1403-01-201403-01-30bool(false) مدارس ورزش یا بنگاه‌های اقتصادی؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  60278 تاریخ انتشار:  1394-04-08 - 05:45 تعداد بازدید:  4006
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدارس ورزش یا بنگاه‌های اقتصادی؟

نویسنده : سلیمان رحیمی

ورزشی

با پایان سال‌تحصیلی، مسئولان فرهنگی و ورزشی کشور برای پرکردن اوقات فراغت دانش‌آموزان برنامه‌های متنوعی را تدارک می‌بینند و تلاش می‌کنند تا اوقات فراغت دانش‌آموزان را به نحو مثبتی پر کنند و آنان را برای فردای کشور آموزش دهند.
ورزش نقش پررنگی در پر کردن اوقات فراغت دارد و با توجه به هیجان و جذابیت بالاي خود نونهالان و نوجوانان زیادی به سمت ورزش کشیده می‌شوند و تلاش می‌کنند تا در محیطی آرام و سالم به پرورش خود بپردازند.
هیأت‌های ورزشي استان نقش پررنگی در این مقوله دارند و تقریباً تمامی هیأت‌های ورزشی در 2 بخش آقایان و خانم‌ها فعال هستند و برنامه‌های خوبی را برای فصل تابستان تدارک می‌بینند.
از اواخر خردادماه هیأت‌ها با انتشار اطلاعیه‌هایی از خانواده‌ها دعوت می‌کنند تا کودکان خود را در مدارس ورزش در رشته‌های دلخواه ثبت‌نام کنند و خانواده‌ها نیز بنا بر علاقه فرزندان خود به سوی یکی از رشته‌های ورزشی می‌روند و گاهی نیز برای آنکه چند صباحی خانه از دست شیطنت‌های بچه‌ها در امان باشد برخلاف ذوق و علاقه کودکان آنها را ثبت‌نام می‌کنند و هیچ هدفی برای آموزش آنها ندارند.
هیأت‌های ورزشی استان با سود بردن از مربیان مجرب و خوب خود کلاس‌های آموزشی را تشکیل می‌دهند و از کودکان مستعد ثبت‌نام كرده و پس از چند ماه آموزش نخبه‌ها و گزینش و در مراحل بعد آموزش‌های تکمیلي را ارائه می‌دهند و در تیم‌های پایه خود از وجود آنها استفاده می‌کنند. یکی از رشته‌هایی که علاقمندان زیادی دارد رشته جذاب و پرهیجان فوتبال است که هر ساله تعدادی از باشگاه‌های استان که مجوز دایر کردن مدارس فوتبال را دارند در یک دوره آموزشی 3 ماهه اقدام به آموزش الفبای فوتبال به نونهالان می‌کنند.
متأسفانه در برخی از رشته‌ها اهداف اولیه مدارس ورزش گم می‌شود و این هیأت‌ها و باشگاه‌ها بیشتر به سوی روی دیگر سکه که اقتصادی است می‌روند و این گونه مدارس را محلی برای آموزش خود می‌دانند. در حالی که باید بهترین مربیان را برای آموزش اولیه ورزش به کار بگیریم اما گاهاً شاهد این مسأله هستیم كه برخی از بازیکنان نقش مربی را ایفا می‌کنند و شاید برخی از آنها مدارک لازم را برای این کار را نیز نداشته باشند.
دریافت هزینه‌های بالا از خانواده‌ها هر چند در اوضاع گرانی ملزومات شاید قابل قبول باشد اما در برخی رشته‌ها این مبالغ دریافتی با نوع آموزش همخوانی ندارد و مدارس ورزش به بنگاه‌های اقتصادی تبدیل می‌شود و هر ساله عده‌ای از این محل برای خود و هیأت درآمدزایی می‌کنند.
دستگاه ورزش بايد کارشناسان خود را برای سرکشی به این مدارس اعزام کند و از نزدیک نحوه آموزش را رصد کند تا اهداف کلی اداره ورزش‌وجوانان برآورده شود.
متأسفانه برخی از هیأت‌ها فقط مدارس ورزش را در 2 ماه تابستان خلاصه می‌کنند و پس از پایان دوره آنها را به امان خود می‌سپارند. اینگونه مدارس باید رتبه‌بندی و نخبه‌ها و مستعدها گزینش شوند.
البته فوتبال هر ساله پس از پایان دوره، مسابقاتی گزینشی بین مدارس فوتبال استان انجام می‌دهد و بهترین‌ها را به مسابقات کشوری اعزام می‌کند اما این کار کامل نیست و ضعف‌هایی دارد. انجام مسابقه در یک روز و انتخاب نفرات زیاد منطقی‌ نيست و باید این نونهالان بیشتر زیر نظر کارشناسان قرار بگیرند تا توانایی‌های خود را نشان دهند.
برای مدارس ورزش باید برنامه مدون و تعریف شده‌ای را اجرا کرد به طوری که در پایان دوره راندمان کار مشخص شود و دستاورد این کلاس‌ها و جذب نوجوانان و نونهالان به هیأت‌ها معلوم شود.
یکی از کارهایی که در این مدارس باید مورد توجه قرار گیرد استعدادیابی است که آنطور که شایسته است به آن پرداخته نمی‌شود. بطور مثال دیده می‌شود که نونهالانی با وزن بالا در مدارس فوتبال فعالیت می‌کنند و متولیان نیز به دلیل اصرار خانواده‌ها و علاقه‌ دانش‌آموز و درآمدزایی به این مقوله بی‌توجه هستند در حالی که می‌توان اینگونه دانش‌آموزان را به رشته‌هایی که با فیزیک بدن آنها همخوانی دارند راهنمایی کنند.
امید می‌رود که مسئولان ورزش استان با نظارت بیشتر این کلاس‌ها را به سمت بازدهی بالا هدایت کنند و در پایان دوره‌ها شاهد کشف استعدادهای خوب در رشته‌های مختلف باشیم.
هیأت‌های ورزشی نباید فقط به تشکیل این مدارس در تابستان اقدام كنند بلکه با دستچین کردن، آنها را در طول سال آموزش بدهند و آنها را به بدنه هیأت و تیم‌های خود اضافه کنند تا با این کار توان و قدرت رشته‌های ورزش استان رشد کرده و در مسابقات کشور عناوین بهتری را کسب کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com