سالروز تولد نشریه همدانپیام را جشن میگیریم. نشریات در قامتهای محلی و سراسری، چهره واقعی هویت فرهنگی هر شهر و کشور را معرفی میکنند.
کشورهای پیشرفتهای در جهان هستند که با نام روزنامههای قدرتمند خود شناخته میشوند و اگر نام ببریم، روزنامههای معروف فیگارو و آساهی در فرانسه و ژاپن از جمله روزنامههایی از خانواده جهانی مطبوعات به شمار میآیند که نه تنها بین افکار عمومی جامعه خود، بلکه مرجعی معتبر برای آگاهی از حوادث و تحولات بزرگ اجتماعی و سیاسی از چهار گوشه دنیا، نزد جهانیان شناخته شدهاند. کمتر نشریه و مطبوعه محلی و سراسری است که به اعتبار شخصیتها و یا جناحهای سیاسی و صاحبان قدرت پشت سر خود بتواند نزد لایههای اجتماعی از مردم نیز نفوذ کند و هویت قابل احترام و امینی برای خود بدست آورد، زیراکه این نوع نگرش به مسائل جامعه و حفظ استقلال و خط مشی امانتداری یک نشریه و در نوع خود روزنامه است که در گذر زمان و در کشاکش حوادث و تحولات جامعه، اعتبار بهدست میآورد و میتواند اعتماد افکار عمومی را نسبت به خود جلب نماید، محبوب شود و جایگاه خود را در گذر زمان بین مردم حفظ کند. روزنامه شدن و روزنامه ماندن و نگاه و افکار مردمی را دنبال خود کشیدن، ایده و هدف و پایمردی و ثبات هویتی خللناپذیری را میطلبد که چنین مجموعهای از خصلتها کیمیا است، ولیکن فراز و نشیب آن در اذهان باقی خواهد ماند و خوب یا بد را نمیتوان از محکمه قضاوت تاریخ محو کرد.
روزنامه همدان پیام در اوایل سال ۱۳۸۳ و در بدو آغاز کار خود، بهصورت هفتهنامه منتشر میشد و جالب است که بدانیم همان هفتهنامه نیمبند نیز خیلی زودتر از آنچه که تصور میشد در جامعه استانی گل کرد و شگفت. دلیل چنین بارقه شکوفایی یک نشریه جدید در همدان نیز همانا تنوع مطالب و ورود به حوزههای گوناگون تحولات استان و همچنین حضور پرتلاش عوامل و خبرنگاران هفتهنامه همدان پیام در آن زمان در کانونهای خبرگیری بود که لازمه حیات هر نشریه بروز و پویا در هر جا و هر مکان میباشد. یکی دیگر از علل فروغ چشمگیر همدان پیام از همان ابتدا در بین جامعه مطبوعات و سایر رسانههای استان، تیزهوشی مدیر مسئول و عوامل اجرایی آن برای بهکارگیری نیروهای خبری و فنی مجرب و توانمندی بود که کمر همت در دنیای روزنامهنگاری بسته داشتند و در کنار حمایت و همدلی مدیران همدان پیام از هیچ تلاشی برای رشد و شکوفایی همدان پیام دریغ نکردند و یاد آن بزرگمردان و بزرگزنان که عمری هرچند کوتاه در عرصه همکاری با همدان پیام بودند و سرانجام بهدیار باقی شتافتند، بخیر.
همدان پیام خیلی زود از هفتهنامهگی به عرصه پرچالش و پرزحمت روزنامه و انتشار روزانه قد کشید و از همان ابتدا با چاپ ۱۲ صفحه و ۱۶ صفحه روزنامه سر به سر روزنامههای سراسری میسایید و هر هفته 2 یا 3 شماره ضمیمه نیز چاپ میکرد و اگر نبود مشکلات اقتصادی دامنگیر تمام نشریات محلی و سراسری در کشور و محدودیتهای شدیدی که کمبود کاغذ روزنامه بهوجود آورد، همدان پیام هماینک موقعیت بالندهتری را تجربه میکرد. در مجموع میتوان گفت، تولد همدان پیام حدود ۲۰ سال پیش در حوزه مطبوعات محلی، تحول تحسینبرانگیزی بود که تحرک بیشتر اصحاب رسانه در استان و میل و اقدام به تأسیس نشریات جدیدی را برای علاقمندان به پویایی فرهنگی استان ارمغان آورد. در تمام ۲۰ سال گذشته به مناسبت سالروز تأسیس همدان پیام جشنهای ساده و در عین حال باشکوه و خاطرهانگیزی در جمع کارکنان و گزارشگران و سایر عوامل چاپ و انتشار و همچنین در جمع خانوادگی مدیران روزنامه برگزار شده است و میهمانان عزیزی نیز از اصحاب رسانه استان و آن دسته از مدیران استانی که دوستدار رشد و پویایی بیشتر مطبوعات هستند، همواره در جشنها حضور داشتهاند که اسناد و تصاویر چنین جمعهای صمیمانه در قاب تاریخ مطبوعات استان باقی خواهد ماند.
برگزاری جشنهای تولد روزنامه همدان پیام یک پیام بزرگ در دنیای رسانه دارد، اینکه ما هستیم و میخواهیم همچنان باشیم و خدمتگزار جامعه فکری استانمان باقی بمانیم. انشاءالله...