احداث نخستین مزرعه الگویی چغندرقند در اسدآباد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 2 ارديبهشت 1404

Today : Tue, April 22, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  142347 تاریخ انتشار:  1404-01-04 - 16:28 تعداد بازدید:  252
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خبر داد
احداث نخستین مزرعه الگویی چغندرقند در اسدآباد

مادستان


مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد از احداث نخستین مزرعه الگویی کشت چغندرقند استان همدان در این شهرستان خبر داد.

مسلم حسن‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این مزرعه و سایت الگویی  برای سال جاری برای نخستین بار در سطح استان همدان در شهرستان اسدآباد در روستاهای بهراز و وندرآباد در حال احداث است.

وی با اشاره به این سایت الگویی، تصریح کرد: در این سایت و مزرعه الگویی برای  مصرف بهینه بذر و جلوگیری از اسراف بذر از دستگاه‌های ردیف‌کار نوین کاشت استفاده می‌شود که در همین رابطه در این نوع از دستگاه‌های ردیف کار نوین حدود ۱۰ کیلو بذر مورد استفاده قرار گرفته و از مصرف بی‌رویه بذر جلوگیری می‌شود.

حسن‌آبادی با بیان این‌که در این مزرعه برای نخستین بار حدود ۲۰ هکتار از اراضی کشت چغندرقند به‌صورت الگویی به آبیاری قطره‌ای مجهز خواهد شد، افزود: تلاش داریم در این مزرعه از دستگاه‌های کمباین چغندرقند با هدف انجام همزمان سه عملیات برگ‌زن، بارکن و چغندرکن برای نخستین بار استفاده شود که این امر از نقش موثری در تمیزی برداشت محصول برخوردار بوده و از آسیب به محصول در زمان برداشت و سرزنی محصول جلوگیری کرده و محصول با کمترین پرت برداشت خواهد شد.

وی با بیان این‌که این مزرعه یک مزرعه الگویی بوده و تاکنون چنین مزرعه الگویی در استان در رابطه با چغندرقند نداشته‌ایم، ادامه داد: این مزرعه الگویی مدل و روش نوینی را برای کاشت و برداشت این نوع از محصول با مدیریت مصرف آب به کشاورزان توصیه و آنان را به سمت توسعه این نوع از کشت در محصول چغندرقند ترغیب و تشویق می‌کند.

حسن‌آبادی خاطرنشان کرد:این مزرعه الگویی با سایر مراکز الگویی متفاوت و ترویجی برای کشاورزان بوده و به عنوان یک کار تحقیقاتی برای مراکز تحقیقاتی نیست.

وی تعداد بهره‌برداران چغندرکار این شهرستان را ۱۷۰۰ نفر برشمرد و یادآور شد: تعهد امسال شهرستان اسدآباد برای کشت چغندرقند ۲۰۰۰ هکتار شامل ۱۶۰۰ هکتار با کارخانه قند همدان، ۲۰۰ هکتار کارخانه قند قزوین و ۲۰۰ هکتار با کارخانه قند اصفهان خواهد بود.

حسن‌آبادی اضافه کرد: در سال‌جاری برگزاری ۲۰ کلاس آموزشی برای کشاورزان چغندرکار اسدآبادی در نظر گرفته شده است و با برگزاری کلاس‌های آموزشی امسال به صورت تئوری و عملی، به کشاورزان چغندرکار شهرستان در همین رابطه کارت مهارت داده خواهد شد و از سال آینده کشاورزانی که در شهرستان فاقد کارت مهارت در زمینه کشت چغندرقند باشند، با آنان در زمینه کشت چغندرقند عقد قرارداد انجام نخواهد شد.

وی اظهار کرد: با توجه به آموزش‌های تئوری و عملی که امسال به چغندرقندکاران اسدآبادی داده خواهد شد، از سال آینده کشاورزانی که از آبیاری قطره‌ای و دستگاه کمباین چغندر استفاده کرده باشند، برای عقد قرارداد با ۱۰۰ درصد زمین آنان برای کاشت چغندرقند موافقت خواهیم کرد. اما کشاورزانی که از آبیاری قطره‌ای و دستگاه‌های مدرن کاشت، داشت و برداشت در کشت چغندرقند خود استفاده نکرده باشند تنها با ۳۰ درصد زمین آنان برای  قرارداد چغندرقند موافقت خواهد شد.

حسن‌آبادی با اشاره به این‌که تاکنون در شهرستان هیچ برنامه‌ای در خصوص این‌که با چه کشاورزی عقد قرارداد چغندرقند انجام شود، وجود نداشته است، افزود: این شهرستان برای نخستین بار در کشور به دنبال آن است تا کشاورزان را برای عقد قرارداد چغندرقند سطح‌بندی کند که در همین رابطه ملاک سطح‌بندی؛ آموزش، استفاده از آبیاری مدرن قطره‌ای، استفاده از دستگاه‌های مدرن کاشت، داشت و برداشت در نظر گرفته شده است.

مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد اضافه کرد: آیین‌نامه سطح‌بندی کشاورزان برای عقد قرارداد در این شهرستان به‌زودی تعیین و به سازمان جهاد کشاورزی استان برای بررسی و ابلاغ ارسال خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در سال‌جاری سه مزرعه حدود ۱۰۰ هکتار برای آبیاری زیرسطحی کشت محصول یونجه، در راستای مصرف بهینه آب برای نخستین بار در شهرستان در حال پیگیری است که در مراحل تشکیل پرونده قرار دارد و بر اساس پیش‌بینی ظرف یک یا دو ماه آینده اجرایی خواهد شد.

حسن‌آبادی افزود: هدف از این طرح آن است که کشاورزان یونجه‌کار اسدآبادی به سمت این مدل از مدیریت آب در مزارع یونجه خود سوق داده شوند.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com