برخی مدیران ترجیح می‌دهند کارهای ساده‌تر را انجام دهند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  53967 تاریخ انتشار:  1393-09-12 - 05:45 تعداد بازدید:  3320
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در شورای ترافیک استان همدان مطرح شد
برخی مدیران ترجیح می‌دهند کارهای ساده‌تر را انجام دهند

نویسنده : مریم بهرام گویا

اجتماعی

توسعه صنعت حمل‌و‌نقل و افزایش روزافزون خودروها و همچنین عبور راه‌های ماشین‌رو از میان شهرها و خطرات جانی ناشی از این نوع عبور و مرور، رعایت دقیق قوانین و مقررات را فوق‌العاده با اهمیت كرده است.
 امروزه یكی از شاخص‌های مهم نظم‌پذیری جوامع، میزان تعهد افراد به مقررات راهنمایی‌و‌رانندگی است. از آنجا كه فرهنگ را می‌توان مجموعه رفتار یك جامعه در امور گوناگون تعریف كرد، رفتار مردم و دید آنها نسبت به اهمیت رعایت قوانین راهنمایی را نیز می‌توان فرهنگ رانندگی نامید.
رعایت نكردن قوانین راهنمایی و رانندگی یکی از معضلات ملموس و مشهودی است که در کشور ما بخصوص در شهرهای بزرگ و پرجمعیت به وضوح دیده می‌شود. دو نظریه درباره عدم تمکین مردم به قوانین راهنمایی و رانندگی وجود دارد که همواره مورد اختلاف و بحث مسئولان ترافیکی کشور است. از یکسو برخی معتقدند كه این معضلات به دلیل بی‌توجهی به حوزه نرم‌افزاری و فرهنگ‌سازی در سالیان گذشته است اما عده‌ای دیگر عنوان می‌کنند که زیر ساخت‌های نامناسب راهسازی و شهری موجب سردرگمی شهروندان و در نتیجه پشت پا زدن آنها به قوانین شده است. زمانی که این حجم از خودرو تولید یا وارد می‌شود و از سویی خیابان‌ها و معابرعمومی بهسازی و عریض نمی‌شوند، قانون هر چقدر هم محکم تدوین شود، باز هم بازدارنده نخواهد بود. این مسائل موجب می‌شود افراد احساس کنند قوانین دست و پاگیر است و این ناشی از فضایی‌ست که در جامعه شکل گرفته است و افراد را قانونمند به جامعه تحویل نداده است.
امروزه ترافیک یک معضل شهری در اکثر شهرهای جهان از جمله شهرهای ایران است و روز به روز نیز بر دامنه آن افزوده می‌شود. اما آنچه مشکل و معضل ترافیک شهرهای جهان را از یکدیگر متمایز می‌كند نوع ترافیک شهری و فرهنگ رانندگی در آنهاست. به باور کارشناسان امر، نوع ترافیک شهری به نوعی بیانگر فرهنگ عمومی جامعه و فرهنگ رانندگی یکی از مؤلفه‌های معرف شخصیت افراد در اجتماع است. نهادینه نشدن فرهنگ رانندگی ضمن کورتر کردن گره ترافیک شهری می‌تواند ضربه‌هاي جبران ناپذیری بر فرهنگ عمومی وارد کند که این مسأله افزايش روحیه پرخاشگری رانندگان، ایجاد نارضایتی و کلافگی در مردم، ائتلاف وقت و سرمایه مردم و زیر سؤال بردن متولیان و مسئولان امر را به دنبال دارد. متأسفانه در حال حاضر شاهد کم توجهی شهروندان به رعایت مقررات و قوانین در زمینه راهنمایی و رانندگی هستيم. در نتیجه فرهنگ‌سازی ترافیکی در جامعه توسط رسانه‌ها و مطبوعات بسیار تعیین کننده است و آموزش فرهنگ ترافیک به مردم باید با تغییر بنیادی در شیوه آموزش در زمینه ترافیک ایجاد شود. به واقع اگر فرهنگ‌سازی از سنین کودکی برای افراد در جامعه ايجاد شود موجب نهادینه شدن رعایت قوانین خواهد شد.
در واقع می‌توان مسأله فرهنگ ترافیک و رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را مهمتر و اثرگذارتر از توسعه حمل‌ونقل عمومی و زیرساخت‌های بزرگراهی دانست. اما این در حالی است که در کشور و بخصوص در استان در این حوزه با ضعف جدی مواجه هستیم، به طوری که روز گذشته معاون امور عمرانی استاندار همدان در جلسه پاییزه شورای ترافیک استان این موضوع را متذکر شد.
محمود عراقی در این جلسه با تأکید بر مباحث آموزشی و فرهنگ‌سازی در ارتباط با ترافیک گفت: «مهندسی ترافیک، رشته مهم و یک تخصص است که باید به نحو احسن از آن استفاده شود و بايد در تمامی بخش‌ها توانمند شویم.»
به گفته وي، در این جلسات توقع توسعه زیرساخت‌ها را ایجاد کنیم چراکه از نظر اعتباری با مشکل مواجه هستیم هم اینکه تنها ساخت و توسعه راه، آزادراه و... کارساز نیست، بلکه باید به امور فرهنگ‌سازی و آموزش بپردازیم.
عراقي با بیان اینکه باید از تکنولوژی نو استفاده کنیم، افزود: عادت کرده‌ایم برای رفع معضلات و مشکلات کارهای عملیاتی و سازه‌ای با هزینه‌ای زیاد انجام دهیم؛ زیرا اینگونه کارها و فعالیت‌ها ساده‌تر و نمود بیشتری دارد در حالی که کارهای مدیریتی از جمله فرهنگ‌سازی و آموزشی مغفول مانده است.
وي دلیل انجام ندادن کارهای مدیریتی را پیچیده و تخصصی بودن آن دانست و خاطرنشان کرد: از آنجایی که بحث‌های مدیریتی علم و تجربه می‌خواهد، برخی مدیران ترجیح می‌دهند به کارهای ساده‌تر و امور زیرساختی و سازه‌ای بپردازند.
به گفته عراقي، این چه توقعی است که باید تمام مسیرها و راه‌ها حتی راه‌های روستایی آزادراه و اتوبان باشند. البته اگر منابع نامحدودی داشته باشیم ایجاد این توقعات اشکال ندارد اما دولت در بسیاری از موارد مشکل دارد و از طرفی دیگر با کمبود منابع و اعتبار مواجه هستیم.
ما باید سعی کنیم مباحث آموزشی و الگوی رفتاری صحیح در رانندگی را با کارهای مدیریتی در جامعه ترویج دهیم تا نتیجه بهتری بگیریم.
 شناسایی 77 نقطه حادثه‌خیز استان
در ادامه رودباری، مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان از آشکارسازی و ساماندهی برخی از نقاط حادثه‌خیز در استان خبر داد و گفت: در پایان سال 92، 77 نقطه حادثه‌خیز استان در کارگروهی شناسایی، بررسی و راهکارهایی به صورت کوتاه‌مدت، کم‌هزینه و زودبازده برای آنها در نظر گرفته شد که در حال حاضر 49 نقطه عملیات آشکارسازی و 59 نقطه دیگر نیز ساماندهی شده است.
 14 هزار پارکینگ در شهر حداقل استاندارد است
معاونت حمل‌و‌نقل ترافیک شهرداری همدان نیز با ارائه وضعیت عملکرد شهرداری در حوزه ترافیک گفت: «شهرداری در حوزه مهندسی ترافیک، ایمن‌سازی و روان‌سازی ترافیک را هدف خود قرار داده و اقداماتی نیز انجام داده است.
صوفی به افتتاح فاز نخست تقاطع آیت‌ا... نجفی اشاره کرد و افزود: «فاز دوم این تقاطع تا پایان تیرماه سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و عملیات اجرایی زیرگذر بعثت نیز با 52 درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.»
به گفته صوفی، برای رسیدن به حداقل‌های استاندارد در حوزه پارکینگ به 14 هزار پارکینگ در سطح شهر نياز داریم که در حال حاضر شهرداری 5 پارکینگ احداث كرده و یک مورد پارکینگ در حال احداث دارد.
 کاهش 14 درصدی مجموع تصادفات استان
رئیس پلیس راه استان همدان نیز از کاهش 14 درصدی مجموع تصادفات در 8 ماهه سال جاری خبر داد و یادآور شد: 57 درصد مقصران تصادفات سواری‌ها هستند که 49 درصد تصادفات فوتی و جرحی در راه‌های اصلی، 35 درصد در راه‌های فرعی و 17 درصد در راه‌های روستایی رخ داده است.
مهدی شاکری 98 درصد متوفیان را مرد و 2 درصد را زن دانست و يادآور شد: بیشترین دلايل تصادفات بي‌توجهي به جلو و ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه بوده و 53 درصد فوت‌شدگان تصادفات در صحنه حادثه، 12 درصد در حین انتقال و 35 درصد در بیمارستان‌ها بوده است.
  قطع 3 ساعته خطوط 115 در همدان
همدان‌پيام: رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی نیز تعداد مأموریت‌های اورژانس برای تصادفات را 6 هزار و 896 مورد دانست و گفت: در 8 ماهه سال جاری 7 هزار و 652 مورد مصدوم حوادث ترافیکی نیز به بیمارستان‌ها منتقل شده و از خدمات رایگان دولت استفاده کرده‌اند که در طول 8 ماه بیمارستان‌های استان همدان 82 میلیارد ریال برای مصدومان تصادفات هزینه‌ کرده‌اند.
حبیب معصومی به مسائل و مشکلات اورژانس پرداخت و تصریح کرد: اورژانس همدان 2 سال است که اجازه جذب هیچ نیرویی را ندارد و به همین دلیل در توسعه پایگاه‌ها به دلیل کمبود نیروی انسانی با مشکل روبه‌رو است.
وی به مشکل آنتن‌دهی موبایل در برخی جاده‌ها اشاره کرد و یادآور شد: اواخر شهریورماه تمامی خطوط اورژانس(115) به مدت 3 ساعت قطع شده بود که مخابرات دلیل این قطعی را کابل‌برگردانی خطوط پاستور اعلام کرد. اما با این حال این مسأله بدون اطلاع قبلی بوده است و شهروندان از پاسخ ندادن اورژانس به تماس‌ها نیز معترض شده بودند.
این گفته رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی استان همدان در حالی بود که نماینده مخابرات حاضر در جلسه علت این قطعی را کابل‌برگردانی عنوان کرد و گفت: این اتفاق برای نخستین‌بار است که رخ داده و امیدواریم دیگر تکرار نشود.
 رفتار ترافیکی و نحوه رانندگی در همدان مطلوب نیست
رئیس کمیسیون و خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز بیان كرد: در بحث مهندسی ترافیکی و اجرای مقررات اقدامات خوب انجام شده اما مسأله مهم آموزش مغفول مانده است.
کامران گردان اظهار كرد: رفتار ترافیکی و نحوه رانندگی در همدان مطلوب نیست به طوری که مسافران و گردشگرانی که وارد همدان می‌شوند از این موضوع گله‌مند هستند.
وي با بیان اینکه عابران پیاده بیشترین نقش را در تصادفات درون شهری همدان دارند، يادآور شد: آموزش‌ مسائل ترافیکی باید در اولویت قرار گیرد و این مهم توسط اهل فن و از سنین کودکی انجام شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com