از اعتبار 10 میلیارد تومانی همدان 2018 تا جهانی شدن هگمتانه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  105926 تاریخ انتشار:  1398-11-26 - 10:10 تعداد بازدید:  450
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وعده جهانی شدن همدان این‌بار از سبد شعارهای کدام نماینده سر درمی‌آورد
از اعتبار 10 میلیارد تومانی همدان 2018 تا جهانی شدن هگمتانه

نویسنده : مریم مقدم

گزارش


 استان همدان با وسعتي معادل 19 هزار كيلومتر مربع و با قدمتي 3 هزار و 500 ساله، تاريخي به‌غناي نخستين حكومتي كه در ايران تشكيل شد، دارد.
بيش‌از هزار و 750 اثر تاريخي فرهنگي و طبيعي در دامنه الوند در جوار جاده شاهي هخامنشيان و گسترده‌ترين تپه تاريخي ايران‌زمين جای گرفته است. اينجا همان دیاری است كه بنا به گفته تاريخ‌نويسان بزرگ يوناني تجمع و شهرنشيني و آباداني در آنجا شكل گرفت، اما آنچه سایه‌ای تاریک بر دل اهالی این دیار می‌افکند این است که همداني كه از شمال به زنجان و از جنوب به لرستان و از شرق به استان مركزي و از غرب به كرمانشاه دست همسايگي داده است، امروز با اين‌همه قدمت و 9 کرسی در مجلس شورای اسلامی هنوز در حوزه جهانی شدن عناوین گردشگری و تاریخی و ارتقای بودجه گردشگری و توسعه پایانه حمل‌ونقل هوایی و ریلی و... نتوانسته است جایگاه واقعی خود را پیدا کند.
همدان كه حلقه اتصال بين 2 اثر ثبت جهاني‌شده گنبد سلطانيه زنجان و كتيبه بيستون كرمانشاه است امروز در حالي دستش براي جهانگردان در گستره جهاني خالي است كه در دامانش غار شگفت‌انگيز عليصدر و تپه تاريخي هگمتانه و ارگ نوشيجان و كتيبه‌هاي گنجنامه جاي گرفته است. نمی‌توان از جهانی شدن لالجین با سفال و ملایر با منبت چشم‌پوشی کرد اما این اتفاقات نمی‌تواند نادیده گرفته‌شدن تلاش‌های هدفمند مجمع نمایندگان استان همدان را کمرنگ کند.
در كنار آثار متعدد تاريخي در همدان مجموعه‌هاي دست‌كند ارزانفود و شهر زيرزميني سامن تافته‌اي جدا بافته هستند كه مي‌توان اميدوار بود درصورت به‌ثبت رسیدن یکی‌از آنها همدان صاحب‌نام در عرصه بين‌‌المللي شود و باید حالا منتظر بمانیم تا ببینیم وعده جهانی‌شدن همدان این‌بار از سبد شعارهای کدام نماینده سر در می‌آورد.
آن روزها که میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در قد و قامت یک سازمان به‌روزمرگی خود در پایتخت ادامه می‌داد، رئیس این سازمان به‌عنوان نماینده معین اقتصاد مقاومتی استان همدان انتخاب شد و در این مدت هم یکی‌دو باری به همدان سفر کرد، اما پس‌از آنکه علی‌اصغر مونسان از جایگاه رئیس سازمان اسبق میراث فرهنگی به وزیر فعلی وزارتخانه میراث فرهنگی ارتقا پیدا کرد و رأی‌های موافق نمایندگان همدان را برای این ارتقا گرفت، هرگز مسافر همدان به‌عنوان معین اقتصاد مقاومتی نشد، چه رسد به پاسخ به سهم‌خواهی احتمالی نمایندگان همدانی در زمان موافقت آنها برای وزارتخانه شدن میراث فرهنگی...!
این روزها ماراتن مجلس یازدهم است و توجه به شعارهای گردشگری در یک نگاه اجمالی یادآور عملکرد نمایندگانی است که بار فریادها و وعده‌ها را به‌دوش می‌کشیدند.  از روزی که ثبت‌نام کاندیدای مجلس پیش ‌روی، رسمی شد، پرونده به‌دست‌ها راهی شدند تا یکی پس‌از دیگری با ثبت‌نام مشخصات اولیه خود به‌عنوان کاندیدای قابل‌بررسی وارد گود قضاوت شوند. پس‌از پیموده شدن مسیر تأیید صلاحیت‌های کاندیدای مجلس یازدهم این روزها پای رزومه و شعارهای انتخاباتی و ژست‌های تبلیغاتی به‌میان آمده است.  در میان این هیاهوها اما شعارهای گردشگری کاندیدای این روزها یادآور همه وعده‌های محقق‌نشده نمایندگان مجلس پیشین است
اکنون مجالی رقم خورده است تا سبد وعده‌های نمایندگان مجلس گذشته را در حوزه گردشگری مرور کنیم.

4 اسفند 1397
راه‌اندازی قطار برقی
همدان - تهران
حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان
 در مجلس شورای اسلامی:
 پروژه قطار برقی و سریع‌السیر تهران - همدان در دستور کار است، امیدواریم هدیه نوروز ۹۸ بهره‌برداری از این پروژه زیرساختی باشد.
وی در گفت‌وگوی رسانه‌ای از اجرایی‌شدن راه‌آهن برقی همدان - تهران خبر داد و با اشاره به‌تصویب برقی و سریع‌السیر شدن راه‌آهن تهران - همدان در فروردین‌ماه سالجاری گفت: با توجه به این مصوبه جلسات هماهنگی با مدیرعامل شرکت راه‌آهن کشور برگزار شد که درخواست تسریع در اجرایی شدن این پروژه یکی‌از موارد موردتأکید در این جلسات بود.

19 اسفند 1397
5/4 میلیون تومان از بودجه ۱۰ میلیارد تومانی به رویداد همدان ۲۰۱۸ اختصاص داده شده است
 نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی زمانی‌که میزبانی رویداد همدان 2018 به همدان اختصاص پیدا کرد وعده 10 میلیارد اعتبار و 2 میلیارد اعتبار ازسوی خود را به همدانی‌ها داد اما حالا پس‌از گذشت 2 سال میلادی از آن تاریخ، باید عنوان کنیم بنا به تأکید وی تنها 5/4 میلیون تومان از بودجه ۱۰میلیارد تومانی به این مهم اختصاص داده شد.
وی گفته بود 2 میلیارد تومان بودجه نیز اینجانب بنا به اختیارات خودم برای این رویداد درخواست کردم که سازمان برنامه و بودجه با آن موفقت کرده و آن نیز تعلق خواهد گرفت اما این مهم هرگز محقق نشد.
طبق قانون، وزراتخانه‌ها می‌توانند یک درصد از بودجه خود را برای رویداد 2018 هزینه کنند
بنا بر ادعای این نماینده، طبق توافق صورت گرفته با معاونان رئیس‌جمهور و 5 وزیر، چند روز گذشته در هیأت دولت مصوب شد که تمامی وزراتخانه‌ها می‌توانند یک درصد از بودجه خود را برای رویداد 2018 هزینه کنند.
وی با بیان اینکه سال‌هاست حق استان همدان در حوزه گردشگری تضییع شده است، عنوان ‌کرد، رویداد فراملی همدان 2018 فرصت طلایی برای احیای این صنعت مهم در دیار هگمتانه است که مظلومیت این سال‌ها را جبران می‌کند.

22 مهر 1398
امیر خجسته: تأمین و تخصیص اعتبار لازم برای تعریض ۴  مسیر گردشگری در همدان
 نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از تأمین و تخصیص اعتبار لازم برای تعریض ۴ مسیر گردشگری در همدان خبر داد. به گزارش مهر، امیر خجسته درباره نتایج نشست و دیدار با رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور گفت: اعتبار موردنیاز برای تعریض ۳  مسیر گردشگری سد اکباتان، چیشین - ابرو و امام‌زاده محسن پس‌از پیگیری‌ها و برگزاری جلسات با مسئولان مرتبط تأمین خواهد شد.
محور‌های گردشگری چشین- ابرو، جاده سد، امام‌زاده محسن و زیرگذر سرخ‌آباد پیشرفت فیزیکی مطلوبی داشته اما باید با تخصیص اعتبارات کامل و با توجه به شروع فصل سرما هرچه سریع‌تر تکمیل و افتتاح شوند.

خروجی همایش راه ابریشم باید ثبت جهانی
آثار تاریخی همدان باشد
امیر خجسته نماینده مردم همدان و فامنین
در مجلس شورای اسلامی:
  متأسفانه همدان با هزار و ۸۰۰ جاذبه تاریخی و طبیعی، هیچ اثر ثبت‌شده جهانی ندارد و خروجی همایش راه ابریشم باید ثبت جهانی آثار تاریخی همدان باشد.
چندین اثر استان از جمله تپه هگمتانه و غار علیصدر قابلیت ثبت جهانی دارند.
حضور سران سازمان یونسکو در همایش جهانی راه ابریشم باید مغتنم شمرده شود و خروجی همایش راه ابریشم باید ثبت جهانی آثار تاریخی همدان باشد گفتنی‌است همایش راه ابریشم از یکم تا هفتم مهرماه 1398 به میزبانی همدان و با حضور ۱۶ کشور در شهر همدان برگزار شد .

6 شهریور 1398‌ خبرگزاری ایرنا
گردشگری سلامت همدان رونق می‌گیرد
حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان و فامنین
در مجلس شورای اسلامی:
 توسعه گردشگری سلامت از اولویت‌های جذب حداکثری مسافران به این استان است و بیمارستان یک‌هزار تخت‌خوابی همدان با این هدف ساخته می‌شود.
یکی‌از مؤلفه‌های رشد استان، بهداشت و درمان است و هدف ما نیز در همدان حرکت به‌سمت توسعه گردشگری پزشکی است.
همدان به‌عنوان قطب پزشکی غرب کشور می‌تواند پذیرای بیماران کشورهای همسایه غربی نیز باشد، بیمارستان یک‌هزار تخت‌خوابی همدان به‌منظور جذب بیماران غرب کشور و حتی بیماران خارجی در فضای خوش آب‌وهوای این شهر ساخته می‌شود.
بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده ۲۳ درصد از بیمارانی که به بیمارستان‌های استان مراجعه می‌کنند از خارج از استان هستند.

6 مرداد 1398
خجسته:
همدان ثبت جهانی می‌خواهد
 درحالی‌که نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس تأکید دارد هگمتانه باید ثبت جهانی شود، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور (پیش‌از وزارتخانه شدن ) از وجود معارضان این تپه تاریخی خبر می‌دهد.
نشست مشترک رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، دهیار روستای قاسم‌آباد و جمعی از فعالان حوزه میراث و رسانه همدان برگزار شد.
در این نشست امیر خجسته با اشاره به ظرفیت‌های حوزه میراث فرهنگی استان گفت: همدان با داشتن بیش‌از  هزار و ۸۰۰ اثر هنوز یک اثر ثبت جهانی ندارد.
او خطاب به مونسان گفت: سال‌هاست رؤسای سازمان میراث فرهنگی کشور از ثبت جهانی هگمتانه صحبت می‌کنند اما در عمل چنین چیزی نیست.
علی‌اصغر مونسان (رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور) به نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس گفت: تا مشکل معارضان هگمتانه رفع نشود، امکان ثبت جهانی ندارد.
وی افزود: ما پرونده ثبت جهانی هگمتانه را تهیه کرده‌ایم اما باید شهرداری و استانداری مشکل آن را حل کنند. آهن‌فروشان باید از عرصه این اثر تاریخی جمع‌آوری شوند و آسفالتی که سال گذشته در عرصه و درون تپه ریخته شده، کنده شود. همچنین مشاغل مزاحم و ناهمگون از این محوطه انتقال داده شود. با وجود این‌همه معارض هگمتانه ثبت جهانی نمی‌شود.
وی ادامه داد: ایران هر سال می‌تواند یک پرونده ثبت جهانی به کمیته داوری بفرستد و این پرونده باید صددرصد کامل باشد ما اگر امروز پرونده هگمتانه را بفرستیم با وجود معارض برگشت خواهد خورد و ما شانس خود را از دست خواهیم داد.
مونسان خطاب به خجسته افزود: همه مسئولان استان و نمایندگان باید تلاش کنند این مشکلات حل وفصل شود.

در انتظار ابلاغ شماره ثبت قنات قاسم‌آباد
 خجسته نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت قنات روستای قاسم‌آباد گفت: عریض‌ترین قنات کشور در روستای تاریخی قاسم‌آباد واقع شده است اما با وجود تلاش‌های مردم این روستا و دهیاری هنوز ثبت ملی آن ابلاغ نشده است. این قنات یکی دیگر از آثار تاریخی استان است که ظرفیت ثبت جهانی دارد.
مونسان در این زمینه گفت: مراحل ثبت قنات روستای قاسم‌آباد طی شده و به‌زودی شماره ثبت ملی این اثر به استان ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: ما در کشور ۱۱رشته قنات داریم که به‌صورت مجموعه ثبت جهانی شده است. قنات روستای قاسم‌آباد پس‌از ثبت ملی نامزد ثبت جهانی می‌شود.
دهیار روستای قاسم آباد در این نشست گفت: ما منتظر ابلاغ شماره ثبت ملی این قنات هستیم. برای تکمیل ثبت جهانی نیز مدت‌هاست منتظر ابلاغ این شماره هستیم و نخستین قنات موزه کشور را در روستای قاسم‌آباد ایجاد خواهیم کرد.
محمدهاشم پاکیزه افزود: روستای تاریخی قاسم آباد داری ظرفیت‌های بسیاری در حوزه میراث و گردشگری است و نیاز به توجه مسئولان ارشد دارد.

1 مهر 1398
خجسته: همدان صنعتی نیست
 امیر خجسته نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همدان استانی صنعتی نیست، گفت: آنچه برای استان مهم است گردشگری با هزار و 800 جاذبه توریستی است.
همه مدیران استان در اقتصاد مقاومتی تأثیرگذار بودند از ظرفیت همه دستگاه‌ها استفاده شده است.
در گردشگری استان همدان دارای هزار و 800 جاذبه توریستی است که در این زمینه چند کار مهم انجام شد به‌طوری‌که در سال گذشته همدان پایتخت کشورهای آسیایی بود که به‌دنیا معرفی شد و امروز با همایش جاده ابریشم یک‌بار دیگر در آنتن‌های بین‌المللی قرار گرفت.
همدان روزبه‌روز جایگاهش ارتقا یافته و به توسعه پایدار می‌رسد، در کشاورزی کارهای خوبی انجامش شده اما در گردشگری قطعا توسعه و اشتغال پایدار در همدان با گردشگری محقق می‌شود.
منابع نفت و گاز ما روزی تمام می‌شود، گردشگری روزبه‌روز سرعت می‌گیرد بنابراین از وزیر میراث فرهنگی انتظار داریم که ثبت جهانی آثار را برای ما داشته باشند. در استان همدان 3 اثر مهم داریم که باید بدون تشکیلات ثبت جهانی شود.
سرمایه‌گذاران خارجی و ملی و بین‌المللی را به‌سمت همدان هدایت کنید تا به اهداف خود که توسعه گردشگری و توسعه اشتغال پایدار است، برسیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com