تحول در برنامه‌های بهزیستی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74554 تاریخ انتشار:  1395-08-17 - 05:45 تعداد بازدید:  3168
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان بهزیستی‌کشور تاکید کرد
تحول در برنامه‌های بهزیستی

اجتماعی
 چهارمین نشست منطقه‌ای دفتر توانمندسازی معلولان با حضور کارشناسان کشوری در حوزه توانمندسازی و با حضور استان‌های منطقه يك به میزبانی بهزیستی استان همدان برگزار شد.
در این نشست استان‌های تهران، البرز، قم، قزوین، همدان، حضور داشتند. 
همچنین این نشست یک روزه با حضور معاونان توانبخشی، دبیران کمیسیون‌های پزشکی، کارشناسان مسئول توانبخشی مبتنی بر جامعه، مناسب‌سازی و کمیته توانبخشی منطقه یک به میزبانی همدان و در محل هتل‌ باباطاهر برگزار شد.
در این نشست مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور گفت: دفتر توانمندسازی از 3 مجموعه برای توانمند نمودن معلولان و جامعه بهزیستی استان تشکیل شده که در 4 حوزه آموزش، سلامت، امرار معاش و معیشت افراد، اجتماعی و گسترش خدمات به همراه کمیسیون‌های تخصصی به جامعه هدف خدمت می‌کند.
کیوان دواتگران هدف از برگزاری این نشست را چنین تشریح کرد: برای اینکه سیاست‌های کلی سازمان بازنگری شوند به نظر می‌رسید که باید از بدنه کارشناسی ادارات در استان‌ها بهره بگیریم که هم‌اینک با حضور در استان همدان و گردهمایی استان‌های دیگر در صدد بازنگری سیاست‌های اتخاذ شده در سال‌های گذشته برآمدیم.
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: در این نشست قرار است چالش‌ها و دستورالعمل‌ها به همراه مشکلات، نیازها و رویکردهای سازمان احصار شود تا بر اساس اهداف بین‌المللی ضعف‌ها و نقاط قوت شناسایی و با داشتن مستندات لازم برنامه‌ریزی و سپس بودجه مورد نیاز از دولت درخواست شود.
وی با بیان اینکه فقر منابع درآمدی می‌طلبد که به سمت سیاست‌ها و برنامه‌های کم‌هزینه‌بر اما با بهره‌بری بالا پیش برویم، گفت: در دوره‌ای قرار داریم که نمی‌توان بدون سند از دولت توقع اضافی داشت لذا باید با شناسایی مشکلات دنبال بودجه باشیم.
وی از مدیریت نظام مالی بهزیستی در دولت جدید خبر داد و گفت: بحث مناسب‌سازی معابر و اماکن، مهمترین برنامه سازمان بهزیستی است هر چند قدم‌هایی در این راستا برداشته شده اما با حد مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی گفت: متأسفانه همه ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی در برخورد با فرد معلول و یا آسیب‌دیده فقط او را به بهزیستی ارجاع می‌دهند، در حالی که اگر هر یک از آنها به وظایف خود در قبال همه شهروندان ادا کند دیگر با مشکلی به نام مناسب‌سازی مواجه نخواهیم بود.
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور در خصوص پیام مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: این پیام شناسنامه اصلی کار سازمان است که در این راستا لازم است با داشتن اطلاعات لازم در قوانین مالی همسو با دولت در ارتباط با اقتصاد کشور پیش برویم.
دواتگران بیان کرد: سازمان بهزیستی تنها یک سازمان حمایتی نیست بلکه باید ضمن آشنایی با ادبیات روز در حوزه آموزش، پیشگیری، توانبخشی و سلامت افراد نیز کار کند که البته این حجم وظایف سازمان را و حساسیت کار در این سازمان را بالا برده است.
وی با بیان اینکه توانبخشی با حوزه سلامت عجین شده است، گفت: بعضی از مشکلاتی که در حوزه سلامت با آن مواجه هستیم مباحثی است که قابل دیدن و تجربه کردن نیست در این حالت تغییراتی در سیستم آناتومیک بدن رخ می‌دهد که زیاد نگران‌کننده نیست اما در بحث دیگر که بعد روانی فرد را دربر می‌گیرد حالات و رفتارهای خطرناکی را می‌بینیم که باید از نظر توانبخشی به آن بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه، معلولیت برخلاف تصور عموم محدودیت است، اظهار داشت: معلولیت محرومیت نیست بدین معنا که باید یک معلول از تمام امکانات رفاهی، ورزشی، هنری، اوقات فراغت و... که سایر مردم برخوردار هستند، بهره‌مند شوند.
دواتگران گفت: ما دنبال آن هستیم که بار محرومیت را از جامعه بزداییم، چنانچه با وجود تفاوت‌های افراد بحث توسعه ارتقا داده شود.
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: اگر در راستای حل مشکلات معلولان گام برداریم در جهت توسعه جامعه گام برداشتیم.
وی که سابقه شرکت در کنفرانس‌های بین‌المللی در عرصه توانمندسازی را تجربه کرده است، معتقد است که متأسفانه در کشور نه برنامه توانمندسازی درستی داریم و نه توانستیم به پروتکل سازمان‌های بین‌المللی عمل کنیم. در حقیقت مدلی برای توانمندسازی جامعه هدف ترسیم نکرده و تنها با دادن یارانه و یا مستمری تلاش کردیم به نوعی خانواده‌ها را حمایت کنیم، در حالی که در مدل توانمندسازی معلولان و جامعه هدف ندادن یارانه و مستمری و نه ایجاد مرکز محور کار است، بلکه باید به سمت رویکردهای اجتماعی و تغییر مدل‌های بومی خود برویم تا بتوانیم جامعه‌ای توانمند، کارآمد، اهل مشارکت از معلولان در کشور بسازیم.
در حاشیه این نشست مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا تعدد کاری در بهزیستی بر کیفیت عملکرد این سازمان تأثیر نخواهد گذاشت؟ گفت: با این دیدگاه کاملاً موافقم. چرا که معتقدم که بهزیستی به اندازه 4 وزارتخانه بزرگ شرح وظایف دارد و این در حالی است که کمبود نیروی انسانی، کمبود بودجه، ساختار قدیمی، انتشار از سازمان با یکدیگر هماهنگ نیست.
در این نشست مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز گفت: 34 هزار نفر از معلولان استان همدان از خدمات بهزیستی استان بهره‌مند هستند.
حمیدرضا الوند با اشاره به اینکه 36 هزار نفر در معاونت اجتماعی تحت پوشش اداره کل می‌باشند گفت: در کل 425 هزار نفر یعنی برابر یک‌سوم جمعیت استان از خدمات پیشگیری اعتیاد، حمایتی و ارتقایی استفاده می‌کنند که می‌توان گفت هر کس در مسیر متعادل زندگی خود یک روز به بهزیستی سر می‌زند.
وی با اشاره به اینکه بهزیستی با تحت پوشش قرار دادن مهدها، خانه سالمندان، مراکز ترک اعتیاد و نیز ارائه مشاوره قبل از ازدواج با گروه‌های مختلف مردم سروکار دارد گفت: کار در این مجموعه از حساسیت بالایی برخوردار است که باید پاسخگوی نیازهای مردم باشیم.
حمیدرضا الوند گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل بهزیستی استان همدان نوع هزینه‌کردها را هدف‌گذاری کرده است تا برنامه‌ریزی درست نسبت به بالا بردن بهره‌وری تلاش کند. 
وی ادامه داد: این نشست یکی از تخصصی‌ترین نشست‌ها در حوزه توانمندسازی است که در راستای خدمات جمهوری اسلامی و تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی برگزار شده است.
وی بر لزوم آموزش جامعه هدف و نیز تغییر نگاه شهروندان نسبت به جامعه هدف بهزیستی تأکید کرد و گفت: آنالیز افراد جامعه از نوع معلولیت و نیازی که به بهزیستی دارند می‌تواند از هدررفت بیت‌المال در این حوزه جلوگیری کند.
مدیرکل بهزیستی استان از تلاش سازمان برای تغییر سطح زندگی، بروز توانمندی‌های معلولان و الگوی مصرف خبر داد و گفت: باید تلاش شود که به اهداف که از پیش تعیین شده است دست یابیم.
لازم به ذکر است: نشست منطقه‌ای دفتر توانمندسازی معلولان منطقه یک به میزبانی استان همدان به مدت یک روز با حضور استان‌های تهران، البرز، قم، قزوین، همدان، در استان همدان و در محل هتل بین‌المللی باباطاهر برگزار شد.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com