خوش‌بینی خصوصی‌ها به طرح «سفر ارزان» همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  89248 تاریخ انتشار:  1397-11-02 - 09:40 تعداد بازدید:  213
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

خوش‌بینی خصوصی‌ها به طرح «سفر ارزان»

گردشگری
 
 ارزان‌‌سازی سفر داخلی دغدغه‌ای است که در طول سال‌ها، مسوولان ادوار سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری داشته‌اند؛ اما تا به امروز با وجود ارائه طرح‌های مختلف از جمله طرح تقسیط هزینه‌های سفر، بنزین مسافرتی، سفرکارت ملی و یارانه سفر اتفاق منجر به نتیجه در این زمینه رخ نداده است.
کارشناسان گردشگری بر این باورند تنها زمانی ارزان‌سازی سفرهای داخلی به شکلی پایدار به وقوع خواهد پیوست که بهای تمام شده بسته‌های سفر کاهش یابد. برای دستیابی به این مهم نیز باید خدمات مختلف سفر ارزان شوند. برای آنکه خدمات مرتبط با سفر ارزان شود، سه مسیر اصلی وجود دارد. نخست آنکه معافیت‌های مالیاتی و عوارض برای تاسیسات گردشگری در دستور کار قرار گیرد. این معافیت حتما لازم نیست به‌صورت دائم باشد و می‌تواند در یک بازه زمانی مشخص رخ دهد تا شاید چنین امری یک قدم مثبت تعبیر شود.
دو راهکار دیگر، تمرکز بر مقاصد گردشگری کمتر‌دیده‌شده و همچنین روی ایام افت سفر است. در چنین مقاصدی اغلب هزینه‌ها کمتر است و در ایام غیر اوج سفر نیز، تاسیسات گردشگری مایل به اختصاص تخفیف‌های بیشتر هستند. اما در این زمینه، طرف دیگر این فعالیت‌های گردشگری مردم قرار دارند و باید در زمینه استفاده از بسته‌های سفر ارزان نیز فرهنگسازی‌های لازم صورت گیرد؛ با این توضیح که به این ترتیب هم کیفیت سفر برای آنها بالا می‌رود و هم به‌رغم افزایش کیفیت، هزینه سفر کمتر است.
 توصیف طرح پنجم
پس از آنکه چهار طرح گذشته سفر ارزان از سوی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در زمره طرح‌های نافرجام قرار گرفت، این بار معاون جدید گردشگری سازمان به ارائه پنجمین طرح با عنوان کلی «سفر ارزان» پرداخته است. طرحی که اتفاقا این بار با استقبال بخش خصوصی نیز همراه و با محوریت توزیع سفر در طول سال و نقاط گوناگون کشور و گرایش به تورهای گروهی ایجاد شده است. ولی‌‌تیموری، معاون گردشگری کشور در توضیح این طرح تازه چندی پیش به «ایلنا» گفته بود که این طرح با همکاری و مشورت بخش خصوصی در دست اقدام است. برای ایجاد ارزان‌سازی سفر به دو موضوع مهم توزیع سفر و تورهای گروهی تاکید شده تا بخش خصوصی که در نوسانات ارزی دچار خسارت شده‌اند از طریق رونق سفرهای داخلی، این خسارت را جبران کنند و از سوی دیگر، مردم نیز سفر را از سبد کالایی خود حذف نکنند. دریافت تسهیلات از سوی بانک‌ها برای دفاتر خدمات مسافرتی امتیازی است که معاون گردشگری از آن یاد کرد و همچنین از تقسیم کاری بین دولت و بخش خصوصی نیز گفت که معرفی بسته‌های سفر و تسهیلات را دولت و تنظیم برنامه‌ها و بسته‌های جذاب و متنوع را بخش خصوصی عهده‌دار شده است.
اما حضور بانک‌ها در پنجمین طرح موضوعی است که شاید سخت بودن اجرایی شدن چنین طرحی را باتوجه به ورود بخش تازه‌ای در این حوزه به رخ بکشد؛ اتفاقی که تیموری به آن اشاره کرده و درباره کارت‌های سفر گفته بود: «برای حمایت از بخش خصوصی با یکسری از بانک‌ها صحبت کردیم و براساس آن قرار شد آنها تسهیلاتی را در قالب کارت‌های سفر به این طرح اختصاص دهند که در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد.» او همچنین در یک برنامه رادیویی در این زمینه گفته بود: «پکیج‌های سفر ارزان آماده شده که پیش‌پرداختی برای سفر درنظر گرفته شده. مابقی هزینه‌ها نیز در قالب اقساط پرداخت می‌شود.»
 کارآمدی طرح پنجم روی کاغذ
باوجود تمام این توضیحات همچنان جزئیات این طرح و همچنین نحوه اجرایی شدن آن در هاله‌ای از ابهام باقی مانده و همچنان مسوولان توضیحات دقیق‌تری ارائه نداده‌اند. با این حال بخش خصوصی این طرح را نسبت به طرح‌های گذشته طرح موفق‌تری می‌داند که حداقل روی کاغذ می‌توان به آن امیدوار بود. این موضوع را حرمت‌الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در گفت‌وگو با «ایسنا» تاکید کرده و گفته است: «متولیان سفر جلساتی در این‌باره داشته‌اند. ما معتقدیم با وجود شرایط بحرانی که بسیاری از آژانس‌های مسافرتی را دچار چالش کرده، می‌توانیم این طرح (سفر ارزان) را پیش ببریم.» این فعال گردشگری خاطرنشان کرده: «ما برای آسان شدن سفر، از هتل‌ها نمی‌خواهیم ارزان‌فروشی کنند، بلکه از دولت می‌خواهیم برای در دسترس قرار گرفتن خدمات در این بخش، معافیت‌های مالیاتی را مثل بسیاری از کشورها برای هتل‌ها به اجرا بگذارد؛ چرا باید بخش حمل‌ونقل هوایی از پرداخت مالیات معاف باشد اما هتل نه!؟»
او به گرانی بلیت هواپیما که همزمان با اجرای سیاست‌های جدید ارزی در کشور اتفاق افتاد، اشاره کرده و افزوده است: «وقتی هواپیما و هتل قیمت مناسب بدهند و بخشی از ظرفیت خالی را در اختیار آژانس‌ها قرار دهند قطعا می‌توان سفر را در دسترس شمار بیشتری از مردم کشور قرار داد تا با هزینه‌ به‌صرفه‌تری آن را انجام دهند.»

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com