1403-01-251403-02-04bool(false) با حذف خیلی از دستورالعمل‌های پزشکی نه سیخ می‌سوزد و نه کباب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119527 تاریخ انتشار:  1400-06-15 - 07:00 تعداد بازدید:  153
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

با حذف خیلی از دستورالعمل‌های پزشکی نه سیخ می‌سوزد و نه کباب

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

یادداشت



 صدور دستورالعمل‌های پزشکی برای انجام تشخیص‌های پاراکلینیکی، به‌طورقطع راه‌های درمانی بیماران را کوتاه می‌سازد، اما نظر خود وزیر بهداشت‌ودرمان کشورمان این است که پزشکان می‌توانند با روش‌های تخصصی خود برخی از دستورالعمل‌های تشخیصی را حذف کنند تا هزینه‌های پاراکلینیکی کمتری به بیماران تحمیل شود.
بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت‌ودرمان کشورمان که در نهم شهریورماه در یک نشست نیم ساعته به پرسش‌های مجری شبکه خبر پاسخ می‌داد، گفت: مصرف بی‌رویه و خودسرانه دارو و همچنین خیلی از آزمایشات بی‌مورد پاراکلینیکی به معضل بزرگی در کشورمان تبدیل شده است و منجر به هدررفتن منابع ملی و توان جامعه پزشکی می‌شود.
به گفته وزیر بهداشت‌ودرمان هزینه‌های غیرضروری پاراکلینیکی که مشمول خدمات و پوشش هزینه‌های جبرانی توسط بیمه‌گری‌های تکمیلی می‌شود، هم بودجه‌های سنگینی روی دوش دولت می‌گذارد و هم موجب تحمیل هزینه‌های غیرضرور و غیرقابل برگشت به بیماران می‌شود که می‌توان با اتخاذ شیوه‌های اصولی این رویه غلط را اصلاح کرد. عین‌الهی نظرش این است که با اجرای طرح پزشک خانواده که حدود 10سال از تصویب آن می‌گذرد و بدون استفاده مانده است، به نظام غلط خوددرمانی‌ها و مصرف بی‌رویه دارو و هزینه‌های نامرتبط پاراکلینیکی پایان داد.
قابل ذکر است، سازمان‌های بیمه‌گری تکمیلی اغلب جبران هزینه‌های پاراکلینیکی برای بیماران را برعهده نمی‌گیرند و این قاعده بخصوص برای بازنشستگان سازمان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیرانی که زیرپوشش بیمه تکمیلی آتیه‌سازان هستند نگران‌کننده است .
نگارنده که در دوران بازنشستگی خود و همسر بیمارم تحت پوشش بیمه تکمیلی آتیه‌سازان قرار داریم، اغلب به لحاظ آنچه که گفته می‌شود، تکراری بودن اسنادپزشکی و پاراکلینیکی در یک بازه زمانی 3 ماهه می‌باشد، از مزایای بیمه تکمیلی و جبران هزینه‌های انجام شده محروم می‌مانیم.
باید به این موضوع ناگزیری که بیشتر از جنبه‌های پزشکی آن، یک معضل اجتماعی و خرده فرهنگی می‌توان نامیدش، توجه داشت این خود بیمار نیست که از پزشک مربوطه‌اش درخواست نسخه و دستورالعمل برای خدمات پاراکلینکی دارد، بلکه اغلب پزشکان محترم هستند که در هر موردی برای مراجعه‌کنندگان بیمار قبل از هر تشخیصی نسخه مراجعه به کلینیک‌ها و آزمایشگاه‌ها را می‌پیچند و متأسفانه اغلب پزشکان یا همکار منشی آنان از آزمایشگاه یا کلینیک خاصی نام می‌برند و با بیان پزشک بودن خود تأکید هم می‌کنند تا به همانجا مراجعه کرده و پاسخ بیاورند.
متأسفانه چنین قاعده و روش در چرخه درمانی بخش خصوصی این شک و تردید در جامعه را به وجود آورده است که ساخت‌وپاختی بین برخی پزشکان و متصدیان آزمایشگاه‌ها و کلینیک‌های تشخیص بیماری جریان دارد و هزینه‌های غیرضرور روی دست بیماران گذاشته می‌شود. به‌طورقطع درمان چنین رویکرد غلط در پاره‌ای از جامعه پزشکی به عهده مسئولان و خود وزارت بهداشت‌ودرمان می‌باشد و تحقق آن بخشی از حقوق عامه در جامعه ایرانی است .
در این ارتباط شأن و جایگاه جامعه پزشکی ما که واقعیت آن در دوران سیاه کرونایی و فداکاری کادردرمان و خدمات مراکزدرمانی کشورمان ثابت شد، آنچنان بالا و رفیع است که نمی‌شود با عوام و قشر تعویض‌کاران مکانیکی و الکتریکی که قطعه و نقص هر خودرو و دستگاه قابل تعمیری را با تعویض و نصب یک قطعه جدید و بی‌کیفیت در قبال هزینه سنگین برای مراجعه‌کننده بخت برگشته سرهم می‌کنند، مقایسه کرد .


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com