1403-12-181403-12-28bool(false) 1403-12-181403-12-28bool(false) جایزه ادبی “الوند” اعتبار دارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 اسفند 1403

Today : Tue, March 18, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  141930 تاریخ انتشار:  1403-12-01 - 10:42 تعداد بازدید:  59
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جایزه ادبی “الوند” اعتبار دارد

فرهنگی


 دبیر جایزه کتاب سال الوند با بیان اینکه جایزه ادبی “الوند” بین اهالی ادبیات دارای اعتبار و احترام است، گفت: امروز این جایزه به عنوان یک قله‌ کوچک و آبرومند فرهنگی در کنار نام بزرگ و تاریخی قله‌ الوند در فرهنگ ایرانی در حال رشد است.

حسن گوهرپور در گفت و گو با ایرنا درباره جایزه کتاب سال الوند که آئین پایانی ششمین دوره‌ آن هفته اخیر در تهران، خانه هنرمندان ایران برگزار شد، اظهار کرد: جایزه ادبی الوند (جایزه کتاب سال الوند) در سال ۱۳۹۷ و همزمان با انتشار هفته‌نامه‌ای با همین نام در استان همدان پایه‌ریزی شد.

دبیر جایزه کتاب سال الوند ادامه داد: برگزاری این جایزه برای ما انگیزه‌های متفاوتی داشت؛ اول اینکه علاقمند بودیم نام همدان با یک جایزه ملی در حوزه فرهنگ در سطح کشور معرفی شود و دوم اینکه می‌خواستیم با برگزاری بخش ویژه‌ ‌شاعران همدان، از امکان رسانه‌ها در سطح ملی برای معرفی گسترده‌تر شاعران هم استانی، به ویژه شاعران جوان و استعدادهای نو استفاده کنیم.

وی ادامه داد: وقتی شاعران برگزیده جایزه و داوران در همدان حضور پیدا می‌کردند، گفتگویی بین آنها شکل می‌گرفت که خروجی آن در بلندمدت به نفع ادبیات استان بود.

شاعر و روزنامه‌نگار همدانی گفت: برگزاری کارگاه‌ها با حضور داوران و برگزاری مراسم شعرخوانی هم به عنوان بخش‌های جنبی در نظرمان بود که در برگزاری برخی موارد موفق بودیم و امکان برگزاری برخی دیگر هم میسر نشد.

داور ادوار جایزه کتاب سال شعر خبرنگاران با اشاره به تداوم این رویداد ادبی در سطح کشور و اعلام فراخوان دوره هفتم گفت: امروز و در شرایطی که در آستانه اعلام فراخوان هفتمین دوره هستیم، به لطف خدا توانسته‌ایم اعتبار و احترامی در جامعه ادبی کشور، به ویژه در بین شاعران داشته باشیم.

گوهرپور افزود: این سرمایه‌ اجتماعی ذیل نام «الوند» شکل گرفته و شعار «الوند فقط نام یک کوه نیست» در بین اهالی ادبیات جایگاهی پیدا کرده است.

این عضو انجمن علمی نقد ادبی ایران با اشاره به لزوم داشتن یک بخش در جایزه برای شاعران همدانی، ادامه داد: در ۲ دوره از جایزه یک بخش ویژه مختص شاعران همدانی پیش‌بینی شده بود که در آن بخش، نیازی به کتاب شعر نبود (جایزه الوند مختص شاعرانی است که کتاب منتشر کرده‌اند)، بلکه شاعران می‌توانستند شعرهای خود را به تعدادی که در فراخوان اعلام می‌شد به دبیرخانه ارسال کنند.

وی اظهار کرد: پس از ارسال و داوری، همزمان با آئین پایانی بخش اصلی، آثار ارسالی بخش ویژه هم مورد تقدیر قرار می‌گرفتند و تندیس دریافت می‌کردند، اما به دلایلی این بخش در دوره‌های بعد در فراخوان نیامد. اگرچه الان آمادگی داریم در صورت تقاضای شاعران استان، این بخش رقابتی را اضافه کنیم.

دبیر اجرایی جایزه نقد زرین (یادبود استاد فقید عبدالحسین زرین‌کوب) با اشاره به اینکه جایزه الوند محصور نام‌ها و نشان‌ها نشده است، تأکید کرد: اگر به برگزیدگان ادوار جایزه دقت کنید، در خواهید یافت که جایزه کتاب سال الوند در هر ۲ بخش درگیر نام‌ها و نشان‌ها نبوده و تلاش کرده «متن» را اصل و اساس بررسی‌ها و داوری‌ها قرار دهد و خوشبختانه همین نگاه باعث شده جایزه کتاب سال الوند در بین شاعران و اهالی ادبیات آبرویی کسب کند.

گوهرپور یادآوری کرد: با نظر هیأت داوران این دوره از جایزه، کتاب «وطن‌خوانده» سروده محمد وطن‌خواه از کردستان تندیس جایزه کتاب سال الوند را دریافت کرد و «قدم زدن در عدم» اثر جلیل صفربیگی از ایلام برگزیده کتاب سال به انتخاب انجمن علمی نقد ادبی ایران شد.

وی اظهار کرد: آثار «افسانه‌خوانی» از افسانه‌سادات حسینی، «سیزنگر» سروده سیدمهدی نژادهاشمی، «بند آخر» اثر محمدجواد پورتقی، «وطن‌خوانده» از محمد وطن‌خواه، «بغض‌های بلاتکلیف» از منوچهر ابراهیمی، «تغییر» سروده محمدرضا یار، «در چشم تو آهسته‌تر» از بهزاد خواجات، «آنچه ندارم» از کمال امرایی، «تاک کهنسال و خوشه‌های صبح» سروده علیرضا طبایی، «قدم زدن در عدم» از جلیل صفربیگی، «زن‌ها از دوست داشته شدن خسته نمی‌شوند» اثر پوریا گل‌محمدی، «مین‌ها همیشه سر به زیرند» از جمال بیگ، و «مِهی در حال پاک کردن آینده» سروده صابر سعدی‌پور به مرحله نهایی این دوره از جایزه رسیده بود.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com