انتظامی بیشتر از ۵ هزار نفر بود و این یعنی نیروی خود را صرف دفاع گذاشته بودند نه تهاجم. به گزارش ایسنا، رئیس کمیسیون امنیت ملی در دوره دهم مجلس، آنچه در آبان ۹۸ اتفاق افتاد را یک حادثه طبیعی خواند و در توضیح اظهاراتش گفت: مردم ممکن است اعتراض داشته باشند و آن را اعلام کنند، ولی براندازی نرم در دستور نظام سلطه است. مجتبی ذوالنور ادامه داد: ۴۹۷ مرکز دولتی و بخش خصوصی مورد خسارت جدی قرار گرفت، ۴۲۲ خودرو مردم،۲۳۰ خودرو دولتی و عمومی و ۵۶۹ خودرو و موتور نیروهای امنیتی و انتظامی آسیب دید همچنین۹۹۱ بانک یا تخریب شد یا آتش زده شد و ۱۲۳ مرکز نیز سوخت و تخریب شد.


برگزاری ۳۰۰ برنامه سخنرانی همزمان با سالروز ارتحال امام(ره) در همدان
 مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان از برگزاری ۳۰۰ برنامه سخنرانی و مدیحه‌سرایی همزمان با سالروز ارتحال امام(ره) در همدان خبر داد.
حجت‌الاسلام هادی نظیری ضمن تسلیت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) به ذکر برنامه‌های ایام ۱۴ خرداد و ۱۵ خرداد پرداخت و گفت: مراسم عزاداری در برخی مساجد استان همدان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.
وی با اشاره به برپایی دسته عزاداری در شهرستان‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همکاری با سازمان صدا و سیما به‌منظور تهیه و پخش محتوای مناسبتی و سخنرانی گفت: سخنان مقام معظم رهبری به‌صورت زنده در مساجد و فضای مجازی و از طریق ویدئو پروژکتور در محل‌های طرح سلامت اجتماعی استان همدان پخش می‌شود.
به گزارش مهر، وی از اجرای پویش تلاوت قرآن و هدیه به روح ملکوتی حضرت امام(ره) سخن گفت و با بیان اینکه مسابقه کتابخوانی وصایای امام(ره) در فضای مجازی برگزار می‌شود، گفت: فراخوان ارسال آثار شعرای آئینی نیز انجام شده است. ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(ره) با صدور اطلاعیه‌ای برنامه‌های سی‌ویکمین سالروز ارتحال ایشان را اعلام کرد. به گزارش ایسنا متن این اطلاعیه بدین شرح است: اجتماع عظیم و میلیونی پیروان حضرت امام خمینی(ره) در مراسم بزرگداشت ۱۴ خرداد در حرم مطهر آن حضرت، امسال بنا به توصیه مسئولان بهداشتی کشور و ستاد ملی مبارزه با کرونا برگزار نخواهد شد.





بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com