۷۰۰ هزار منابع اطلاعاتی در نیمه نخست امسال به امانت رفته است
آیین تجلیل از فعالان و برگزیدگان عرصه کتاب و کتابخوانی و همایش انجمن کتابخانههای عمومی استان همدان روز گذشته در سالن اجتماعات استانداری همدان با حضور استاندار و دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و مدیر کل کتابخانه های عمومی استان همدان، سایر مسئولان و جمع کثیری از جنازه کتاب خوانان و کتابداران برگزار شد.
در این مراسم نکات قابل توجه زیادی توسط مسئولین مطرح شد که از جمله آنان می توان به ایجاد زنگ مطالعه و کتابخوانی در مدارس توسط استاندار همدان ، ارائه گوشه ای اقدامات کتابخانه های عمومی در سال جاری و موفقیت های کسب شده آن نهاد توسط مدیر کل کتابخانه ها و بیان اهمیت فرهنگ کتاب خوانی در بین مسئولین نظام توسط دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور اشاره کرد .
استاندار همدان در همایش انجمنهای کتابخانههای عمومی استان ضمن تبریک ولادت حضرت زینب ( س) و هفته کتاب اظهار کرد: مجموعه کتابخانهها در حوزه ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی عملکرد خوبی داشته است.
وی در ادامه با اشاره به وظیفه دینی، ملی و سازمانی ما توجه به مقوله کتاب است افزود: خداوند متعال به قلم و آنچه مینویسد قسم خورده، از همین رو قرآن کریم بالاترین کتاب و نسخه نجاتبخش بشریت است.
علیرضا قسمی فرزاد کتاب را بهترین وسیله برای انتقال دیدگاهها و تجربیات دانست و بیان کرد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود.
وی در ادامه تصریح کرد : اهتمام ویژه رهبری نیز نسبت به کتاب و کتابخوانی نشان از اهمیت این موضوع دارد به طوری که ایشان در عرصه کتاب و کتابخوانی جزو کتابخوانان تراز اول کشور هستند و در نمایشگاههای کتاب حضور مستمر دارند.
استاندار همدان با اشاره به اینکه برای ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی باید از مدرسه و از مقطع پیشدبستانی شروع کرد اظهار کرد: فرهنگ کتابخانه و خواندن کتاب باید از سنین کودکی شروع کرد و باید با دقت نظر این مهم را در اولویت قرار دهیم.
وی یادآور شد: باید زنگ یا ساعت کتابخوانی در مدرسه داشته باشیم، در همین راستا شرایط باید فراهم شود تا زنگ کتاب و کتابخوانی به شکل ساختاری ایجاد شود و این موضوع با تعامل کتابخانه ها و آموزش و پرورش اجرا می شود .
قاسمیفرزاد با بیان اینکه از سنین کودکی که کودکان شوق و شور دارند این فرهنگ نهادینه شود گفت: در راستای کتابخوانی در زندانها نیز توجه ویژهای به این موضوع در استان شده است.
ایران جزء ۲۰ کشور اول در شبکه کتابخانهای است
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ایران را در حوزه شبکه کتابخانهای جزو کشورهای پیشرو دانست و گفت: در این زمینه در لیست ۲۰ کشور اول در شبکهسازی قرار داریم.
مهدی رمضانی در همایش انجمنهای کتابخانههای عمومی همدان با تقدیر از مسئولان فرهنگدوست استان و تبریک هفته کتاب، کتابداران را افرادی فرهنگدوست و بیحاشیه خواند و افزود: این عناصر فرهنگی بدون هیچ ادعایی عرصه کتاب و کتابخوانی را در جامعه پیش میبرند.
وی خیران کتاب را نیز سرمایهگذاران فرهنگی عنوان کرد و با اشاره به کار ماندگار آنها در دنیا و آخرت گفت: ما در طول سال و هر روز و هر لحظه با موضوع کتاب، آگاهی و دانایی سروکار داریم و هفته کتاب فرصتی است برای تمرکز بیشتر به این مقوله مهم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه هیچ گریزی وجود ندارد که در موضوع کتاب و فراگیر شدن آن به کودکان و نوجوانان توجه ویژه شود تصریح کرد: باید مدارس را درگیر کناب و کتابخوانی کنیم و سن مطالعه را به صفر سال برسانیم.
وی با اشاره به اهتمام ویژه دولت به مقوله فراگیر شدن فرهنگ مطالعه از تحقق مصوبات خوبی در این زمینه سخن به میان آورد و تاکید کرد: توجه عملی در کشور به موضوع کتاب توسط دولت سیزدهم زبانزد است.
رمضانی با اشاره به پیام رئیس جمهور به هفته کتاب، آن را تخصصی و ریزبینانه عنوان کرد و این موضوع را نشانه اهتمام ویژه به مقوله مطالعه و اجتماعی شدن آن عنوان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش نگاه استاندار همدان را فرهنگی، اثرگذار و همراه دانست و تصریح کرد: پایه فعالیتهای استان همدان فرهنگی است و این مهم را در عمل ثابت کرده، نه اینکه نگاه به آن زینتی باشد که این مسیر فرهنگی بسیار امیدوارکننده است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ادامه سخنانش، ایران اسلامی را در حوزه شبکه کتابخانهای جزو کشورهای پیشرو دانست و تصریح کرد: در این زمینه در لیست ۲۰ کشور اول در شبکهسازی قرار داریم.
وی با بیان اینکه مردم ما مردم کتابنخوانی نیستند هر چند باید بیشتر کتابخوان شوند تصریح کرد: برخلاف دیدگاه برخی فضای فرهنگی کشور ضد مطالعه نیست، البته باید فضای فرهنگی در این خصوص تقویت شود و جامعه را به چشمانداز تاریخی مد نظر رهبری که با آن فاصله داریم، نزدیک کنیم.
رمضانی با بیان اینکه معتقدم تقویت فضای فرهنگی کشور با ایجاد روحیه و دادن انگیزه شدنی است نه تخریب گفت: با نگاه مثبت باید به موضوع کتاب و کتابخوانی نگاه شود.
وی با بیان اینکه باید جامعه فراگیر کتابخوان را محقق کنیم در ادامه همدان را استانی پیشرو و نمونه در حوزه کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و از بازطراحی خدمات کتابخانهای در استان و کمک برای بهروزرسانی در این زمینه خبر داد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در پایان یادی از شهدای مظلوم غزه کرد و با بیان اینکه خوی مسلمانی ما دفاع از مظلوم است تصریح کرد: به طور حتم جبهه حق پیروز خواهد شد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان همدان نیز در این مراسم گفت : طرح سراسری کتابت قرآن کریم با هدف تجلی و پیوند برنامه های موضوعی قرآن و عترت در کتابخانه های عمومی با برنامه های ترویج کتابخوانی برگزار میشود.
وی ادامه داد: این طرح به همت محافل قرآنی نهاد کتابخانههای عمومی کشور به منظور انس بیشتر اعضای کودک و نوجوان کتابخانههای عمومی با قرآن شکل گرفته است ، این طرح که در ایام هفته کتاب از تاریخ ۲۳ الی ۳۰ آبان در ۳۱ استان کشور با اختصاص سهیه کتابت به هر استان و به تبع هر شهرستان اجرا می شود.
عاطفه زارعی در ادامه اضافه کرد : هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 23 تا 30 آبان ماه با شعار «آینده خواندن عمومی سطح استان همدان در نظر گرفته شده است.
زارعی در ادامه افزود : در حال حاضر 118 کتابخانه عمومی در استان همدان فعالیت میکند که نشان دهنده اهمیت ترویج کتاب و عدالت در توزیع امکانات در نقاط مختلف استان است .
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان یادآور شد: ترویج فرهنگ کتابخوانی، در راستای ایجاد جامعه اندیشهمحور از ضروریات است، از سوی دیگر خواندن اجتماعی یعنی همه با هم بخوانیم و بدانیم که خواندن به گروه و طبقه خاص جامعه تعلق ندارد، از اقدامات اولویتدار است.
زارعی یادآور شد: بیش از ۸۰ هزار عضو در گروههای سنی مختلف در کتابخانههای عمومی استان عضو کتابخانههای هستند و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه منابع اطلاعاتی در اختیار دارند به نحوی که امسال بیش از ۷۰۰ هزار منابع اطلاعاتی در نیمه نخست امسال به امانت رفته است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۵ هزار و ۲۳ مترمربع به زیربنای کتابخانههای عمومی افزوده شده همچنین ۱۰ پروژه عمرانی در سطح استان به بهرهبرداری و ۲۶ پروژه در دست اجراست.
وی گریزی به ایجاد زیرساخت های الکترونیکی در کتابخانه ها زده و افزود : ۸۵ درصد از کتابخانه های عمومی استان مجهز به سیستم وایفای برای استفاده رایگان کاربران هستند.
زارعی به کسب ۶ عنوان برتر ملی اشاره کرد و افزود: کتابخانه برتر استانی، مسئول و کتابدار برتر، کتابخوانان برتر، خیر برتر استانی، انجمنهای برتر استانی، نمایندگان برتر کشوری و نمایندگان برتر استانی در هفته کتاب تقدیر شدند.
وی به کسب رتبه سوم در برگزاری انجمنهای کتابخانههای عمومی، دستگاه برتر برگزاری رزمایش جهادی ۲۰۲۰ در مناطق محروم و دستگاه برتر اوقات فراغت اشاره کرد و گفت: کسب رتبه اول و پنجم در حوزه جایزه ملی خدمات کتابخانههای عمومی در دومین همایش بین المللی کتابخانههای عمومی و کسب و کار کوچک شماری از رتبه برگزیده کتابخانههای عمومی استان همدان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان یادآور شد: یکهزار و ۳۰۰ برنامه فرهنگی در هفته کتاب در حال اجراست، از سوی دیگر ۱۲ هزار و ۶۷۲ برنامه فرهنگی تا پایان سال پیشبینی شده و تا مهرماه امسال ۷ هزار و ۳۸۳ برنامه فرهنگی اجرا شده است.