مناطق نمونه گردشگري ایده خوب، اجرای بد مشکلات را ضرب نکنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  54552 تاریخ انتشار:  1393-09-27 - 05:45 تعداد بازدید:  321
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مناطق نمونه گردشگري ایده خوب، اجرای بد مشکلات را ضرب نکنیم

گردشگری

هزار و 168 منطقه نمونه گردشگری در دولت قبل تصویب شده که تنها 200 منطقه از این تعداد سرمایه‌گذار دارد. در اين ميان 28 منطقه در استان همدان قرار دارد.
اما حالا پس از گذشت چند سال مدیر کل دفتر مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشيه همايش سرمايه‌گذاري همدان با بیان اینکه تصویب بسیاری از مناطق نمونه گردشگری در دولت گذشته غیرکارشناسی بوده است به همدان پيام،گفت: 200 منطقه نمونه گردشگری در کشور سرمایه‌گذار دارد و درصدد فعال کردن این مناطق هستیم.
جلال تاجیک در حاشیه نشست با تشكل‌هاي مردمي ميراث فرهنگي در اين همايش  اظهار کرد:  104 منطقه از این تعداد در حال احداث یا بهره‌برداری است که 24 منطقه از این تعداد به بهره‌برداری کامل رسیده و در حال خدمات‌رسانی به گردشگران است.
وی پروژه مناطق نمونه گردشگری را در مجموع ناموفق توصیف کرد و افزود: بسیاری از این مناطق در دولت نهم و دهم بدون بررسی‌های کارشناسی و در نظر گرفتن مشکلات زیست محیطی تصویب شده‌اند. تاجیک با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی درصدد ساماندهی مناطق نمونه گردشگری در کشور است، گفت: در نظر است مناطق مناسب تثبیت و مناطقی که دارای مشکلات از جمله واقع شدن در مناطق چهارگانه و بدون قابلیت جذب سرمایه گذار هستند حذف شوند.
معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، با درست و واقع‌بینانه خواندن ایده ایجاد مناطق نمونه گردشگری در کشور بیان کرد: در دولت‌های گذشته برای ایجاد مناطق نمونه گردشگری به جای انجام نخستین قدم به‌عنوان آسیب‌ شناسی مشکلات چنین مناطقی، هدف و موفقیت را در افزایش این مناطق نمونه گردشگری دانستند و تلاش‌شان را برای افزایش این مناطق گذاشتند. این در حالی است که نخست باید یک مدل با شاخص‌های معلوم برای مناطق نمونه گردشگری ایجاد می‌کردند و پس از آن به فکر افزایش این مناطق می‌افتادند.
سعید شیرکوند گفت: این مناطق هزارو168 گانه بدون انجام مطالعه‌، امکان‌سنجی‌ و محاسبه از نظر گردشگری‌ و شرایط موجود یا منابعی که بتوان صرف آن مناطق کرد، ایجاد شدند. حتی رفتار گرفتن مصوبه برای ایجاد مناطق نمونه گردشگری در برخی از نقاط بیشتر شبیه یک رفتار کمدی بود. در برخی مواقع در سفرهای هیأت دولت به یک استان با فشار به استانداری و مسئولان استانی برای داشتن یک مصوبه و عقب نماندن از دیگر استان‌های کشور یک منطقه نمونه گردشگری تصویب می‌شد. این در حالی است که در گام نخست باید سرمایه‌گذار خود جایی را که برایش می‌تواند سودآوری داشته باشد، انتخاب می‌کرد. وی با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف تعریف و محاسبات خاص خود را دارد‌، گفت: با توجه به شرایط موجود برای برخی از این مناطق ممکن است آنها تا 20 سال دیگر هم از وضعیت کنونی‌شان تکان نخورند، پس بهتر است در حال حاضر هیچ اقدامی برای آنها نشود‌ و وضعیتشان مانند گذشته باقی بماند. متأسفانه در برخی مناطق حتی زیرساخت‌ها را تعیین نکرده‌اند و حتی متوجه شده‌ایم که زمین برای سرمایه‌گذاری واگذار نشده است.
شیرکوند اضافه کرد: از سوی دیگر سرمایه‌گذار در قرارداد خود با سازمان میراث فرهنگی مشکلات دیگری را نیز داشته است؛ طرفین امضاکننده قرارداد برای تبدیل منطقه به یک منطقه نمونه گردشگری گاه مسئولیت‌هایی را متوجه طرف مقابل کرده‌اند که حتی امکان انجام آن را نداشته‌اند. معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تأکید بر اینکه «در حال حاضر می‌توانیم حدود هزار منطقه نمونه گردشگری از این آمار را فریز کنیم» گفت: خوشبختانه آنها فقط مصوبه دارند و هیچ کار دیگری برایشان انجام نشده است؛ بنابراین در حال حاضر می‌توانیم فقط به 168 منطقه دیگر بپردازیم. وی تأکید کرد: پرداختن به این مناطق نیز در این حالت است که مشکلات آنها را ضرب در دو نکنیم و فقط به این فکر کنیم که این 168 منطقه نمونه گردشگری‌، 168 مشکل با دستگاه‌ها و مناطق مختلف مانند امور اراضی، سازمان مسکن و شهرسازی‌ و حتی جهاد کشاورزی دارند.
 شیرکوند در پایان تأکید کرد: در حال حاضر عمده‌ترین مشکلات را مربوط به مناطق گردشگری می‌توان در سه بخش امور اراضی ،‌ زمین و مسکن‌ و جهاد کشاورزی تقسیم کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com