سفری به موزه فسیل‌های 20 میلیون ساله همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  60020 تاریخ انتشار:  1394-04-01 - 05:45 تعداد بازدید:  2917
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شیرین سو یکی از محورهای گردشگری
سفری به موزه فسیل‌های 20 میلیون ساله

گردشگری

سفر هفته گذشته خبرنگاران به شیرین‌سو از آن دست اتفاق‌هایی بود که به خاطره‌ای خوش برای اصحاب رسانه حاضر در این سفر تبدیل شد. گشت‌وگذاری که توانست ایده‌های سفر یک روزه درون استانی را محقق کند.
در فرایند یک اتفاق خودجوش خبرنگاران همدانی تصمیم گرفتند سفرهایی را طراحی و اجرا کنند که در پس آن فرصت‌هایی برای معرفی ظرفیت‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فراهم شود. پس از انعکاس گزارش بازدید از اکنلو که در این سفر رخ داد در این شماره پیرامون حضور در موزه فسیل‌های شیرین‌سو خواهیم گفت.
شهر شیرین‌سو در شهرستان کبودراهنگ در حوزه‌های کشاورزی، گردشگری، از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است که با سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال، می‌توان توسعه منطقه را سرعت بخشید. در یک نگاه می‌توان گفت، سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنایع تبدیلی کشاورزی و صنعت و معدن و گردشگری شهرستان به نفع سرمایه‌گذار و مردم منطقه البته اگر این ظرفیت‌ها به درستی شناسایی و انعکاس پیدا کند.
موزه فسیل‌ها به عنوان نخستين مکان بازدید خبرنگاران در این سفر قابل توجه بود. کشف فسیل 20‌میلیون ساله گاو‌آبی در شهر شیرین‌سو از توابع شهرستان کبودرآهنگ اتفاق نادری در دنیای رسانه‌ای محسوب می‌شود، زیرا گونه کشف شده نیز از گونه‌های نادر و کمیاب و جالب‌تر اینکه در حال زیست است. این فسیل گاو‌آبی در جریان بهره‌برداری از معدنی در جوار شهر شیرین‌سو در 200‌متری شهر و پشت تالاب شیرین‌سو یافت شده است. قرار گرفتن موزه در مجاورت پارک شهر و در مسیر غار توریستی علیصدر را می‌توان از مزایای این موزه عنوان کرد موزه فسیل‌ها در نوروز امسال گردشگران و مسافران زیادی را به خود جذب کرد.
فسیل گاو آبی 10 سال پیش به صورت بریده شده پیدا شد و طبق مطالعات کارشناسان و متخصصان امر مشخص شد که فسیل‌ها متعلق به 15 تا 20 میلیون سال گذشته و متعلق به دوره میوسین پیشین است و امروز این فسیل‌ها در موزه که در حال حاضر در فضایی مناسب احداث شده است و قابل بازدید عموم مردم و گردشگران است قرار گرفته است.
بخشدار شیرین‌سو در جمع خبرنگاران نقش موزه فسیل‌های 20 میلیون ساله شیرین‌سو را در توسعه منطقه مهم عنوان کرد.
مهدی سعادتمند اظهار کرد: این فسیل‌ها 2 قطعه شامل قسمت ستون فقرات، مهره‌ها و نخاع گاو‌دریایی و متعلق به دوره میوسین است. وی با بیان اینکه متخصصان بیان می‌کنند که نوعی گونه گاو‌دریایی وجود دارد و هنوز هم زیست دارند، بیان کرد: طبق نظر کارشناسان نسل این گونه منقرض نشده و نوع مشابه در دریای کارائیب آمریکا یافت می‌شود.
بخشدار شیرین‌سو با بیان اینکه این 2 فسیل در زمان کشف با رعایت همه نکات حفاظتی و ایمنی زیر نظر کارشناسان اثر به مرکز شهر شیرین‌سو انتقال داده می‌شود و محلی برای نگهداری از آنها تدارک دیده شد که همین موزه فعلی است.
سعادتمند با بیان اینکه ارتفاع یکی از قطعات فسیل به یک متر و 65 سانتیمتر می‌رسد و قطر آن یک متر و 20 سانتیمتر است، افزود: جلسه‌ای با حضور فرماندار، مدیرکل ستاد بحران استانداری، مدیرکل امور شهری و مسئولان محیط‌زیست برگزار و تصمیم گرفته شد که این 2 اثر به هیچ عنوان به مکانی دیگر منتقل نشود و در شهر شیرین‌سو حفظ و نگهداری شود.
وی با بیان اینکه تحقیقات بر روی 2 فسیل یافت شده پس از 8 سال از زمان پیدا شدن آنها آغاز شد و 2 سال به طول انجامید، بیان کرد: این 2 فسیل گاو آبی تنها آثار کشف شده از این منطقه نیست؛ زیرا منطقه شیرین‌سو بسیار غنی است و سنگواره‌هایی زیادی در این منطقه وجود دارد.
سعادتمند با بیان اینکه منطقه شیرین‌سو می‌تواند تبدیل به منطقه حفاظت شده و به عنوان پارک تاریخ طبیعی و یا موزه طبیعی معرفی شود، عنوان کرد: پتانسیل‌های زیادی در بخش شیرین‌سو وجود دارد.
گفتنی است،‌ 2 فسیل گاو‌دریایی در زمان فعالیت کارگران معدن سنگ مرمری در کوه یاستی‌داغ در شیرین‌سو کشف شده است. این 2 فسیل متعلق به دوران میوسین پیشین است، سنگواره این فسیل 110 در 80 سانتی متر و یکی از فسیل‌ها دارای 16 مهره ستون فقرات و 20 دنده و دیگری 20‌عدد مهره ستون فقرات و 12 عدد دنده قابل شمارش است.
شهر شیرین‌سو دارای ظرفیت‌های بالای گردشگری است و تالاب دست‌ساز، حمام،‌ قلعه باشقورتاران و پایگاه انیستیتوپاستور شیرین‌سو از دیگر اماکن گردشگری است وآنچه قابل توجه است این نکته است که مردم شیرین‌سو و روستاهای آن در میهمان‌نوازی شهره هستند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com