انتقال فرهنگ با رنگ بر روی دیوارهای شهر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  64162 تاریخ انتشار:  1394-07-21 - 05:45 تعداد بازدید:  2359
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اجراي 26 نقاشي ديواري در نقاط مختلف شهر همدان
انتقال فرهنگ با رنگ بر روی دیوارهای شهر

نویسنده : مریم بهرامی گویا

گوناگون

دو سالی مي‌شود كه نقاشی روي ديوارهاي شهر همدان رونق گرفته است. اين روزها از جداره‌هاي تقاطع غيرهمسطح گرفته تا ديوارهاي كهنه و ترك خورده شهر با طرح‌هاي مختلف تزئين مي‌شوند.
هرچند سال‌ها پيش اين اتفاق در تهران افتاده و طرح‌هاي ديواري موفقي هم در اين كلان شهر ارائه شده است؛ اما در همدان هم در مدت كمتر از دوسال سرعتي نسبتاً خوب، براي ايجاد اين طرح‌ها به وجود آمده است و ديوارهاي خشك و بي‌روح بتني و سيماني شهر را زينت مي‌بخشد.
به هر حال مانند همه كارهايي كه ممكن است بدون مطالعه كارشناسي يا شتاب‌زده آغاز شوند، اين كار هم كم و بيش مشكلاتي دارد. آنقدر كه برخي طرح‌ها نه‌ تنها مردم عامه را به خودش جلب نمي‌كند؛ بلكه موجب مي‌شود آنها نقاشي ديواري سطح شهر را نخواهند و با آن ارتباط برقرار نكنند.
از زمان ساسانيان تا صد سال پيش، نقاشي ديواري تنها جنبه هنري و تزيين داشت. ولي از انقلاب روسيه به بعد رسالت رسانه‌اي هم به اين هنر اضافه شد و هنرمندان سعي مي‌كردند ايدئولوژي‌هاي خاصي را با اين هنر به گوش مردم برسانند.
اما مديرعامل سازمان زيباسازي همدان، هدف اصلي اين طرح‌ها را نه فقط فرهنگ‌سازي؛ بلكه ارتقاي سيماي شهري مي‌داند.
وحيد علي‌ضمير با بیان این مطلب گفت: در اجراي نخستين جشنواره نقاشی دیواری در شهر همدان 26‌نقاشي در نقاط مختلف شهر به طور همزمان انجام شد.
وی با اشاره به برگزاري نخستين جشنواره نقاشي ديواري در همدان گفت: جشنواره نقاشي ديواري در دو بخش طراحي و كارگاه نقاشي به همت سازمان زيباسازي شهرداري همدان برگزار شد.
علی‌ضمیر با بيان اينكه در اين جشنواره شهرداري به دنبال جذب ايده‌ها و طرح‌هاي خلاق در موضوع نقاشي‌ديواري و ارائه سبك‌هاي جديد نقاشي ديواري است اظهار كرد: پس از انتشار فراخوان، جشنواره با استقبال خوب هنرمندان از استان‌هاي مختلف كشور روبرو شد.
وي افزود: براي شركت در اين جشنواره كه تنها سابقه برگزاري در تهران و چند شهر محدود را دارد استقبال گسترده‌اي شد به طوري كه از شهرهاي ديگري همچون كرمان، مشهد مقدس، كاشان و تهران نيز آثار دريافت كرديم.
مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري همدان با بيان اينكه داوري آثار در تاريخ 13 مهرماه توسط استادهای بومي از جمله كفشچيان‌مقدم و احمد فتوت و كشوري محمود صائمين انجام شد بیان‌كرد: پس از فراخوان برگزاري اين جشنواره 236 طرح به دبيرخانه ارسال شد و 26 گروه كار خود را در شهر آغاز كردند به گونه‌اي كه در يك هفته 26 نقاشي ديواري در نقاط مختلف شهر اجرا مي‌شود.
کارشناس و مسئول گروه نقاشی‌دیواری در محل بلوار بعثت انتهای هنرستان و مهندس شهرسازي گفت: در شهرهاي ما به ويژه در كلان‌شهرها از رنگ برای زیباسازی محیطی كمتر استفاده شده است ساختمان‌ها خاكي رنگ، توسي و رنگ‌هاي سرد دارند.
فاطمه غلامی افزود: در شهري كه طبيعتش به خاطر ساخت و سازها در حال دگرگوني است نقاشي‌ديواري رنگ زندگی و زنده بودن را به شهر هديه مي‌دهد و به شهر و شهروندان نشاط می‌بخشد. وی بیان کرد: بیشتر مردم با ديدن هنرمندانی که دیوارهای شهر را رنگ‌آمیزی می‌کنند به آنان نزديك مي‌شوند و خسته نباشيد مي‌گويند گاهی آنان را تشويق مي‌كنند و حتی می‌خواهند کمکشان کنند چون مي‌دانند با نقاشي ديواري شهر زيباتر مي‌شود و حتي اگر نقاشي ديواري نازيبا و بي‌معني هم باشد از ديوار سيماني به مراتب بهتر است. غلامی در خصوص طرح انتخابی‌اش گفت: طرحي كه انتخاب كردم از نظر تعريف نقاشي همگاني و نقاشي‌ديواري جنبه زيبايي بيشتر دارد تا جنبه معنايي.
فارغ‌التحصيل رشته گرافيك از دانشگاه بوعلي‌سينا نیز که مدت دو روز است كه طرحی را در چهارراه پاستور دیوار بیمارستان سینا شروع كرده می‌گوید: طرح ما به صورت گروه دو نفره با بهناز تسليمي ، از طبيعت الهام گرفته است.
سيده زهرا برقعه‌اي بیان کرد: نقاشي ديواري با نقاشي هنرمندان با موضوع خاص و براي مخاطب خاص مي‌كشند متفاوت است طرحي با ابعاد بزرگ و براي عموم مردم و در معرض ديد عموم است بايد با موضوع و طرح عمومي باشد. ناهید حلیمی كارشناس گرافيت نیز که طرح خود را در محل اجرای طرح خیابان میرزاده عشقی پیچ زندان کوچه امامی‌زاده اجرا می‌کند گفت: تبليغ فراخوان جشنواره را ديدم استقبال كردم و طرح ارسالي‌ام در مرحله نخست پذيرفته شد موضوع طرح من در مورد يكي از صفات خداوند با خط كوفي و تزئينات گياهي است و دو روز است كه آغاز به كار كردم.
وی افزود: با توجه به بزرگي ابعاد نقاشي ديواري در اين نقاشي‌ها ريزه‌كاري نبايد داشته باشد و در کل با نقاشي روي بوم متفاوت است.
محمدرضا نوراني، فارغ‌التحصيل رشته ارتباط تصويري نیز می‌گوید: طرح من به صورت كار جديدي در سال 2014 و 2015 است كار متفاوتي است برگرفته از المان‌هاي شهر همدان.
وی معتقد است نقاشي ديواري خيلي بر روابط، فرهنگ و روحيه و اخلاق مردم تأثیر دارد.
خانم پهلوان از مشهد هنرمند دیگری است که طرح خود را در ابتدای خواجه رشید جنب کلینیک شیخ‌الرئیس اجرا می‌کند.
وی می‌گوید: وقتی كه فراخوان جشنواره توسط شهرداري همدان داده شده بود را ديدم طرح‌هاي خود را ايميل كردم يكي از طرح‌هايم پذيرفته شد و با استقبال براي اجراي آن به شهر همدان آمدم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com