1403-01-221403-02-01bool(false) مرز بی پایان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123668 تاریخ انتشار:  1401-02-24 - 08:31 تعداد بازدید:  294
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آینده رباتها
مرز بی پایان

گوناگون

 نزدیک به شش دهه است که ربات‌ها به وجود آمده‌اند. آنها غالباً ابزارهای ساده ای بودند که همان طوری که گفته می‌شد در خطوط مونتاژ به صورت مکانیکی و به درستی عمل می‌کردند و مانند حیوانات در باغ وحش‌ها، معمولا در قفسه‌هایی و به منظور جلوگیری از نزدیک شدن انسان‌ها به آنها قرار داده می‌شدند و بنابه دلایل مشابهی خطرناک بودند.
از آن زمان به بعد  آنها به میزان قابل توجهی سیار، خودکار و ماهرتر شده همچنین امروز تعامل بیشتری با انسان‌ها دارند. بنابراعلام فدراسیون بین‌المللی ربات‌شناسی که یک موسسه صنایع جهانی است، امروزه بیشتر از سه میلیون ربات در سرتاسر دنیا در کارخانه‌ها مشغول به کار می‌باشند. میلیون‌ها دیگر چیزها را در انبارها جابه‌جا می‌کنند، خانه‌ها را نظافت می‌کنند، چمن‌ها را می‌زنند و به جراحان برای انجام عمل جراحی کمک می‌کنند. همچنین برخی تحویل کالاها را هم از طریق زمینی و هم به صورت هوایی شروع کرده‌اند.
یک هیئت از کارشناسان رباتیک در نشست 2022 موسسه آمریکایی پیشرفت علوم که برای دومین سال در فضای مجازی به جای فیلادلفیا، همان‌طوری از ابتدا برنامه‌ریزی شده بود، برگزار شد اعلام کرد سرعت اتوماسیون احتمالا  به دو دلیل شتاب خواهد گرفت: دلیل اول اینکه کووید 19 تغییراتی اجتماعی ایجاد کرده است که احتمالاً مجبوریم آن را تحمل کنیم. «استعفای بزرگ» که در آن میلیون‌ها انسان در سرتاسر جهان مجبور هستند مشاغل خود را رها کنند، ممکن است  یکی از نتایجش تعطیلی‌هایی باشد که فرصت‌هایی را  برای کار در منزل خلق می‌کند.
رباتهای جهانی
دلیل دوم آن است که ربات‌ها در حال تقویت شدن هستند.به جای صِرفِ جابجایی اشیاء برای انسانها در انبارها تا بعد از آن، آنها را برای تحویل به منازل داخل بسته‌هایی قرار دهند، دارند آموزش می‌بینند که کارهای بسته بندی وجابجایی را خودشان انجام دهند.آنها دارند در کارخانه‌ها از قفسه‌ها بیرون می‌آیند و با حسگرها و ماشین‌های پیشرفته یادگیری که گونه ای از هوش مصنوعی است، تجهیز می‌شوند تا در کنار انسانها کار کنند.چنین رباتهایی به شکل فزاینده ای در جاهای دیگر مانند بیمارستان‌ها و انجام وظایفی مانند مراقبت از سالمندان که در پساکوید که به یک آینده ی فنی تری برای مراقبت از سلامت  از طریق پرشکی از راه دور و اپلیکشین‌های نظارت بر سلامت عادت کرده است، به انسانها کمک خواهند کرد.
اگر چه همچنان یک راه طولانی پیش رو است. در زمینه تولید، ماشین آلات خودرو سازی به سمت اتوماسیون هدایت می‌شوند. همچنانکه هنریک کریستین "رئیس موسسه رباتیک، در دانشگاه کالیفرنیا به همایش می‌گوید حتی در پیشرفته ترین آنها در کره جنوبی به طور میانگین تقریبا " به ازای هر نیروی انسانی فقط یک ربات مشغول به کار می‌باشد.با این حال تولید خودرو به صورت اصطلاحا" چراغ خاموش و بدون نیاز به حضور انسان در کف کارخانه به عنوان یک رویای دور دست باقی خواهد ماند.
 در عین حال، ظهور رباتها موجب شده است تا برخی نگران از دست دادن شغل خود باشند و این سوال برایشان پیش بیاید که چگونه امرار معاش کنند.سوال خوبی است. دکتر کریستین می‌گوید کارهایی که رباتها عهده دار می‌شوند عمدتا کارهای کسل کننده، تکراری و دشوار است که در پساکوید انجام آنها دشوار تر خواهد شد.
در حقیقت رباتها به جای از بین بردن مشاغل، می‌توانند از طریق کارآمد تر کردن کسب و کار‌ها و دادن اجازه به آنها برای توسعه یافتن، شغل‌هایی را ایجاد نمایند.همچنانیکه دکتر کریستین اشاره می‌کند در دهه گذشته استخدام در بخش تولید در ایالات متحده آمریکا علیرغم افزایش تعداد رباتها در کارخانه‌ها، رشد داشته است.
همچنین در بخش سلامت نگرانی مشابهی وجود دارد که ممکن است برخی از مشاغل را  از بین ببرد. آقای میشل جانسون به همایش می‌گوید : این یک باور غلط است.دکتر جانسون رئیس آزمایشگاه توانبخشی رباتیک در دانشگاه پنسیلوانیا است و در حال حاضر در بوتسوانا مشغول کار بر روی کشف راه‌هایی برای استفاده از رباتها برای کمک به افراد در بهبود یافتن از بیماری‌ها و جراحی‌ها است.او همچنین اضافه میکند حتی در آمریکا، تا چه رسد به آفریقا، در حال حاضر پرشک کافی برای انجام کارها وجود ندارد.
جانسون علاقه ی خاصی به کمک کردن به افراد جهت بهبود یافتن از صدمات دارد.در برخی از موارد این کار نیاز به مراقبت شدید در بلند مدت دارد. اما سیستم‌های سلامت عمومی عمدتا بسیار طول و طویل هستند و صرفا خدماتی جزئی را می‌توانند به آنها ارائه می‌دهد. رباتها در اینجا می‌توانند کمک دهند و در برخی جاها ممکن است بیشتر و از آنجایی که خستگی ناپذیر و قابل اعتماد هستند می‌توانند حتی بیشتراز فیزیوتراپیست‌های انسانی یاریگر باشند.
آنها می‌توانند اندام انسانها را با حرکات مداوم  ورزش دهند و میزان بهبودش را اندازه گیری کنند. رباتهایی که در چنین کارهایی در کنار انسانها هستند نیازمند آموزش‌های ویژه ای هستند.جولی شاه که در حال حاضر گروه‌های تعاملی را در موسسه تکنولوژی ماساچوست  رهبری می‌کند می‌گوید یک راه طولانی برای تقویت آنها پیش رو است. بیشتر رباتها وظایف تعریف شده ی محدودی را انجام می‌دهند.
آنها احتیاج دارند تا با ما کار کنند و نیازهای ما را پیش بینی کنند. او و همکارانش در حال طراحی یک سیستم هوش مصنوعی هستند که می‌تواند با یک زبان طبیعی یک ربات را تربیت کند. اگر چه هر سه کارشناس معتقد هستند که رباتها قابلیتهای انسانها را افزایش خواهند داد، یک مشکل وجود دارد و آن این است که قوانین تکنولوژی را محدود می‌کند.آقای جانسون می‌گوید با وجود کوید -19 برخی از پزشکان بالینی نگران هستند که حتی پزشکی از راه دور بر روی بیمه ی خسارت آنها اثر بگذارد تا چه رسد به رباتها.
به نظر می‌رسد وجود نشست‌های فراوان پیش روی مهندسین رباتیک و قانون گذاران به منظور تعیین اینکه چگونه انسانها و ماشینها با یکدیگر کار خواهند کرد، بهت آور باشد.
* ترجمه : مهدی خان بابائی نوا  
منبع : مجله اکونومیست


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com