حمایت ویژه از سرمایه‌گذاران در بخش صنایع تبدیلی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  52118 تاریخ انتشار:  1393-07-29 - 05:45 تعداد بازدید:  389
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رنجبر ضرابی در همایش مقابله با خشکسالی اعلام کرد:
حمایت ویژه از سرمایه‌گذاران در بخش صنایع تبدیلی

مادستان

سازمان جهاد کشاورزی استان همدان برای حمایت از سرمایه‌گذاران در تمامی زمینه‌ها به منظور واگذاری اراضی ملی در مناطقی که امور آب می‌تواند تخصیص صنعتی آب فراهم کند، همچنین همکاری لازم در بررسی درخواست‌های تغییر کاربری اراضی کم‌بازده برای دريافت کاربری‌های مجاز و‌جدید در کمیسیون‌های تخصصی استان آمادگي دارد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در همایش «مصرف بهینه آب و راه‌های مقابله با خشکسالی» كه در کتابخانه شهید مطهری فامنین برگزار شد، با توجه به اينكه در حال حاضر 42 درصد اراضی شهرستان فامنین در کاربری کشاورزی قرار گرفته‌است، فشار وارده بر بخش کشاورزی اين شهرستان را با توجه محدودیت منابع آبی موجود، زیاد دانست و خواستار استفاده بهینه منابع آب و‌خاک در بخش کشاورزی شد.
به گفته عليرضا رنجبرضرابي همچنين از تمامی سرمایه‌گذاران در راستای ایجاد صنایع تبدیلی به منظور فراوری محصولات کشاورزی و سایر صنایع تولیدی صنعتی و سایر خدمات که بتواند فشار وارده بر بخش کشاورزی را کم کرده و در سایر بخش‌های غیرکشاورزی ایجاد شغل كند، حمایت می‌کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنين نيز از وضعیت بخش کشاورزی و مصرف منابع آب زیرزمینی و سطحی در بخش‌های مختلف گفت.
امیر لاهوتیان، هدف از برگزاری همایش را ارائه وضعیت موجود توسط محققان و کارشناسان تخصصی حوزه آب، مشکلات بهره‌برداران و ارائه راهکارهای عملی لازم به منظور مصرف بهینه آب در شهرستان عنوان کرد.
وی اصلی‌ترین وظیفه جهاد کشاورزی را در راستای مدیریت مصرف بهینه آب، ترویج و اجرای سیستم‌های آبیاری قطره‌ای در باغ ها و سیستم تیپ در محصولات زراعی عنوان کرد و افزود: اجرای 7 هزار و 200 هکتار آبیاری تحت فشار از 10 هزار هکتار اراضی آبی که پتانسیل اجرای آبیاری بارانی را دارند ظرف چند سال گذشته با استفاده از کمک‌های بلاعوض دولت و مشارکت کشاورزان، همچنین تأکید جایگزینی محصولات کم‌آب‌بر به جای کشت محصولات پرآب‌بر را در دستور کار قرار داده‌ایم.
لاهوتیان عمده مشکل شهرستان را، اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی اعلام کرد و گفت: با وجود بیش از 790 حلقه چاه عمیق و نیمه‌عمیق در شهرستان و تجهیز فقط 55 حلقه از چاه‌های به کنتور هوشمند، باید امور آب و اداره برق با همکاری جهاد کشاورزی و بهره‌برداران و بانک کشاورزی در تجهیر همزمان و یکباره همه چاه‌های برقرار شده (45 حلقه) به کنتورهای هوشمند در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام کرد تا میزان مصرف در بخش کشاورزی را از حدود 93 درصد فعلی کاهش دهیم.
همچنين بتوانیم با مصرف آب کمتر در بخش کشاورزی با تجهیر به سیستم‌های نوین آبیاری ضمن افزایش راندمان انتقال آب تا 90-80 درصد در سیستم‌های قطره‌ای، تولید محصول و عملکرد در هکتار را افزایش دهيم تا بتوانیم با مصرف آب کمتر، ماده خشک و محصول تولیدی بیشتری را به دست آوریم.
معاون حفاظت و بهره‌برداری اداره منابع آب استان همدان هم در ادامه همایش وضعيت آب استان را در مرحله بحراني اعلام کرد و خواستار مدیریت و مصرف بهینه آب توسط بهره‌برداران شد. البته رضوانی يكي از محققان بخش آب و خاک مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هم بر اين موضوع تأكيد کرد.
منصور ستوده اعلام کرد: در شهرستان فامنین حدود 800 حلقه چاه کشاورزی وجود دارد که بیش از 100 حلقه آن پروانه ندارند. همچنين چاه‌هایي كه پروانه قدیمی داشته و قبل از سال 85 حفر شده‌اند، ساماندهی می‌شوند و چاه‌های پس از سال 85 هم مسدود و پلمب خواهند شد.
معاون اعتبارات و سرپرست گروه بیمه‌ای محصولات کشاورزی بانک کشاورزی استان نیز از اهمیت بیمه محصولات کشاورزی به‌ويژه عوامل خشکسالی، سرمازدگی و سایر عوامل کاهش محصول در شهرستان گفت.
بهرام زبردستي از کشاورزان خواست با حضور در دفاتر خدمات کارگزاری بیمه در استان و شهرستان نسبت به بیمه محصول خود و دریافت بیمه‌نامه و انجام بیمه اقدام کنند.
وي همچنين براي دریافت تسهیلات سرمایه در گردش کشت‌های پاییزه كه به میزان 5/15 میلیارد تومان به شهرستان فامنین اختصاص یافته، دریافت بیمه‌نامه را الزامی دانست.
معاون فرماندار فامنین نیز مصرف بهینه آب و راه‌های مقابله با خشکسالی به عنوان محور اصلی موضوعات در شهرستان و نقش همه ارگان‌ها و اداره‌ها برای اقدامات عملی به منظور کاهش بحران آب در شهرستان را اساسی دانست.
احمدعلي حمیدی خطاب به کشاورزان خواستار کاهش سطح کشت محصولات پرآب‌بر مانند یونجه و هندوانه و افزایش کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند دانه‌های روغنی و جو شد و نسبت به حفظ منابع موجود آب، خاک و مراتع و منابع طبیعی تأکید کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com