استاندار همدان در آئین معارفه فرماندار جدید شهرستان تویسرکان در حالی بر لزوم برنامهمحوری و اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی به عنوان راهبرد دولت چهاردهم، بهعلاوه شناسایی اولویتها و ظرفیتهای توسعه استان تأکید کرد که پیش از آن در شورای برنامهریزی توسعه استان از سند جامع تحول و پیشرفت سخن گفته بود.
نگاه برنامهمحور و تحولخواهی از جمله الزامات توسعه همهجانبه محسوب میشود و در سایه چنین نگاهی است که میتوان اولویتها را بهطور دقیق شناسایی و از ظرفیتهای موجود بهنحو مطلوب برای پیشرفت استفاده کرد.
استان همدان، استان پرظرفیتی با توانمندیهای بالقوه فراوانی است که اتفاقا اولویتها و محورهای توسعه آن با توجه به آن ظرفیتها، تا حدود زیادی مشخص و مبرهن است.
در چنین شرایطی، حرکت برنامهمحور و انجام اقدامات مبتنی بر نگاه کارشناسی برای استفاده بهینه از سرمایهها و بسیج امکانات موجود برای پیشرفت همهجانبه استان امری مهم و حتی حیاتی است.
از سوی دیگر، با وجود سند جامع تحول و پیشرفت که به طور طبیعی باید بر پایه همان نگاه کارشناسی و متناسب با نیازها و اولویتهای استان تهیه شده باشد، مسیر حرکت هدفمند و دقیق در جهت توسعه پایدار بیش از پیش هموار میشود، مشروط بر اینکه اقدام و عمل دستگاههای اجرایی با آنچه در قالب چنین سندی آمده است، از هر لحاظ به ویژه کیفیت و اثربخشی حرکتها و نیز برخورداری از سرعت لازم برای اجرای بهموقع برنامهها مطابقت داشته باشد.
رونمایی از سند تحول و پیشرفت میتواند گامی محکم برای تحولات مثبت در استان و آغاز حرکت در مسیر پیشرفت باشد، ولی استمرار این حرکت در گرو اقدامات و رفتار دقیق و صحیح است وگرنه آنچه هدفگذاری شده است، روی کاغذ خواهد ماند.
فراموش نکنیم که استان در حال توسعه همدان بهرغم برخورداری از ظرفیتهای ارزشمند در عرصههای مختلف، با چالشهای متعددی نیز مواجه است و با نقطه مطلوب توسعه فاصله معناداری دارد.
از این رو، زمانشناسی و اقدام بهموقع در عین دقت و نگاه کیفی، بسیار حائز اهمیت است و نوع حرکت استان در مسیر توسعه بهگونهای باید باشد که ارتقای کمی و کیفی در حوزههای مختلف براساس آنچه در سند راهبردی و جامع پیشرفت و تحول آمده است، شکل بگیرد.