ترافیک درآینده‌ای نزدیک همدان را می بلعد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  84213 تاریخ انتشار:  1397-02-09 - 05:45 تعداد بازدید:  615
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ترافیک درآینده‌ای نزدیک همدان را می بلعد

نویسنده : منيژه فرهانپور

گزارش

فضاهای مختلف شهرها توسط  شبکه راه های اصلی و فرعی به همدیگر متصل شده و این شهروندان هستند که از طریق شبکه های ارتباطی به شهر تحرک و جنب و جوش می بخشند. شبکه معابر برحسب عوامل گوناگون دارای تنوع بوده به طوری که جریان های ترافیکی شهر را به وجود می آورند البته نحوه جریان ترافیکی در شهر نیز از عوامل متعددی مانند عوامل اقتصادی، کالبدی، فرهنگی تأثیرپذیر است.
در چند سال اخیر با گسترش شهرنشینی یکی از معضلات و مشکلات ایجاد ترافیک در همدان نبود پارکینگ و فضای مناسب برای پایانه های تاکسی و اتوبوس در فضاهای شهری و عرض کم خیابان ها در برابر میزان افزایش خودرو به شهر موجب خلق مشکلات عدیده در شهر شده به طوری که اعضای شورای شهر همدان معتقدند پیاده راه‌سازی ۶ خیابان اصلی رینگ اول شهر همدان بدون در نظر گرفتن پارکینگ برای رفع ترافیک همدان ثمربخش نیست. البته به گفته کارشناسان راهنمایی و رانندگی افزایش تولید خودرو در چند سال اخیر نیز موجب ایجاد ترافیک در خیابان های همدان شده به طوری که سالانه با افزایش 20 هزار وسیله نقلیه به ناوگان حمل و نقل شهری قطعا همدان را در آینده نزدیک با ترافیک سنگین و گره های ترافیکی بیشتری مواجه می کند که پیش از رسیدن به چنین بحرانی و تبدیل شدن همدان به یک پارکینگ متحرک باید چاره ای اندیشید.
 احداث رینگ چهارم به عنوان شاه کلید کاهش ترافیک در همدان
یک کارشناس حوزه برنامه ریزی شهری در خصوص مهمترین و اساسی ترین مشکل ترافیکی شهر همدان گفت: در شرایط فعلی مشکلات ترافیکی همدان به دو دسته تبدیل می شود. ترافیک دروازه ای شهر همدان که به دلیل وضعیت جغرافیایی شهر به عنوان حلقه اتصال این منطقه به مرکز (تهران) و شهرهای جنوبی است و بیش از هر چیز دیگر شکل شعاعی شهر همدان است که باید در مرکز شهر با ازدحام و تردد خودرو و عابر مواجه باشیم که همین موجب احداث پیاده راه محوری کردن شش خیابان شهر توسط شهرداری شده است.
محمد رحمانی با بیان اینکه با توجه به خصوصیات نقشه شهر همدان باید بیشترین ترافیک را در مرکز شهر داشته باشیم اما متاسفانه ترافیک برخلاف انتظار در رینگ های پایین شهر به صورت گره ترافیکی مشاهده می شود، افزود: وقتی در خصوص این مشکل بررسی می شود به این نتیجه می رسیم که مدیریت شهری با رویکرد حمل و نقل و ترافیک نتوانسته همگام با توسعه فیزیکی شهر زیرساخت های مورد نیازی همچون پارک سوارها، پارکینگ های طبقاتی و دیگر ملزومات را در شهر تأمین کند.
وی یکی از اشکالات اساسی در نادیده گرفتن افق توسعه در همدان را تمرکز کانون های فراغتی و تفریحی در یک بخش شهر در طول مسیر بلوار ارم تا گنجنامه دانست و گفت: تمرکز و استقرار کاربری های کارگاهی آلوده کننده در سوی دیگر شهر می تواند در آینده نزدیک همدان را به شمار شهرهای آلوده بیفزاید.
رحمانی با اشاره به اینکه اداره راه و شهرسازی باید به سرعت دو موضوع را که می تواند راهگشای حل معضل ترافیک در شهر همدان باشد مورد پیگیری قرار دهد، اظهار کرد: اجرای پروژه کنارگذر شهر همدان و احداث رینگ بعدی شهر به عنوان ضروری ترین موضوعات در راستای کاهش آثار ترافیکی در همدان است، چراکه بی توجهی نسبت به این دو موضوع می تواند ظرف سه سال آینده حوزه مدیریت شهری را با چالش های ناگواری مواجه کند.
وی با تاکید بر اینکه احداث رینگ چهارم به عنوان شاه کلید کاهش آلام و آثار نامطلوب ترافیکی برای شهر همدان است، خاطرنشان کرد: دلایل تاکید بر اجرای این پروژه شامل سطح بالای تراکم جمعیتی در مساحت فعلی شهر، پیاده محور شدن شش خیابان اصلی و انتقال حجم بالای تمرکز ترافیکی هسته مرکزی شهر به رینگ بعدی و خارج شدن بخشی از فعالیت های اداری، تجاری و برخی موسسات مالی از بخش مرکزی به رینگ بعدی شهر همراه با توجه کافی در صیانت از اراضی باغی شهر باید مورد توجه قرار گیرد.
این کارشناس حوزه برنامه ریزی شهری اضافه کرد: برای اجرای رینگ چهارم شهر باید به شکل جدی از احداث ساختمان های بلند در جبهه جنوبی، جنوب غربی و تا حدودی جنوب شرقی شهر خودداری کرد تا با این شکل از ضوابط در طراحی از کلیدر هوا که نقش تصفیه کننده هوای آلوده در شهر را دارد، صیانت کرد.
رحمانی یادآور شد: در بخش های شمال، شمال شرقی و شمال غربی، شهر می تواند در محدوده های معینی در فاز طراحی ساختمان های بلند و مجتمع های مسکونی قابلیت بهتری برای ساخت و ساز داشته باشد و البته انتقال ایستگاه راه آهن به داخل محدوده شهر که گویا پایانه اتوبوسرانی همدان مورد نظر است بزرگترین اشتباه تکنیکی در حوزه حمل و نقل و ترافیک است که قطعا شهر را با چالش جدید ترافیکی در آینده نزدیک مواجه می کند.
 افزایش 16 هزار وسیله نقلیه
در سال96
رئیس پلیس راهور استان همدان نیز نبود پارکینگ را یکی از دلایل افزایش  ترافیک در شهر دانست و گفت: به اندازه خودرویی که در سطح خیابان ها در حال تردد است مکان کافی برای پارک خودرو وجود ندارد، اما در شرایط کنونی احداث پارک های حاشیه ای که توسط شرکت الیت در همدان در حال شکل گیری است می تواند این معضل را در شهر به صورت مقطعی رفع کند.
علی فکری با بیان اینکه نبود دوربین های ثبت تخلف هم در داخل شهر می تواند عاملی برای بروز تصادفات و ترافیک در شهر همدان باشد، افزود: در چند سال اخیر در صدد افزایش دوربین های ثبت تخلف در شهر بوده ایم و تا چند ماه آینده بیش از 40 دوربین نظارتی برای کنترل ترافیک در مسیرهای شلوغ و پرازدهام شهر نصب خواهد شد و از امروز نیز دوربین ثبت تخلف در بلوار فرودگاه همدان عملیاتی می شود.
وی با اشاره به اینکه میدان امام به عنوان هسته مرکزی شهر به دلیل پیاده راه سازی بسته شده و تمام بار ترافیکی شهر را به میدان آرامگاه بوعلی منتقل کرده وحجم ترافیک رادر این منطقه بالا برده است، اظهار کرد: سال 95 20 هزار وسیله نقلیه به تعداد خودروهای همدان اضافه شده و سال گذشته  نیز شاهد افزایش 16 هزار خودرو در همدان بودیم که همین قطعا می تواند در افزایش حجم ترافیک تاثیرگذار باشد.
فکری در خصوص تاثیر بسته شدن خیابان اکباتان و میدان امام در میزان حجم ترافیک و ایجاد گره های ترافیکی در شهر تصریح کرد: در شرایط کنونی این مشکل را توانسته‌ایم تا حدودی سامان دهیم اما در دراز مدت با ایجاد ترافیک بیشتر، طرح های جایگزین و افزایش محدوده ترافیکی زوج و فرد را لحاظ خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل ایجاد ترافیک در شهر استفاده از خودروهای تک سرنشینی است که بدون داشتن هدف و مقصد خاصی در شهر تردد دارند، خاطرنشان کرد: از طرفی استفاده از خودرو به عنوان یک وسیله تفریحی از سوی جوانان شدت بار ترافیکی را در شهر دو چندان کرده و از طرف دیگر تردد عابران از عرض معبر در سمت خیابان بوعلی سینا موجب توقف خوروها برای عبور عابر پیاده و دوچندان شدن مشکل ترافیکی در این قسمت از شهر شده که باید در سال‌های آتی به دنبال راهکار کاهش ترافیک برای این خیابان باشیم.
فکری با بیان اینکه در خصوص ترافیک همدان در هسته مرکزی شهر در حال مطالعه هستیم و قرار است تا یکسال آینده تلاش کنیم در این زمینه به تحول دلخواه در کاهش ترافیک برسیم، گفت: در خصوص آموزش فرهنگ ترافیک کارشناسان حوزه ترافیک همه روزه در همه مدارس فعال هستند و پارک ترافیکی برای آگاهی بیشتر رعایت مقرارات راهنمایی و رانندگی هر روز دایر است و خوشبختانه در این خصوص از مرحله سکون در حال حرکت هستیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com