هشدار پلیس درباره کلاهبرداری‌های پیامکی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  65868 تاریخ انتشار:  1394-09-08 - 05:45 تعداد بازدید:  390
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری‌های پیامکی

حوادث

برخی مزاحمت‌های تلفنی، کلاهبرداری‌ها و سرقت‌ها از طریق سیم کارت‌های بدون هویت انجام می‌گیرد
شاید بارها و بارها شاهد ارسال پیامک‌هایی از جمله مشترک گرامی شما برنده مبلغ سه میلیون ریال در طرح هزاران لبخند همراه اول شده‌اید، یا از کنار آن بی‌تفاوت گذشته یا به دام افتاده‌اید با این حال چوپان‌های دروغگو همواره با این گونه پیام‌ها در کمین صید طعمه‌هایشان هستند.
چوپان‌های دروغگو از طریق پیامک از افراد ساده لوح می‌خواهند تا مشخصات خود از قبیل نام، نام خانوادگی و شماره ملی را برای آنها ارسال کنند، بعد از دریافت پیام، پیامی به طعمه‌ها مبنی بر صحت اطلاعات و همسان بودن با اطلاعات فرد برنده، ارسال می‌کنند.
در نهایت کلاهبرداران پیامکی از طعمه‌های خود می‌خواهند تا برای واریز مبلغ، شماره حساب، شماره کارت، رمز دوم و دیگر مشخصات بانکی برای آنها ارسال شود، غافل از اینکه در همین مرحله کلاهبرداری صورت می‌گیرد.
این در حالی است که اپراتورهای تلفن همراه برندگان خود را تنها از طریق سایت اعلام می‌کنند ‌که در این خصوص اپراتورها پیامک‌هایی را در مورد چگونگی و نحوه اعلام برندگان برای تمامی کاربران ارسال کرده‌اند.
برخی از افراد از روی آگاهی و برخی دیگر از سر بی‌حوصلگی اعتنایی به این گونه پیامک‌های تبلیغاتی نمی‌کنند اما افرادی هستند که با ناآگاهی فریب این گونه پیام‌ها را خورده و طعمه کلاهبرداران می‌شوند.
در برخی از موارد نیز کلاهبرداران پیامکی با ترفند برنده شدن وجه نقد یا سفرهای زیارتی طعمه‌های خود را به دام می‌اندازند که در این راستا تعداد زیادی از شهروندان، به علت ناآگاهی، اطلاعات خود را برای افراد شیاد از طریق پیامک ارسال می‌کنند.
کلاهبرداران از این طریق، موجوی حساب‌های آنان را تخلیه یا با شگرد امکان نداشتن واریز وجوه نقد، صاحبان حساب را مقابل دستگاه‌های خودپرداز راهنمایی کرده و از وی می‌خواهند پس از وارد کردن کارت خود در عابر بانک، با انتخاب زبان فارسی یا انگلیسی کدهایی را در سیستم مربوط وارد کنند.
کلاهبرداران با این ترفند نه تنها وجهی را به حساب آنان واریز نمی‌کنند، بلکه با فریب اشخاص حساب آنها را تخلیه می‌کنند.
در برخی از موارد هم پیامک‌هایی مبنی بر برنده شدن در قرعه‌کشی همراه اول به تلفن همراه افراد ارسال و به آنها گفته می‌شود برای کسب اطلاعات با واحد مستقر تماس گرفته شود و کلاهبرداران سپس با ارسال پیامکی برای افراد تماس گیرنده از آنها ارسال مشخصات کارت اعتباری را برای واریز مبلغ جایزه درخواست می‌کنند و با به کارگیری روش‌های متقلبانه به شماره حساب و رمز بانک شهروندان دسترسی پیدا کرده و به موجودی حساب‌ها دستبرد می‌زنند.
این در حالی است که هیچ یک از بانک‌های خصوصی، دولتی و شرکت‌ها از طریق پیام کوتاه برای برندگان اطلاع‌رسانی نمی‌کنند و هیچ ارگانی نیز حق دریافت اطلاعات شخصی کارت‌های بانکی افراد را ندارند.
از آنجایی که ضریب نفوذ موبایل در ایران بسیار بالاست هر یک از کاربران و مشترکان می‌توانند به عنوان یکی از قربانیان هدف کلاهبرداری افراد مجرم قرار گیرند.
کارشناسان معتقد هستند که احراز هویت یعنی ثبت مشخصات واقعی خریداران سیم کارت‌ها از عواملی است که می‌تواند به افراد مجرم کمک کند تا به راحتی اقدام به کلاهبرداری کنند.
به گزارش ایرنا، باید توجه شود که در هنگام فروش سیم‌کارت سند مالکیت سیم‌کارت به طور دقیق، به نام و مشخصات متقاضی خرید سیم کارت ثبت شود، زیرا ارائه و واگذاری خطوط اعتباری تلفن همراه بدون ثبت سند و اخذ مدارک کافی از مشترکان زمینه بروز جرم را برای مجرمان و فرصت‌طلبان هموار می‌کند.
از سوی دیگر ارزان و در دسترس بودن ابزار کلاهبرداری و پیگیری نکردن مالباختگان به دلیل مقرون به صرفه نبودن این پیگیری‌ها سبب وقوع این نوع از کلاهبرداری‌ها شده است.
در برخی از موارد به علت پایین بودن مبالغ کلاهبرداری‌های انجام شده و زمان‌بر بودن فرایند رسیدگی، شکایتی در دستگاه قضایی یا مراجع انتظامی طرح نمی‌شود. این امر سبب تأخیر در شناسایی و دستگیری مجرمان خواهد شد.
از سوی دیگر علیرضا ساوری، مدیرکل پیشگیری‌های وضعی قوه قضاییه در زمینه سیم‌کارت‌هایی که در دست مجرمان برای اقدامات مجرمانه قرار دارد، اعلام کرده است که از 157میلیون سیم کارت موجود حدود 8 میلیون سیم‌کارت بدون هویت یا مجهول‌ المالک است که برخی مزاحمت‌های تلفنی، کلاهبرداری‌ها و سرقت‌ها از طریق این سیم کارت‌ها انجام می‌گیرد.
اسکندر مومنی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی نیز در مورد ساماندهی هشت میلیون سیم‌کارتی که در دست مجرمان قرار دارد، گفت: اپراتورها ظرفیت زمانی را مشخص کرده‌اند که باید اجرا شود، بر این اساس هیچ سیم‌کارتی بدون احراز هویت نمی‌تواند واگذار شود و چنانچه سیم‌کارت‌های قبلی بدون هویت بوده، باید احراز هویت یا ابطال شوند.
سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا نیروی انتظامی در توصیه به شهروندان، می‌گوید: شهروندان در مواجهه با پیامک‌هایی از جمله «برنده شدن در سفرهای زیارتی»، «وجه نقد»، «لپ تاپ»، «تبلت» یا پیامک‌هایی مشابه؛ با تیزهوشی برخورد کنند تا طعمه افراد سودجو نشوند.
 حمید کیانی می‌افزاید: ارسال پیامک‌های اغواگرایانه و کلاهبردارانه یکی از رایج‌ترین انواع کلاهبرداری‌هاست که با وجود اطلاع‌رسانی گسترده در این زمینه باز هم شاهد گرفتار شدن قربانیان در دام کلاهبرداران پیامی هستیم.
سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به انواع کلاهبرداری‌های پیامکی که در ایام و مناسبت‌های خاص صورت می‌گیرد، می‌گوید: شهروندان به هیچ عنوان به این پیامک‌ها توجه‌ای نکنند و فریب آنها را نخورند و اصلاً وجهی برای دریافت جایزه به شماره حساب‌های اعلامی واریز نکنند.
کیانی برای جلوگیری از وقوع چنین جرائمی و برخورد قاطع با آنها از هموطنان درخواست می‌کند در صورت مواجهه با موارد مشکوک، آن را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir سامانه بخش ثبت گزارش مردمی در میان بگذارند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com