تأکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی در همایش وحدت و دانشگاه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  54568 تاریخ انتشار:  1393-09-27 - 05:45 تعداد بازدید:  970
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تأکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی در همایش وحدت و دانشگاه

نویسنده : معصومه كمالوند

اخبار

■ نایب رئیس مجلس در نهاوند از عملکرد دولت و آینده مذاکرات دفاع کرد
روز گذشته مصادف با 27 آذرماه و سالروز شهادت دکتر محمد مفتح بود؛ به همین منظور همایشی با عنوان گفتمان دینی، برگزار شد تا با حضور مجلسی‌ها و مسئولان شهرستان، روحانیان و دانشجویان و استادان دانشگاه‌های نهاوند در سالن همایش‌های مجتمع امام خمینی(ره)، یاد پیام‌آور وحدت حوزه و دانشگاه گرامی داشته شود.
سخنران اصلی مراسم محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بود و تقریباً حوزه‌ای نبود که باهنر در جریان سخنرانی‌اش وارد آن نشود و سخنی نگوید؛ از تاریخ حکومت اسلامی و مسائل و موضوعاتی که جامعه امروز به آن مبتلاست و آزمون‌هایی که پیش روی داشته و قرار است چراغی شود برای آینده‌اش، گرفته تا اقتصاد کلانی که امروز در کنار همه پیش رفتن‌های کشور، هنوز لنگ می‌زند.
همه اینها از جمله موضوعاتی بود که باهنر از آن گفت و در نهایت به پراید 18میلیون تومانی رسید که به ازای هر چرخی که در جاده‌های کشور می‌راند، 80 میلیون تومان از منابع ملی را می‌سوزاند.
اما همین حرف‌های باهنر بود که آغاز گزارشی شود از خدماتی که ارائه شده است. از زمان انقلاب تاکنون همین حکایت تعبیری است که در دنیای سیاست کاربرد خودش را خوب دارد و همین که یک سیاستمدار می‌خواهد از سیاست بگوید و ابتدای نطق خودش می‌گوید: «نمی‌خواهم از سیاست بگویم؛ اما در حقیقت همین جا حرفش را در حوزه سیاست آغاز کرده است.»
اما ادامه سخن‌های باهنر به تعبیر خودش ورود به مقوله منفی و مشکلاتی بود که در کشور با آن مواجهه‌ایم. مقوله تحریم‌هایی که هر چه سنگین‌تر می‌شود، پیشرفتمان بیشتر می‌شود؛ اما موضوع اینجاست هر جا را زوم کردیم موفق شدیم ولي در مقابل، هر جا را هم رها کردیم، شد وبال گردنمان...
زمانی که 6 سال مقام معظم رهبری در نامگذاری‌های سال نام اقتصاد را مورد تأکید و تکرار قرار داده‌اند؛ در شرایطی که ما هر جا رفتیم و اقدام کردیم، موفق عمل کردیم؛ مثل حوزه بهداشت و درمان و به صادر شدن پزشک رسیده‌ایم، اما در رفاه و اقتصاد کلان عقب هستیم و در حقیقت باید بگویم که «کم آوردیم».
متأسفانه با شرمندگی باید بگویم در کشور ما شاید خانواده‌ای نباشد که يك تا 3 فارغ‌التحصیل بیکار نداشته باشد. داشتن شغل شرافتمندانه که حدقل حقوق شهروندی است و این حق کی باید ادا شود؟!.
در بحث تورم هم همین‌طور است، متوسط درآمد در 35 سال گذشته حدود 20 درصد بوده است و مردم ما 49 درصد را هم تجربه کرده‌اند. بیکاری در کشور ما هیچ زمانی از 2 رقمی کمتر نشده و 12تا 14 درصد هم گاهی بالاتر رفته است و 40 درصد هم اعلام شده که این‌طور نیست؛ اما در هر حال شرایط قابل‌قبول نیست.
به گفته باهنر، یک طرف مهم ماجرا همین اقتصاد مقاومتی است. نگوییم که اقتصاد مقاومتی نخوردن است؛ بلکه مصرف درست و تولید صحیح است. ما هر کاری می‌کنیم، باز يك جای کار می‌لنگد. نفت را 110 دلار هم بفروشیم، مشکل داریم؛ 40 دلار هم بفروشیم، همین‌طور...
موقعی که 8 سال درآمد ما 500 میلیارد دلار از محل فروش نفت بود، مشکل داریم. زمان 40 دلار هم همین بود و با مشکل مواجه بودیم. پول تزریق می‌کنیم، مشکل داریم؛ انقباض می‌دهیم، مشکل داریم.
مسکن مهر می‌سازیم و یک میلیون خانوار برای نخستين‌بار صاحب مسکن می‌شوند که پیش از این در شهري مانند كرمان، کَپرنشین بوده‌اند، اما از طرف دیگر تورم را برابری می‌کنیم؛ نمی‌سازیم هم مشکل داریم. يك میلیون خانوار را مسکن‌دار می‌کنیم؛ اما 18 میلیون خانوار ایرانی هر کدام باید 10 واحد درصد تورم را فقط براي مسکن مهر تحمل ‌کنند.
حالا می‌آییم نهاوند و می‌گویند سدی داریم كه 10 درصد پیشرفت دارد و نمی‌توانیم. حالا بخش خصوصی بیاید حاضریم واگذار کنیم، حاضرید؟ من سرمایه‌گذار را همین فردا می‌آورم، ولی آن‌وقت شما حاضر هستید سد را به بخش خصوصی بدهید و آب را هر مترمکعبی 2 هزار بفروش برساند؟
حالا پس از آن می‌شود با این قیمت آب، خیار کاشت؟ و آن خیار و گوجه را چقدر می‌خواهید بفروش برسانید و فردا هم نگویید این چه وضع گرانی است و کسی کاری نمی‌کند.
وي ادامه مي‌دهد: اقتصاد مقاومتی کشور با همین 120 میلیارد دلار هم اداره می‌شود؛ همین یارانه نقدی که به مردم می‌دهیم، خوب است و برای بعضی این یارانه از سقف درآمد خانوارشان بالاتر است، اما از آن طرف در جایی مثل کرمان در سال 93 که بودجه عمرانی ملی و استانی آن 400 میلیارد تومان است، هزار و 500 میلیارد تومان یارانه به مردم داده می‌شود.
نمی‌خواهیم با اقتصاد مقاومتی شبیه چین شویم؛ اما باید تمهیدات جدی بگیریم تا تورم را با افزایش درصدی حقوق بالا می‌بریم؛ در حالی که در کشور ترکیه تورم 80 درصدی را توانستند به يك درصد برسانند و براي ما همین‌طور تورم بالاتر می‌رود.
ما سالی 3 هزار تن طلا خرج می‌کنیم. اگر با این حساب بخواهیم، کامیون 10 هزار تنی بار بزنیم، 300 کامیون طلا در این کشور خرج می‌شود؛ آن وقت می‌گویند دزدی می‌شود. اگر دزدی می‌شود که باید دست دزد را گرفت و قطع کرد؛ اما دزدی 3 هزار میلیاردی باید برگردانده شود و بحث دزدی 12 هزار میلیاردی از ریشه غلط بوده است، غلط کرده‌اند که دزدی کرده‌اند.
بودجه کل کشور 860 هزار میلیارد تومان است که رقمی هم دزدیده‌اند؛ اما 800 هزار میلیارد باقیمانده را بد هزینه می‌کنیم؛ سد می‌سازیم، آب ندارد. آب داریم، سد نداریم؛ جاده می‌سازیم، ماشین نمی‌رود؛ ماشین می‌رود، جاده نداریم.
ایران 3 سال متمرکز می‌شود، موجود زنده را به فضا می‌فرستد و برمی‌گرداند، اما نتوانسته است مشکل پراید را حل کند؛ پرایدی که قیمتش حالا مقیاس بگیریم، 18 میلیون تومان تا بخواهد 100 هزار کیلومتر راه برود و از رده خارج شود، 80 هزار میلیون تومان از محل منابع داخلی را می‌سوزاند؛ یعنی این رقم راه رفتن پراید در جاده‌های ایران است.
خود حضرت آقا سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را اعلام کردند و دولت تدبیر هم کارش را خوب انجام می‌دهد؛ اما نباید خواب و خوراکمان را به مذاکرات 1+5 وصل کنیم. خط قرمز ما روشن و مشخص است كه به دلواپس‌ها می‌گویم نگران نباشید، کسی نمی‌تواند پا را از خط بیرون کند و از گلیم بکشد و به آنها هم که به این امید دل بسته‌اند اگر مذاکرات بشود یا نشود، چه می‌شود ... می‌گویم هیچ نمی‌شود.
ادامه سخن‌های باهنر از روند شکل‌گیری انقلاب با اسلام بود و از به ثمر رسیدن آن گفت: زمانی که بتوانیم بصیرتمان را عمق ببخشیم و زمان‌شناس و دشمن‌شناس باشیم، آن وقت است که می‌توانیم به کارهایی که انجام داده‌ایم، امیدوار شویم؛ هر چند که کارهایی هم هست که می‌توانسته بشود، اما نشده است. با این استناد که خواسته‌های انسان‌ها انتها ندارد و در حال رشد و ترقی است، به تعبیر مقام معظم رهبری، خدمات انجام شده طومارش خیلی زیاد است؛ اما طومار کارهای انجام نشده، خیلی بیشتر است.
از زمانی که حکومت اسلامی در ادبیات و افکار امام خمینی(ره) مطرح شد، خیلی سال می‌گذرد؛ اما زمانی که این نهضت آشکار شد و سال‌های 40 و 41 سخنرانی‌ها علنی و منجر به تبعید امام(ره) شد و بر همین اساس هم زندگی امام(ره) بر دو مرحله بود که در این سال‌ها تلاش کردند. در زمانی که مارکسیست‌ها می‌گفتند دین افیون ملت‌هاست و دین را توجیه‌کننده ظلم می‌دانستند؛ اما حضرت امام(ره) 15 سال را صرف تکوین ملت کرد با این اعتقاد که هیچ حکمی دور از سیاست دور و جدا نیست و انقلاب اسلامی را به ثمر رساند و اسلام را سطح جامعه و زندگی رساند.
امام خمینی(ره) ثابت کرد که در جمهوری اسلامی هیچ‌کس مسئول نمی‌شود مگر با رأی مستقیم ملت انتخاب می‌شود یا با واسطه، از رهبري گرفته تا یک فرد در عضویت شورای اسلامی روستای حسن‌آباد 5 هزار نفری. اینجا بود که امام(ره) همه وظیفه‌اش را انجام داد و همان زلزله‌ای که قرار بود به گفته بسیاری موجش به خیلی جاها برسد.
حالا هم پس از 30 سال که این انقلاب ارزشی رخ داد، طرف 3 سال قلدرهایی از اریکه قدرت را پایین کشید؛ مشابه آنچه در مصر، تونس و لیبی رخ داد که حضرت امام(ره) آن را خیلی سال‌ها پیش از آن به نام مردم‌سالاری دینی پیش‌بینی کرده بودند.
باهنر می‌گفت نمی‌خواهم گزارش عملکرد بدهم و یا بگویم زمانی بود که می‌رفتیم روستاها و می‌خواستند آبرسانی یا برق‌رسانی و گازکشی شود و اما حالا می‌گویند سرعت ای‌دی‌اس‌ال را ارتقا دهید؛ هرچند نمی‌دانم در نهاوند هم الان این‌طور است؟
فرزند شهید مفتح نيز در این مراسم وحدت حوزه و دانشگاه را یکی از مهمترین آرمان‌های امام راحل دانست که همواره بر زنده نگهداشتن آن تأکید شده است.
محمدمهدي مفتح، نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی از مقالات و نوشته‌های ارزشمند شهید مفتح در تعامل با دانشگاه‌ها و روحانیان باهم گفت و اقداماتی که برای تقویت این تعامل انجام شده است، نمونه آن‌هم مدرسه حقانی است که به همراه شهید قدوسی در قم راه‌اندازی شد.
امامعلی عبدالملکی، فرماندار نهاوند در ادامه همایش گفتمان دینی روز وحدت حوزه و دانشگاه، شهید مفتح را قربانی افراطی‌گری و فرهنگ خشونت دانست و گفت: حالا هم اگر بخواهیم بزرگداشتی برای این شهید و فرد بلند مرتبه برگزار کنیم، گام نخست آن ترویج فرهنگ اسلام است.
امام جمعه نهاوند نیز در ادامه این شهرستان را دارای مردمانی دانست که در هر لحظه این انقلاب و جنگ و سختی‌های آن با همه قوا پای آن و ارزش‌هایش ایستاده بودند؛ اما حالا انتظار دارند وقتی اعتبارات توزیع می‌شود، عدالت رعایت شود. نهاوند و همسایه این شهرستان که ملایر است، همیشه در هراس و نگرانی این اعتباراتی هستند که ناعادلانه توزیع می‌شود. حالا که مجلسی‌ها هم اینجا هستند و ما هم نماینده‌مان رفت و مسئولیتی دیگر را گرفت و نماینده هم نداریم، انتظار کمک می‌رود.
حجت‌الاسلام عباسعلي مغیثی‌نيا گفت: هرچند اگر کمکی هم نشود، مردم ما دست از اعتقاد خود به نظام نمی‌کشند، اما انتظار می‌رود حالا که این همایش‌ها برگزار می‌شود نتیجه‌اش کمک به مراکز آموزشی و حوزه‌ها باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com