محمد دلشادی در ادامه افزود: قبل از پرداختن به فرصت های مالیاتی در کشور باید پایه های فرهنگی و باورهای اجتماعی نسبت به پرداخت مالیات در جامعه نهادینه شود.
وی افزود: جامعه باید به این باور عمومی دست یابد که هزینه های کشور از طریق تلاش همه جانبه، تحرک و پویایی اقتصاد در همه زمینه ها، به ویژه گسترش و ترویج فرهنگ کار و تلاش و پرداخت مالیات محقق می گردد.
وی با اشاره به رابطه تنگاتنگ پرداخت مالیات با فرهنگ جوامع ، لازمه ترویج و گسترش فرهنگ مالیاتی را رسیدن به این باور دانست که تنها راه توسعه کشور، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و رهایی از اقتصاد تک محصولی است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: اثر بخشی نظام مالیاتی منوط به پذیرش مقوله مالیات از سوی مردم است لذا باید در کنار بکارگیری روش هایی که منجر به تأمین هزینه های عمومی کشور می گردد ، به ارتقای فرهنگ مالیاتی به عنوان مهمترین رکن توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور توجه بیشتری کرد. دلشادی در ادامه افزود: در زمینه گسترش فرهنگ پرداخت مالیات اقدامات خوبی در سنوات گذشته صورت گرفته ولی از آنجا که وظیفه ذاتی این سازمان وصول و تحقق در آمدهای مالیاتی است لذا اثر بخش شدن این تلاشها و نهادینه شدن فرهنگ کار وکوشش و پرداخت مالیات در جامعه نیازمند عزم جدی تمام دستگاهها و نهادهای فرهنگی کشور میباشد.