بی تدبیری، مرد ۴هزار و ۵۰۰ ساله موزه را بی مکان کرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113736 تاریخ انتشار:  1399-09-06 - 00:19 تعداد بازدید:  468
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بی تدبیری، مرد ۴هزار و ۵۰۰ ساله موزه را بی مکان کرد

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان
شهبازی نماینده: پس از باخبر شدن از ماجرا با پیگیری از سازمان میراث فرهنگی کشور خواستار تامین اعتبار تملک خانه صمصام شدم

توپ خانه بدوشی موزه تاریخ در زمین میراث و شهرداری

بیگانگی با تاریخ و فرهنگ و تعطیلی موزه تاریخ این شهرستان، کرونا و اخبار فوتی ها را از خاطر مردم و رسانه ها برد، حداقل برای این ۲روزی که آثار و اشیا این موزه خانه بدوش شده و هرکدام بی جا و مکان از سر ناچاری در یک تاریک خانه مستقر و باقی هم به همدان منتقل شد.

مثل روزی که رسانه ها خانه بدوش شدند یا روزی که سینما پردیس نهاوند در زمان مدیر سابق فرهنگ با فرصت سوزی و بی تفاوتی و مانع تراشی در نهاوند سوخت شد و برای اسدآباد آن هم با جمعیتی کمتر از نهاوند، فرصت شد حالا بروید و ببینید که کدام شهرستان ضرر کرد؟!

مثل همه فرصت هایی که باید مقابل سوخت شدن و اتفاق هایی که باید مسولی، مدیری، دلسوزی احساس تعهدش اجازه نمیداد و مقابل رخ دادنشان  را می گرفت اما با حواشی و گاهی هم سکوت، نهاوند را همچنان در حیات خلوت بی تفاوتی هایش ، توسعه نیافته رها کرد.

موزه تاریخ و فرهنگ نهاوند که ساختمان آن مکان سابق شورای شهر و مالکیتش هم به شهرداری اختصاص دارد در سال ۹۲ با قراردادی حداکثر ۱۵ ساله بصورت مشارکتی با میراث راه اندازی می شود اما همین ماده ۵که ضمیمه آن شده است و به شهرداری برای زمان درخواست تخلیه ،اختیار داده است سبب شد تا پس از ۷سال، حکم تخلیه را به میراث ارسال و در نهایت تخلیه و باقی ماجرا که این روزها در رسانه ها و از زبان مردم شرح آن را شنیده اید.

این را هم بگوئیم که ساختمان موزه تاریخ و فرهنگ نهاوند از اولین ساختمان های اداری بوده است که ده اول سال ۱۳۰۰ در نهاوند ساخته می شود و گویا در دوره پهلوی اول بوده است و این خود دال بر تاریخی بودن این مکان را دارد.

اما درد قصه، آوارگی تاریخ این شهر و هویت خانه بدوش آن است که هرکدام با همه ی حرفهایی که در سینه دارند در گوشه ای از این شهر پناهنده شده اند تا مگر مکانی برای استقرار مجدد آنها جستجو شود،و ما همچنان شعار نهاوند تاریخی و گردشگری و هویت سر می دهیم و ادای تاریخ دوستی مان را اینچنین ثابت می کنیم.

در این رخدادغیر منتظره شاید اگر بگوییم همه مسولانی که به نوعی مرتبط با موضوع هستند، مقصرند و کوتاهی شان در پیش آمدن این شرایط ، بی تاثیر نیست،بیراهه نرفته ایم.

نخست:
  اینکه چرا مدیر کل و میراث از جریان حکم تخلیه و اصرار شهرداری برای تحویل گرفتن ساختمان موزه باخبر بودند اما سکوت کردند و دست و پایی نزدند ،حداقل با رسانه ها را هم بیخبر گذاشتند!
و چرا در مدت این ۷سال مستاجری تلاشی برای یافتن مکان بهتری نکردند!

دوم:
چرا شهرداری  که حالا از حمایتش برای تملک خانه صمصام توسط میراث می گوید، تا نهایی شدن تملک خانه صمصام ، از گرفتن و  اجرای حکم تخلیه موزه ، منصرف نشد یا صبر نکرد؟!

سوم:
چرا شورای شهر که با رای همین مردمی که این چند روز ناراحت و پیگیر این رخداد شدند، انتخاب شده اند وباید تریبون همین مردم باید باشند، خودشان را کنار کشیدند و سکوت کردند آنچنان که در ماههای پایانی عمر خدمت شان، آب پاکی را روی دست مردم ریخته و یک بار دیگر عملا ثابت کردند که انتخابشان چندان صحیح هم نبوده است!

چهارم:

و چرا مدیریت ارشد شهرستان که تجربه خانه بدوشی رسانه ها را داشت ، مانع این موضوع نشد و مُسکِن موقتی تا یافتن راه و چاره ، پیش پای شهرداری و میراث نگذاشت!
هرچند گفته می شود که گویا وعده مکانی در این میان عنوان شده است که اجرا نشدن این وعده، محرک اجرای حکم تخلیه شده است!

و....‌کسی دلش برای تاریخ این شهر نسوخت.

شنیدن خبر خانه بدوشی بخشی از تاریخ شهر دردناک بود

حالا شهبازی نماینده نهاوند می گوید؛ ماجرا برایم دردناک بود ! همین موضوع هم اثبات میکند که حتی رایزنی یا تلاشی  هم برای درمیان گذاشتن موضوع  با نماینده نشده است!

نباید اجازه میدادیم کار به اینجا بکشد

علیرضا شهبازی میگوید؛ واقعا برایم دردناک است که این شرایط پیش آمده است، هرچند به حفظ وحدت شهرستان معتقدم و اینکه دیگر حاضر نیستم به اختلافات که در گذشته سبب توسعه نیافتگی شهرستان شده است،تنفس بدهیم، امانباید اجازه می دادیم که کار به اینجا بکشد و این شرایط پیش آید و حالا هم باید دنبال راهکار بود.

 تاکید بر پیگیری استاندار برای تامین اعتبار تملک خانه صمصام

نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی از تلاش برای تملک خانه صمصام و قرار دادن بخشی از آن بعنوان موزه تاریخ و فرهنگ شهرستان خبر داد و گفت؛ تاکنون ۲ونیم سهم از این خانه تاریخی تملک شده که مابقی آن هم با تعامل مالک خانه در شرف انجام است.
وی از رایزنی با سازمان میراث فرهنگی کشور خبرداد و اینکه از استاندار خواست تا برای تامین اعتبار تملک مابقی سهم خانه صمصام ، پی
گیری لازم و تلاش خود را بکار بگیرد.
تا با تملک کامل این خانه تاریخی میراث بتواند اشیا و آثار تاریخی که به همدان موقت ارسال کرده بازگرداند و در موزه قرار دهد.

نتیجه
با اینکه انتظار می رفت روز پیش از اجرای حکم تخلیه، مسولین مربوطه از فرصت حضور استاندار  در شهرستان استفاده کرده و موضوع را درمیان بگذارند بلکه مانع این اقدام شود!

اما فعلا باید صبری کوتاه کرد و دید که اعتبار تملک خانه صمصام در شرایطی که هرکدام از دستگاههای دخیل در ماجرای این چند روز ، حق را بخودش می دهد و توپ کوتاهی را در زمین دیگری پرتاب می کند، مسولین بالا دستی ضرورت این شرایط را درک می کنند و با تامین و تخصیص آن موافقت ضرب الاجلی می کنند؟  و تنها همین اتفاق است که د این شرایط ، حالِ خانه بدوشیِ این آثار را تسکین خواهد بخشید.

موزه تاریخ و مرد ۴هزار و ۵۰۰ساله

موزه تاريخ و فرهنگ نهاوند يكي از موزه هاي سه گانه اين شهرستان است که  بخشي از آثار و اشياي تاريخي مربوط به دورانهاي قبل از تاريخ ، قبل از اسلام و دوران اسلامي در آن به نمايش در آمده بود.
يكي از آثار تاريخي موجود در اين موزه اسكلت مردي مربوطه به دوران مفرغ يعني دو هزار و 500 سال قبل از ميلاد است كه به همراه چند ظرف سفالي از تپه گيان كشف شده است.

حالا این اسکلت هم آوار شده است.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com