همدان اندر خم توسعه یافتگی گردشگری شهری همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  82115 تاریخ انتشار:  1396-06-12 - 05:45 تعداد بازدید:  300
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نقش شهرداری در توسعه گردشگری
همدان اندر خم توسعه یافتگی گردشگری شهری

نویسنده : شکوفه رنجبر

گردشگری

با آغاز دوره جديد فعاليت‌هاي شوراي شهردر همدان به نظر مي‌رسد با توجه به اينکه شعار توسعه‌گري استان در بخش گردشگري نهادينه شده بخشي از توجه‌ها به اين سمت معطوف شده که اين نهاد به عنوان پارلمان بخش شهري چه گزينه‌اي را به عنوان شهردار انتخاب خواهد کرد. و چه برنامه‌اي براي توسعه پايدار گردشگري در شهري چون همدان با داشته‌هاي طبيعي و تاريخي دارد.
وجود جاذبه‌هاي طبيعي، تاريخي و فرهنگي همدان اين شهر را به يکي از مقاصد مهم در گردشگري غرب تبديل کرده است اگر چه به نظر مي‌رسد که مديريت شهري وظيفه مستقيمي در توسعه گردشگري ندارد اما ابزارهاي توانمندي را در اختيار دارد که بدون شک به کارگيري آنها براي توسعه گردشگري يک شهر ضرورت دارد.
توسعه‌اي که اگر به شکل پايدار اتفاق بيفتد اشتغالزايي و به تبع آن افزايش کيفيت شهرنشيني را به دنبال دارد.
به باور بيشتر کارشناسان حوزه گردشگري فراهم کردن بسترها، ارائه تسهيلات در زمينه اقامت، حفاظت از بافت‌ تاريخي بازارهاي سنتي همدان، بازاريابي و برندسازي گردشگري خياباني مانند پياده راه بوعلي، خلاقيت و تنوع در استفاده از سيستم حمل و نقل شهري و... از مهمترين مواردي است که نقش مديريت شهري را در توسعه گردشگري موثر نشان مي‌دهد.
اين تعاريف در حالي است که در روزهاي اخير معاون جديد سازمان ميراث فرهنگي در تشريح برنامه‌هاي خود اجراي طرح «شهر گردشگر» را از اولويت‌هاي مهم خود اعلام مي‌کند.
يک فعال گردشگري که سابقه اجرايي در حوزه گردشگري را در کارنامه خود دارد با بيان اينکه درک ناقصي از مديريت شهري در موضوع گردشگري همدان وجود دارد گفت: توسعه گردشگري و تقويت گردشگري شهري يکي از وظايف ذاتي مديريت شهري است.
اين فعال گردشگري که خواستار حفظ نام خود بود افزود: اکنون از زماني که تنها نگاه مديريت شهري به امور داخل شهر معطوف بود سپري شده و امروزه شهرهايي مانند همدان نياز به شهرداري با نگاه بصيرتي جامع و کامل دارد که به طور قطع يکي از حوزه‌هاي تأثيرگذار اين مولفه بخش گردشگري است.
وي تصريح کرد: شهر تنها يک سکونتگاه و محل خريد و فروش نيست بلکه شهرها شناسنامه و حافظه تاريخي بشريت هستند که بسياري از رخدادهاي تاريخي در آنها رقم مي‌خورد.وي با اشاره به موفقيت شهرهاي همسايه همدان در توسعه گردشگري و در کالبد مديريت شهري عنوان کرد: در سال‌هاي اخير، شهرهايي مانند کرمانشاه، ايلام، خرم‌آباد و حتي قزوين توسعه‌هاي شهري را در حوزه‌هاي مختلفي به خوبي پشت سر گذاشتند.
وي تأکيد کرد: همين دست اقدامات موجب جذب سرمايه، اشتغالزايي و کسب درآمد پايدار در اين شهرها شده و بهبود شرايط شهر نيز به افزايش اقبال گردشگران براي سفر به اين مناطق شده است. اين فعال گردشگرش بيان کرد: در کلانشهرهايي مانند تبريز نيز تلاش‌هاي مديريت شهري که در راستاي تبليغات و برندسازي براي گردشگري اين شهر صورت گرفته بود نتيجه داد و نهايت امر منجر به انتخاب اين شهر به عنوان پايتخت گردشگري جهان اسلام در سال 2018 شد مسأله‌اي که موجب شد توسعه گردشگري تبريز نتيجه بخش باشد.
وي افزود: با اين حال شهرهايي مانند همدان بر خلاف داشتن بسترها و داشته‌هاي فراوان در حوزه‌هاي جذاب گردشگري هنوز در توسعه گردشگري به خصوص در حوزه شهري آنچنان که بايد موفق به فايده عمل نکرده است اگر چه در سال‌هاي اخير پروژه‌هايي مانند پياده‌راه سازي بوعلي نويد شروع حرکت‌هايي در توسعه گردشگري شهري بود اما شهرهاي مانند همدان نيازمند توجهات بيشتري در اين زمينه است.
بر اين اساس بايد گفت توسعه زير ساخت‌هاي گردشگري در شهر همدان نيز که امروزه با ورود ريل‌هاي قطار به استان نقش تاثيرگذاري کارگاهي در مقصدهاي گردشگري غرب را ايفا مي‌کند اهميت زيادي در رونق صنعت گردشگري استان دارد.
همدان با وجود انبوه‌سازي صورت گرفته و تخريب گسترده بناهاي قديمي، از باقت تاريخي قابل اعتنايي برخوردار است که ظرفيت و توانايي بالقوه‌اي براي جذب گردشگر دارد.
غناي فرهنگي و شهري بالاي همدان که مي‌تواند تبديل به اجراي پروژه‌هاي سنگيني در قالب طرح‌هاي همدان‌گردي باشد همان طرح‌هايي که شهرداري و شورا مي‌تواند نقش موثري را در آن برعهده داشته باشد.بنابراين به نظر مي‌رسد هر جا که مديريت شهري نقش خود را در توسعه پايدار شهري و گردشگري به عهده گرفته است نتايج مثبتي را به دنبال داشته که با آغاز به کار دور جديد شوراي اسلامي شهر و روستا در سطح کشور و به تبع آن همدان انتظار مي‌رود شوراها و شهرداري‌ها در وهله نخست اهميت جايگاه خود را در توسعه پايدار گردشگري به رسميت شناخته و سپس با الگوبرداري از موقعيت‌هاي موجود برنامه‌ريزي و اقدام کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com