کودک‌همسری و کاهش امید به زندگی معضلی اصلی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119795 تاریخ انتشار:  1400-06-31 - 09:51 تعداد بازدید:  393
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

11ساله‌ها رکورددار طلاق در کبودراهنگ
کودک‌همسری و کاهش امید به زندگی معضلی اصلی

نویسنده : پروین سلیمی

اجتماعی


 متأسفانه این باور را که اگر دختران کبودراهنگی در سن کم ازدواج نکنند دیگر هرگز هیچ قسمتی از زندگی مشترک با مردی را تجربه نخواهند کرد را خود خانواده‌ها در این شهرستان پررنگ کرده‌اند و همین اتفاق سبب شده تا سن طلاق در کبودراهنگ پایین باشد و 11ساله‌ها بالاترین گروه سنی این معضل اجتماعی باشند.
در چندسال اخیر براساس گزارشات ثبت‌احوال این سن طلاق به زیر 15سال رسیده است و این تهدید بزرگی برای شهرستان بخصوص در بین خانواده‌های کم برخوردار در مناطق روستایی شده است که به دلیل ترس از بالارفتن سن دختران آنها را در سنین پایین 9 و 10سالگی روانه خانه بخت می‌کنند.
در همین راستا نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه کبودراهنگ مشکلات و آسیب‌های اجتماعی موجود درخصوص ازدواج و طلاق در این شهرستان را نشأت گرفته از تفکر خانواده‌ها می‌داند و معتقد است که افزایش طلاق، کودک‌همسری و اعتیاد آرامش را از مردم شهرستان  کبودراهنگ سلب کرده و از آنجا که خانواده‌ها نقش اساسی در افزایش آسیب‌های اجتماعی در جامعه دارند برای حل این مشکل پیشگیری و فرهنگ‌سازی جهادی نهادها و تغییر تفکر خانواده‌ها لازم است.
حجت‌الاسلام نقی باقری در گفت‌وگو با همدان‌پیام گفت: فضای مجازی موجب شده دختران و پسران در سن 12سالگی نسبت به مسائل زناشویی آگاهی پیدا کنند، ولی این موضوع دلیل نمی‌شود که دختران در سن بسیار پایین تن به ازدواج دهند چراکه برای آغاز زندگی مشترک مهارت‌هایی نیاز است که یک دختر 11 و 12ساله آنها را نیاموخته است.
وی تفکر ریشه‌زده بین خانواده‌ها در شهرستان کبودراهنگ را عامل اصلی کودک‌همسری و کاهش سن طلاق دانست و افزود: موضوع کودک‌همسری به فرهنگ تبدیل شده و خانواده‌ها در شهرستان کبودراهنگ اصرار بر این دارند که دخترانشان زیر 15سال و در سنین 9 تا 12وارد زندگی مشترک شوند و بر این باورند اگر به سن 17سالگی برسند دیگر امیدی برای ازدواجشان نیست.
باقری در ادامه گفت‌وگو موضوع اعتیاد را نیز به عنوان یکی از معضلات این شهرستان برشمرد و گفت: جای تأسف است که مسئولان کشور در سال‌های اخیر فرد معتاد را به عنوان بیمار تلقی کرده‌اند که همین موضوع اشتباهی بود که با فرهنگ‌سازی آن در جامعه موجب آسودگی‌خاطر افراد معتاد از هرگونه پیشگیری و برخورد شد و گرفتاران موادمخدر این بلای خانمان‌سوز با خاطری آسوده و به‌دور از پیشگیری و فارغ از بگیر و ببند حق زندگی سالم را از خانواده‌های خود سلب می‌کنند.
امام‌جمعه کبودراهنگ همچنین بیان کرد: اینکه یک معتاد در جامعه به عنوان بیمار تلقی می‌شود  تهدید بسیار بزرگی برای افزایش اعتیاد در جامعه است، بنابراین لازم است دست‌اندرکاران امر پیشگیری از اعتیاد باید با دقت بیشتری به این موضوع بپردازند.
این شرایط درحالی است که دخترکان کبودراهنگی که این روزها باید پشت نیمکت‌های  کلاس مقطع اول، دوم، و سوم راهنمایی پای درس معلمان خود می‌نشستند قربانی تفکرهای اشتباه شده‌اند و با گرفتن برگه طلاق پشت درب‌های ادارات بهزیستی در انتظار دریافت معیشت خود هستند.
یکی از این قربانیان کودک‌همسری که 11سال بیشتر ندارد به خبرنگار ما گفت: در روستاهای شهرستان کبودراهنگ این فرهنگ وجود دارد که دختر به 17سالگی برسد از سن ازدواج او گذشته و دیگر کسی تمایل ازدواج با او را نخواهد داشت و دخترانی چون من قربانی این تفکرهای جاهلی هستیم که همین باعث کاهش امید به زندگی در دختران روستایی شده است.
(م ر) دیگر معظل کودک‌همسری را فاصله کوتاه خواستگاری با عقد دانست که خانواده‌ها اجازه شناخت دوطرف از خصوصیات متقابل را نمی‌دهند و درباره ازدواج خود گفت: من یک روز از مدرسه به خانه برگشتم برایم خاستگار آمده بود و فردا خودم را درحالی دیدم که برای برگزاری مراسم عقد آماده می‌شوم و در مدت کوتاهی زندگی مشترک را شروع کردم و به دلیل نداشتن مهارت‌های زندگی و تفاوت‌ها و مشکلات غیرقابل حل پس از یک سال از هم جدا شدیم.
دختر دیگری که سن‌وسال کمی دارد، ولی با این‌حال مهر طلاق در شناسنامه‌اش ثبت شده است هم در این‌خصوص گفت: من در شرایطی از همسرم جدا شده‌ام که هیچگونه پشتوانه مالی برایم فراهم نشده و بالاجبار برای تأمین معیشت از اداره بهزیستی و کمیته امداد درخواست کمک کرده‌ام.
مدیر مرکز مثبت زندگی هم درخصوص ازدواج در سنین پایین در بخش گل‌تپه افزود: در خانواده‌ای که سن دختر بالای 15سال باشد دیگر امید ازدواج را در او نمی‌بینند.
امیر سماواتی در گفت‌وگو با همدان‌پیام، برگزاری کلاس‌های مهارت زندگی در دبیرستان‌های شبانه‌روزی را یکی از مهمترین برنامه‌های مرکز مثبت زندگی‌بخش گل‌تپه برشمرد که در دبیرستان‌های زینب کبری، بنت‌الهدی و قهورد منطقه گل‌تپه برگزار می‌شود.
وی به موضوعی تعجب‌برانگیز اشاره کرد و افزود: در آموزش‌های مهارت زندگی دبیرستان‌ها که سن دانش‌آموزان به 16و 17سال رسیده روی تابلوی کلاس آموزش مهارت‌های زندگی برای خوشامدگویی به مربی و مددکار اجتماعی می‌نویسند به کلاس دختران ترشیده خوش آمدید که این طرز تفکر و فرهنگ بسیار نگران‌کننده و منجر به کاهش امید به زندگی در دختران شده است.
مددکار مرکز مثبت زندگی بخش گل‌تپه از برگزاری کلاس‌های مهارت زندگی و آموزش پدران و دختران در روستاهای بخش گل‌تپه خبر داد و بیان کرد: در طول سال برنامه‌های آموزش مهارت‌های زندگی برای بانوان در روستاها برگزار و با حضور مددکاران اجتماعی آسیب‌های ناشی از کودک‌همسری و روش‌های پیشگیری اعتیاد در نوجوانان همچنین اهمیت کاهش طلاق در جامعه برای خانواده‌ها آموزش داده می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com